Arrestaties na gooien van tegel op auto

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie Haaglanden heeft vier arrestaties verricht in de zogenoemde 'stoeptegelzaak'. Op zondagavond 9 januari raakte de 30-jarige Louise Donk uit Uden zwaar gewond nadat er vanaf een viaduct in de buurt van Rijswijk een stoeptegel op haar auto werd gegooid. De vrouw overleed later in het ziekenhuis.

Kort voor dit incident werd vanaf een nabijgelegen viaduct een zak puin op een vrachtwagen gegooid. De vrachtwagenchauffeur kwam met schrik vrij. Het is niet duidelijk of beide zaken met elkaar te maken hebben. Ook heeft de politie nog niet bekend gemaakt hoe zij de verdachten op het spoor is gekomen. Het rechercheteam doet nog onderzoek naar het motief en de precieze toedracht.

De stoeptegelzaak zorgde voor veel beroering. Minister Karla Peijs van Verkeer zei in een commentaar de zaak als moord te beschouwen. Zij wil extra veiligheidsmaatregelen bij risicoviaducten en kondigde boetes aan voor aannemers die hun spullen niet opruimen. De Haagse rockband Golden Earring droeg haar nieuwste single op aan de overleden Louise Donk.

Update 12:40 uur
De verdachten zijn vier meerderjarige mannen afkomstig uit Rijswijk. De vier werden opgepakt na een tip van een getuige. Ze worden vrijdagochtend voorgeleid.

-
Met dank aan macromarkt.nl, FSF-Moses, rembo1987, Scuderia_Mark, qltel en GnAgn voor het submitten van dit bericht.