Carlisle adopteert gestrande goudvis

Otto (okee6)
De Engelse voetbalclub Carlisle United heeft een nieuwe mascotte. Nadat het complex overspoeld was geraakt, is goudvis Judy de nieuwe aanwinst.

De grootste overstroming van de rivier Petterrill sinds 1822 bracht Judy en de club bij elkaar. De nummer twee van de Nationwide Conference (vijfde niveau in Engeland) heeft de goudvis geadopteerd om de club te vertegenwoordigen.

Judy werd door de dochter van voorzitter Fred Story levend aangetroffen in het blank staande strafschopgebied in Brunton Park, het stadion van Carlisle. De goudvis woonde oorspronkelijk in een huis tegenover het stadion, maar het eigenlijke baasje heeft besloten Judy aan de club te schenken. De fans zijn verheugd met Judy, die volgens hen "goed past bij het strijdvaardige karakter van de club."

Carlisle zal het eigen stadion overigens voorlopig niet meer kunnen gebruiken. Twintig miljoen liter water en drab overspoelden het veld. Op het hoogtepunt reikte het water tot aan de lat. De club zal zijn thuiswedstrijden derhalve voorlopig bij Workington spelen.

Carlisle kent op FOK! overigens een eigen fantopic