Ruim 112 miljoen euro op giro 555 gestort

Op giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) is op dit moment 112.144.000 euro gestort. Deze stand werd zojuist bekendgemaakt in de gezamenlijke uitzending van de Nationale Actie voor Azië op Nederland 2, RTL4 en SBS6. De tv-uitzending is de grootste inzamelingsactie ooit in Nederland.

De tv-actie begon vanavond om 18.30 met RTL Boulevard. Later volgde een gezamenlijke uitzending gepresenteerd door Robert ten Brink, Martijn Krabbé en Paul de Leeuw, gevolgd door Hart van Nederland en de TV Show van Ivo Niehe.

Voordat de tv-actie begon was al bijna 70 miljoen euro binnengekomen op giro 555. Eerder op de dag bracht de actie op Radio 555 al ruim vijf miljoen euro op. Radio 555 was een speciale samenwerking van 3FM en zes commerciële radiozenders die de hele dag duurde.

Premier Balkenende zei tijdens de tv-uitzending trots te zijn op Nederland. "Ik ben zo trots op wat er allemaal in Nederland gebeurt. Kinderen die statiegeldflessen ophalen, bedrijven die geld storten." De premier, die zelf aan de telefoon zat om bijdragen uit het land op te nemen, vertelde presentator Robert ten Brink persoonlijk diep geraakt te zijn door de ramp.


Paul de Leeuw bij het telefoonteam van BN'ers