Politieoefening verrast autohandelaar onaangenaam

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Een autohandelaar in Leeuwarden kreeg de schrik van zijn leven toen hij deze week onderdeel bleek te zijn van een politieoefening. De Friese politie biedt haar excuses aan, aldus een woordvoerder vrijdag.

"Ik schrok me eigen dood. Ik dacht dat ik werd overvallen", zegt autohandelaar Leo van der Kooij uit Leeuwarden. Op woensdagavond merkte hij dat tijdens het werk op de zaak de waakhonden aansloegen."In een flits zag ik vier man tussen de auto's wegrennen en een hond over het hek smijten. Ik liep naar buiten en werd toen bijna omver gelopen."

Buitengekomen stond hij oog in oog met een man in het zwart en met bivakmuts op. De 'overvaller' van de politie zei bezig te zijn met een oefening. Van der Kooij wist ondertussen van niets. De autohandelaar was volgens een fout van de Friese politie niet ingelicht, "een beetje stom" volgens de woordvoerder.

"We hebben alle bedrijven in de buurt opgebeld. Maar blijkbaar niet deze autohandelaar." De autohandelaar op zijn beurt vertrouwt de zaak niet en heeft een advocaat ingeschakeld. "Geen van mijn buren is van een oefening op de hoogte gesteld. Ik denk dat het hier om een illegale inkijkoperatie gaat, naar aanleiding van een louche tipgever."