Skispringen: Uitslag Vierschansentoernee

Janne Ahonen heeft met een tweede plaats in Bischofshofen de eindzege in de Vierschansentoernee veilig gesteld. Alleen Martin Höllwarth bleef de Fin voor, waardoor Ahonen tevens niet alle vier de zeges voor zich opeiste.

Nadat Höllwarth in de kwalificatie al van zich had laten spreken, nam hij ook na de eerste omloop weer de leiding. Als gevolg van regen waren de condities in het Oostenrijkse Bischofshofen niet optimaal. Het deerde Höllwarth echter niet, hij kwam als enige tot een afstand van 135 meter. In de tweede ronde zette Daiki Ito vanuit de mist met 143 meter een reuzensprong op het bord. Ahonen en Höllwarth passeerden hem nog met sprongen van respectievelijk 140,5 en 137,5 meter.

Na zeges in Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen en Innsbruck kon Ahonen niet het kwartet aan overwinningen veroveren. Alleen de Duitser Sven Hannawald lukte dat ooit eerder. De Fin blijft echter oppermachtig. Hij bleef dit seizoen slechts tweemaal zonder hoofdprijs. Het is zijn derde Vierschansentournee titel.


Eindstand Vierschansentoernee 2005
1 Janne Ahonen 1043,3 punten
2 Martin Höllwarth 994,2
3 Thomas Morgenstern 985,5
4 Adam Malysz 985,3
5 Jakub Janda 972,8
6 Roar Ljoekelsoey 969,7

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!