Harde aanpak Marokkaanse jeugd R'daal geëist

Icoon Binnenlands nieuwsDe Marokkaanse jeugd in het Brabantse Roosendaal moet keihard worden aangepakt. Dat zeggen enkele vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap. Ze doen de oproep nadat bekend werd dat buurthuizen steeds vaker door jongeren van Marokkaanse komaf worden geterroriseerd.

Woordvoerder Ibrahim Benkhlifa heeft dit in een brandbrief geschreven aan het bestuur van wijkhuis West, dat sinds kerstmis gebukt gaat onder vandalisme en overlast. Hij wil dat gemeente en politie ingrijpen, omdat keer op keer de boel escaleert.

Ook de hulp van de moskee is ingeroepen, omdat deze een maatschappelijke functie uitoefent. Benkhlifa: "Onze imam kan misschien realiseren wat anderen niet lukt. Dat is op zijn minst toch het proberen waard." Daarnaast worden de ouders van de overlastveroorzakende jeugd benaderd.

"Wij moeten in elk geval proberen de ouders van baldadige jeugd te bereiken. Maar we moeten ook goed kijken naar de achtergrond van deze problemen. In Roosendaal wordt het langzamerhand een trend dat jongeren zich ophouden rond buurthuizen. Voorlopig houd ik het op kwajongensstreken, maar wel met de gedachte dat elke streek een diepere oorzaak heeft", zo zegt Benkhlifa.

Voorlopig zal de polite extra surveilleren. Diverse instanties zullen binnenkort met de burgemeester aan tafel gaan.