[update] Prins Bernhard bijgezet in Delft

Bijzetting Prins BernhardPrins Bernhard wordt vandaag naar zijn laatste rustplaats gebracht. Hij wordt bijgezet in de koninklijke grafkelder van de Nieuwe Kerk in Delft. Om 09:40 uur vertrok de kist met het lichaam van de prins vanuit Paleis Noordeinde in Den Haag naar de Nieuwe Kerk in Delft.

De belangstelling voor de begrafenisstoet is groot. Op de Markt in Delft staat het inmiddels vol met mensen. Verder terug op de route is echter nog plek genoeg.

Bernhards kleinzoons prins Friso, prins Jaime, prins Bernhard en Bernardo Guillermo begeleiden Bernhard bij zijn laatste tocht. Zij dragen allen een witte anjer op hun revers. Bij het het Instituut Defensie Leergangen in Rijswijk zullen de vier dochters van de prins zich aansluiten bij de stoet.

De rouwstoet komt naar verwachting om 12.15 uur aan bij de Nieuwe Kerk, waar de ceremonie een kwartier later zal beginnen. De dienst eindigt om 13:30 uur. De Koninklijke familie vertrekt dan naar Paleis Noordeinde, waar voor de koninklijke gasten en andere genodigden gelegenheid is tot condoleren.


De lijkkist werd vooraf gegaan door diverse militairen

Update 12:46
De kist is inmiddels de Nieuwe Kerk in Delft binnengedragen. Tijdens het binnendragen gaven drie F-16's en een Spitfire het laatste saluut aan prins Bernhard. Ze vlogen hierbij in de missing-man formatie, waarbij de Spitfire een scherpe vlucht omhoog nam. Lang was onzeker of dit eerbetoon wel door kon gaan, maar op het laatst bleek dit toch mogelijk. De Spitfire is een militair vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog waar prins Bernhard zelf ook in heeft gevlogen.