Agent zwaargewond na achtervolging A'dam

Icoon Binnenlands nieuws Tijdens een wilde achtervolging over de A1 en dwars door Amsterdam is donderdagmiddag een motoragent zwaargewond geraakt. Tijdens de achtervolging ontstonden levensgevaarlijke situaties omdat de verdachte in zijn auto met hoge snelheid stoplichten en zebrapaden negeerde, en op de snelweg over de vluchtstrook reed. De verdachte is uiteindelijk wel aangehouden.

De achtervolging begon toen agenten in De Pijp een automobilist aanhielden omdat hij tegen het verkeer in reed. Ze probeerden de man aan te houden omdat de gegevens op zijn rijbewijs niet bleken te kloppen. Daarop reed de man echter in op de agenten, die zichzelf maar net in veiligheid konden brengen.

Tijdens een wilde achtervolging door de stad, midden in het spitsuur, raakte niemand gewond. Op de A1 richting Amersfoort ten hoogte van de afslag Muiderberg ging echter een motoragent onderuit door een nog onbekende oorzaak. De man is in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis opgenomen.

Vlak na de valpartij kon de auto door de politie gestopt worden. Daarbij zijn naast de bestuurder ook de andere inzittenden van de auto, een vrouw en twee tieners, aangehouden.