Helft moslims Nederland wil moslimpartij

pegakemi, typtypo en Rolfxx hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Uit een representatief onderzoek door het bureau Foquz Etnomarketing blijkt dat meer de helft van alles moslims in Nederland vindt dat er een moslimpartij moet komen. Eenvijfde van de islamieten is hierop tegen. Het onderzoek werd gehouden in opdracht van Nova.

Indien de moslims die een Nederlandse moslimpartij zeggen te steunen, ook daadwerkelijk op die partij zouden stemmen, zou deze partij op acht zetels in de Tweede Kamer kunnen rekenen.

Opvallend is dat drie op de tien moslims in Nederland van mening is dat het partijprogramma van de moslimpartij gebaseerd moet zijn op de islamitische wetgeving, de sharia. Ruim eenderde (34,2 procent) is juist de tegenovergestelde mening toegediend. Van de islamieten die een moslimpartij wensen, vindt ruim de helft dat de partijbeginselen op de sharia gebaseerd moeten zijn. Twintig procent vindt dat niet.

Met name de linkse partijen hebben van de moslims bij de laatste verkiezingen hun stem gekregen. Bij de PvdA bedroeg hun aandeel 32,4 procent, GroenLinks 12,5 procent en het CDA 6,8 procent. 31,8 procent stemde niet. Zouden er nu verkiezingen worden gehouden, dan stemt 44,3 procent van de moslims op de PvdA.
_
Meer onderzoeksresultaten van het uitgebreide onderzoek lees je hier.