Jan de Wit (SP) stelde 112 kamervragen in 2004

Icoon politiek binnenland nieuws Afgelopen jaar werden de meeste kamervragen gesteld door Jan de Wit van de SP. Hij stelde er in totaal 112. Marije Vos (GroenLinks) werd tweede met 99 vragen. Derde op de lijst met de meeste kamervragen werd Agnes Kant (SP) met 83 vragen. In 2004 werden er in totaal 2067 kamervragen gesteld, die zo'n 1750 euro per stuk kostten.

Die cijfers werden bekendgemaakt tijdens de traditionele nieuwjaarsborrel van Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas en de Parlementaire Pers Vereniging (PPV). Weisglas zei daar ook 'niet ontevreden' te zijn over het functioneren van de Tweede Kamer. Vooral een aantal debatten sprong er volgens hem positief uit, waaronder het debat na de moord op Theo van Gogh. "Dat debat weerspiegelde de gevoelens die in de samenleving speelden."

Weisglas was minder positief over het klimaat in Nederland. Hij liet onder andere weten dat de parlementaire pers niet meer in de gangen achter de plenaire zaal mag komen. Dit verbod was al sinds september van kracht, omdat de pers te veel lawaai zou maken. Weisglas verklaarde vandaag echter dat een veiligheidsadvies van de AIVD de reden is om de pers daar te weren.