Adventure Barrow Hill in productie

Shadow Tor Studios heeft een persbericht rondgestuurd waarin de productie van "Barrow Hill" wordt aangekondigd. Het spel wordt ontwikkeld naar aanleiding van een unieke samenwerking tussen Conrad Morse (bekend van de Britse TV-serie Most Ancient) en het multimediabedrijf Shadow Tor Studios. In eerste instantie werd hen gevraagd mee te werken aan het vastleggen van de opgraving van de steencirkel "Barrow Hill". Aan de hand van duizenden foto's, films en geluidsfragmenten reconstrueren zij een 3D-versie van de steencirkel en zijn omgeving. Zij lieten de unieke kans om het materiaal te verwerken tot een adventure niet aan zich voorbij gaan.

De steencirkel bestaat al sinds 2500 BC, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Stonehenge is deze grafheuvel niet eerder in kaart gebracht door archeologen. Barrow Hill bestaat uit een cirkel van zeven stenen en één losse menhir die de ingang markeert. Daaromheen ligt weer een wijde cirkel van stenen en stenenparen. "Er gaan wilde verhalen rond over de reden dat de cirkel nog niet onderzocht is, van slechte leylijnen tot moordlustige neo-druïden," aldus Conrad Morse, "maar ik geloof er geen woord van en ik ben van plan er een beetje vaart achter te zetten terwijl Shadow Tor Studios alles vastlegt." De waarheid is waarschijnlijk dat de dichte bebossing op de heuvel de steencirkel aan het blikveld heeft onttrokken.

De directeur van Shadow Tor spreekt van een "angstaanjagende taak. En dan heb ik het niet alleen over de omvang van het project. Er zijn griezelige verhalen over de steencirkel. Het is de droom van elke ontwikkelaar om uitgenodigd te worden om zo'n opgraving vast te leggen, en het land te reconstrueren voor gamers. De legendes, mythes en volksvertellingen zijn fascinerend en zullen het verhaal in allerlei enge richtingen duwen. Het team weet nog niet dat hen veel lange, eenzame nachten te wachten staan, in elkaar gedoken met alleen een thermoskan koffie en een laptop als gezelschap."

Op de website zullen gedurende het jaar zowel de opgraving als het onderzoek naar de legendes over Barrow Hill te volgen zijn. Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt.



Meer screens en artwork vind je hier.