"Top tien gewelddadige games"

Astrid (lizardtattoo)
Een aantal Amerikaanse groeperingen heeft een lijst opgesteld van de tien (in hun ogen) meest gewelddadige games ooit. Zij hopen hiermee ouders en grootouders wakker te schudden zodat deze hun kinderen niet aan de "blood-soaked and anti-social" inhoud van de spellen bloot zullen stellen. Zij vinden deze games beslist niet geschikt als kerstkado. Zij roepen tevens retailers op de spellen niet rechtstreeks aan kinderen te verkopen. Bovendien vinden ze dat publishers met een beter en duidelijker systeem om games te raten moeten komen.

De vijf groepen (the Interfaith Center on Corporate Responsibility (ICCR), the National Committee on Women's Organizations, Mothers Against Violence in America, Center for Advancement of Public Policy, Justice and Witness Ministries of the United Church of Christ en NYC Council Member Eric Gioia) hebben de volgende games in hun lijstje opgenomen (in alfabetische volgorde)

Doom 3
Grand Theft Auto: San Andreas
Gunslinger Girls 2
Half-Life 2
Halo 2
Hitman: Blood Money
Manhunt
Mortal Kombat: Deception
Postal 2
Shadow Heart.

Volgens Pamela Eakes, directeur en oprichter van Mothers Against Violence in America zou "Geen enkele ouder of grootouder moeten zwichten voor de druk van een jong kind dat om een van deze gewelddadige games vraagt, die de speler de rol van massamoordenaar, crimineel, verkrachter, scherpschutter of politie-killer laten spelen."

De complete tekst van het statement van de groeperingen is te vinden op de ICCRsite. Een streaming video link zal enkele "hoogtepunten" van gewelddadige promotie-trailers laten zien.