Moslimorganisatie eist rectificatie Telegraaf

petre86 en Pim_In_Memoriam hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het bestuur van de Rotterdamse stichting 'Iskender Pasa Camii' moskee gaat rectificatie eisen bij De Telegraaf. Dit meldt de voorzitter van de stichting, Isa Kandenir, vandaag. Donderdag meldde de krant dat de imam van de moskee zou worden uitgezet. Dit, omdat volgens De Telegraaf bij de gebedsvoorganger was vastgesteld dat hij heeft aangezet tot haat en opruiing tot de jihad.

Kandenir zegt dat het bericht van De Telegraaf niet waar was. Zo is de imam niet Nederland uitgezet. "Vandaag is er dienst en de imam is gewoon aanwezig. Iedereen is geschokt door de verkeerde berichtgeving", zo zegt hij. Via een advocaat is gisteren een brief naar de krant gestuurd met de eis tot rectificatie. Mocht daarop geen actie worden ondernomen, dan bezint het stichtingsbestuur op verdere stappen.

Volgens Kandenir is het wel waar dat de politie de bewuste dag een vrijwilliger van het sociaal cultureel centrum Iskender Pasa heeft meegenomen. De arrestatie maakte deel uit van een actie om illegalen in het centrum op te pakken.

De Telegraaf zegt nog geen brief te hebben ontvangen. Volgens woordvoerder Dick van Santen zal pas bij ontvangst worden gekeken naar eventuele maatregelen. "Ik wacht die brief wel af. Dan kijken we wat erin staat. Als we fout zitten, zijn we wel zo eerlijk om te reageren."