Doodgereden tasjesdief was net bij rechter geweest

Opnosforatou, Ome.Fleer, dragonkiss, blue_sky, FSF-Moses, kodak, The_T, junkieXXXL, bascom, klootmongool en vele anonieme FOK!kers hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De in Amsterdam doodgereden tasjesdief blijkt die dag net bij de rechter vandaan te zijn gekomen. Dat meldt een woordvoerster van de rechtbank vandaag. De 19-jarige Ali el B. moest voorkomen wegens betrokkenheid bij een gewapende overval op een Xenos-filiaal, gepleegd in mei 2004.

Na zijn arrestatie destijds zat Ali vier maanden in hechtenis. In september werd hij vrijgelaten, nadat zijn broer hem een alibi voor de overval verschafte.

Maandagavond kwam Ali el B. om het leven nadat hij op een scooter klem kwam te zitten tussen een auto en een boom. De auto die hem klemreed was van een vrouw, waarvan Ali haar tas had gejat. Zij zette vervolgens de achtervolging in, met het noodlottig ongeval als gevolg. Onduidelijk is nog of de aanrijding opzettelijk gebeurde, of dat het een ongeluk was.

Gisteren werd Ali herdacht in een spontaan georganiseerde bijeenkomst. De aanwezigen spraken onder leiding van een imam van de nabijgelegen moskee een gebed in het Arabisch uit. Volgens vrienden was Ali een jongen met een gouden hart. Dat Ali een dief is, gelooft men in zijn vriendenkring niet. "Hij werkte hard voor zijn geld."