Australian Open (19/01/05)

Van de overgebleven Nederlanders kwam alleen Peter Wessels in actie op de derde dag van de Australian Open, waar geen echte verrassingen te zien waren.

Peter Wessels moest het opnemen tegen Joachim Johansson, die in de eerste ronde Sjeng Schalken naar huis had gestuurd. De Zweed verkeert in prima vorm en is als elfde geplaatst. Wessels, die de laatste tijd door zeges in de Challenger toernooien de top honderd binnenkwam, kon hem goed bijbenen. Het verschil was maar klein. In elke set had de Nederlander een slechte servicegame, wat voldoende was voor Johansson om de partij te winnen: 3-6 5-7 4-6.

Bij de heren wist Andre Agassi zich op overtuigende wijze te plaatsen voor de derde ronde. De als achtste geplaatste Amerikaan, viervoudig winnaar in Melbourne, had niets te duchten van de Duitser Rainer Schüttler: 6-3, 6-1, 6-0.

Voor de Duitser Tommy Haas viel het doek woensdag. De als zestiende geplaatste Duitser verloor van de Slowaak Karol Beck, ondanks dat hij met 2-0 in sets voorkwam. Setstanden waren 7-5, 6-2, 2-6, 6-7(5), 3-6.

Bij de vrouwen bereikte Amelie Mauresmo de derde ronde, de als als tweede geplaatste Française had wel drie sets nodig tegen de Russin Dinara Safina, het zusje van Marat Safin, 2-6, 6-1, 6-0.

Wimbledon-kampioene Maria Sharapova moest alles uit de kast halen om zich de Amerikaanse Lindsay Lee-Waters van het lijf te houden: 4-6, 6-0, 6-3.

Ook Serena Williams bereikte de derde ronde. De 23-jarige Amerikaanse, winnares in 2003, versloeg in drie kwartier Dally Randriantefy uit Madagascar: 6-3 6-0.

Williams produceerde zes aces en won 84 procent van haar eerste service. Daarmee toonde zij aan een van de favorieten te zijn voor de eindzege van de Australian Open.