Bayern München 'Herbstmeister'

Olga (Nuongirl)
Bayern München heeft op de valreep de leiding weten te behouden in de Duitse Bundesliga en mag zich daarom 'Herbstmeister' noemen.

Bayern kwam pas in de slotfase van de competitiewedstrijd naast VfB Stuttgart. Medekoploper Schalke 04 liet kort voor tijd tegen Freiburg drie punten liggen en daarmee de koppositie in de Duitse competitie.

Bij een overwinning op rivaal Bayern München zou Stuttgart de eerste plaats pakken en was daar vooral in de eerste helft goed naar op weg. Silvio Meißner bracht de gasten na een half uur op voorsprong door het meest alert te reageren bij een hoekschop. Na de pauze tekende zich een debacle voor de club van Nederlander Roy Makaay af, toen zijn aanvoerder en keeper Oliver Kahn een schot van Cacau niet onder controle kreeg en Kevin Kuranyi er als de kippen bij was om de fout af te straffen: 0-2.

Al na twee minuten wist de Peruaan Claudio Pizarro de stand te verkleinen, en enkele minuten voor het eind van de wedstrijd scoorde invaller Paolo Guerrero uit de rebound, nadat Stuttgart-goalie Timo Hildebrand een kopbal van Michael Ballack uit zijn doel had weten te houden.

Schalke 04 verzuimde te profiteren van het gelijkspel van Bayernin de wedstrijd tegen Freiburg. Mladen Krstajic hielp zijn ploeg in de 24ste minuut aan 1-0, maar de tweede treffer bleef, ondanks goede kansen uit. In de 86ste minuut volgde de kous op de kop door toedoen van Roda Antar, die 1-1 scoorde en dat was gelijk de eindstand.