Bruyneel: "Niet blij met interview"

Gisteren deed Lance Armstrong sterke uitspraken in een interview bij de NOS. Ploegleider Johan Bruyneel van Discovery Channel is verbaasd door de uitspraken en er zeker niet blij mee.

In een interview met Mart Smeets, dat in november was opgenomen, gaf Armstrong aan niet meer zo nodig de Tour de France te willen rijden en komend seizoen zich op de voorjaarsklassiekers te richten. Daarnaast ga hij aan nu jaar na jaar te kijken wanneer hij stopt en hij zinspeelde op een afscheid aan het einde van 2005.

Voor ploegleider Johan Bruyneel waren de uitspraken een verrassing: "Ik ben niet blij met het interview. Ik weet van niets. Ik bevestig noch ontken dat hij de Tour nooit meer zal rijden. Maar het zou me alleszins verbazen dat Lance stopt eind 2005. De honger is er nog altijd bij hem. En hij heeft een contract voor twee jaar getekend met sponsor Discovery Channel. Dus..."

Voor de nieuwe sponsor Discovery Channel is de publicitaire waarde van Armstrong erg belangrijk. Johan Bruyneel beseft dit, maar zegt ook dat een niet fietsende Armstrong die waarde voor het team heeft.

Assistent-ploegleider Dirk Demol gaf in het commentaar op het interview wel meer duidelijkheid over het wedstrijdschema van Armstrong: "De kans op een nieuwe Tour is fifty-fifty. Maar de beslissing is aan hem. Zeker is dat hij start in de Amstel Gold Race en in Luik-Bastenaken-Luik."