Schreuder, Dekker, van Aggele door

Olga (Nuongirl)
Hinkelien Schreuder heeft zich op de derde dag van de Europese kampioenschappen korte baan zwemmen in Wenen voor de halve finales geplaatst van de 50 meter rugslag. De Nederlandse ging met een tijd van 28.71 als achtste over naar de halve finale.

Inge Dekker wist zich te plaatsen voor de halve finale. Op de 100 meter vlinderslag tikte ze aan in een zesde tijd van 59.80.

Robin van Aggele plaatste zich voor de halve finales van de 100 meter wisselslag. Zijn tijd van 55.55 betekende een persoonlijk record voor de Nederlander en was goed voor de 12e tijd.

De Nederlandse vrouwenestafette-ploeg plaatste zich als derde voor de finale van de 4x50 meter wisselslag. Het team, bestaande uit Hinkelien Schreuder, Moniek Nijhuis, Inge Dekker en Chantal Groot, zwom naar een tijd van 1.51,46. Vorig jaar in Dublin wonnen de Nederlandse vrouwen brons op deze estafette.

Moniek Nijhuis werd uitgeschakeld op de 100 meter schoolslag, haar tijd van 1.10.17 was niet genoeg voor een plek in de halve finale, ze werd 22e.

Stefan Aartsen slaagde er op de 200 meter vlinderslag niet in zich te plaatsen voor de finale. Hij werd met een tijd van 1.58,73 dertiende.