Optakelbare grasmat voor ArenA

petre86 had ons (geheel herschreven) via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuwsHet Almelose bedrijf Ten Cate is bezig met de ontwikkeling van een optakelbaar kunstgrasveld voor de Amsterdam ArenA. Het bedrijf heeft veel kennis van lichtgewicht materialen én van kunstgras. "In het project kunnen we deze twee troefkaarten combineren. Technisch is het geen probleem, de vraag is of het uiteindelijk betaalbaar is", aldus een woordvoerder van Ten Cate.

Voordeel van zo'n optakelbare lichtgewicht kunstgrasmat is dat er makkelijk andere evenementen gehouden kunnen worden in de ArenA, zonder dat de kwaliteit van het gras aangetast wordt. Zo kan er makkelijker een wielerbaan of kunstijsbaan gelegd worden. Na het evenement wordt de grasmat weer neergelaten, waarna er weer op gevoetbald kan worden.

De problemen met de conditie van de grasmat van de ArenA waren de aanleiding voor het idee. Als het idee betaalbaar blijkt, kan er over twee jaar begonnen worden met het bouwen van de grasmat. Ook toepassingen in andere stadions en kleine sporthallen worden bekenen.