Mental Theo naar nieuwe SlamFM

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

ID&T Radio zal vanaf 1 februari verder gaan als SlamFM met daarop dancemuziek afgewisseld met Top 40 hits. Dat heeft directeur Duncan Stutterheim van ID&T bevestigd. Eerder werd al bekend dat de radiozender het roer fiks zou omgooien. Als dj wordt onder andere Mental Theo aangetrokken.

De naam ID&T moet weg uit alle uitingen van media die het bedrijf doet. "Iemand die naar Thunderdome gaat ziet ID&T heel anders dan een bezoeker van Convertible. Dat vind ik wel een hele grote misvatting van mezelf", zo zegt Stutterheum. Dat is volgens hem dan ook de reden waarom het bij ID&T Radio mis ging. "Je denkt toch bij ID&T aan 'boem, boem, boem'. Op je werk de hele dag 'boem, boem, boem' dat werkt niet. Ikzelf kon er ook niet naar luisteren de hele dag en ik denk dat de hele dag dance gewoon niet te doen is. Dan gaat zelfs dance vervlakken. Er is zit toch een energie in dance en continu dance op de radio zuigt je energie binnen een half uur gewoon leeg. Wij hadden de kortste luistertijd van al die stations. 35 minuten hadden we, andere stations negentig. Veronica, Arrow, allemaal."

Volgens de ID&T directeur had de zender toch 350.000 luisteraars. "Ik dacht dat je daarmee wel geld kon verdienen, maar wij konden zelfs niet aan adverteerders uitleggen dat je rondom Q-radio moest adverteren. Onbegrijpelijk vind ik het. Dan luisteren er 40.000 mensen naar zo'n show. Hetzelfde verhaal als vroeger met Thunderdome. Dat de grote bedrijven toch denken 'ja, ach… bij 538 bereik ik meer mensen'."