Amerikaanse eet hamburger van vijf kilo

RedDevil085 had ons via de nieuws-submit het volgende vertaalde bericht te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsKate Stelnick weegt ongeveer 50 kilo, maar ze heeft een opzienbarende eetlust. De studente uit het Amerikaanse Princeton is de eerste die de uitdaging van een restaurant - het eten van een ruim 2,7 kilo zware hamburger met 2,3 kilo garnering binnen drie uur - kon voltooien. Ze at de burger in twee uur en 54 minuten.

De 19-jarige reed met twee vrienden binnen vijf uur naar Denny´s Beer Barrel Pub nadat ze foto´s van de gigantische burger, bijgenaamd `Ye Old 96er`, had gezien. Stelnick at drie dagen lang niets, om zich voor te bereiden op de uitdaging. "Ik voelde me erg vol, maar omdat ik te blij was dat ik hem op had, merkte ik het niet eens", was haar reactie.

Naast de burger zelf eten de deelnemers een grote ui, twee hele tomaten, een halve krop sla, een halve kilo kaas, twee broodjes met mayonaise, ketchup, mosterd, pepers en augurken. Denny Leigey Jr., de eigenaar van de bar, bood al jaren een bijna ťťn kilo zware burger aan, maar bedacht de 2,7 kilo zware burger nadat zijn dochter hem had verteld over een bar die een 1,8 kilo zware burger aanbood. Sinds de introductie van de eerste zware burger, in 1998, was niemand erin geslaagd om deze geheel te verorberen. "Ik zou het niet gemaakt hebben, als ik niet gedacht had dat het mogelijk was", aldus de eigenaar van de bar.

Kate Stelnick verorbert een hamburger van vijf kilo
Kate Stelnick werkt de hamburger naar binnen