Rumble Roses

Game-modi:

Na een lange intro waarin de dames worden voorgesteld kun je beginnen met de game. Je hebt keuze uit twee opties: Story Mode en Exhibition.

Story Mode:
In de Story mode worstel je met één van de beschikbare dames door het toernooi heen om uiteindelijk de worstelkampioene te worden. Elk van de characters heeft haar eigen achtergrondverhaal en reden waarom ze meedoet. Deze \'verhaaltjes\' zijn typische verhaaltjes voor bij een vecht- en worstelgame, matig, oppervlakkig en niet ter zake doende.

Exhibition:
In de Exhibition zijn er drie keuzes die je kan maken: Normal Match, Mad Mud Match en Title Match. De eerste twee opties zijn gewoon losse gevechten zoals in andere vechtgames. Je kan tegen de computer of tegen een vriend spelen. Het enige verschil tussen Normal en Mad Mud is de omgeving, in Normal vecht je in de normale arena\'s en in Mad Mud vecht je in de modder (de namen zeggen het eigenlijk al).

De Title Match mode is qua opzet interessanter: je krijgt allereerst alleen toegang als je een bepaald aantal punten hebt gehaald via het vow-system en daarmee tegenstanders uitdaagt tot een wedstrijd. De punten verdien je op basis van \'opdrachten\' die je moet halen in de Normal en Mad Mud modi. Je zegt voor de wedstrijd wat je gaat doen en als dat lukt krijg je de punten. Deze opdrachten variëren van winnen zonder healthverlies tot het uitvoeren van speciale moves.

Als klein extraatje zit er wel nog een gallery in waarin je de dames kan bekijken vanuit een aantal hoeken. Ook kan je er de achtergrondinformatie en specificaties lezen. Niet meer dan een aardige extra.

Gameplay en uiterlijk:

Met de gameopties is op zich niet veel mis, het is niet super uitgebreid, maar het voldoet. Het belangrijkste is immers gewoon de fun die je kan beleven in de multiplayer. Deze fun is er echter niet echt aangezien de gameplay nogal traag is. De characters bewegen sloom en het lijkt alsof de moves uitgevoerd worden door een 80-jarige oma. Een ander nadeel is dat je makkelijk kan winnen door te buttonbashen. Dit blijft toch vaak nog een probleem in vechtgames helaas.

Nu is Rumble Roses een game die niet alleen om de gameplay gaat, maar ook voor een belangrijk deel leunt op de babes in de game. Hier zit het gelukkig wel goed, de dames zien er (voor digitale babes) prima uit, ronde vormen, lange benen, leuk koppie. Ze zien er allemaal fantastisch uit. De omgevingen (de modderpoel en de arena) zijn echter weer erg karig. Nu is dit niet erg aangezien het spel zich toch focust op de worstelende dames, maar mooie omgevingen kunnen wel enorm veel extra sfeer toevoegen. Er zit sowieso weinig sfeer in de game, de persoonlijke opkomsten van de dames zijn wel leuk gedaan, maar door de verschrikkelijke voice-acting wordt dat weer teniet gedaan. Veel meer dan oplezen van de tekst doen de actrices niet: er is geen gevoel en geen passie te bekennen in de stemmen die je hoort.