Jim Carrey vocht tegen depressie

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuwsJim Carrey heeft onlangs een boekje open gedaan over zijn zware depressie die er voor zorgde dat hij jarenlang niet lekker in zijn vel zat. De filmster, bekend van films als The Mask en Ace Ventura: Pet Detective, geeft toe dat hij een aantal jaren antidepressiva heeft gebruikt in de tijd dat hij de wereld ervan probeerde te overtuigen dat hij wel degelijk erg gelukkig was.

"Ik heb voor een lange tijd Prozac gebruikt. Volgens mij heeft dat wel een beetje geholpen, ik weet het eigenlijk niet. Sommige mensen gebruiken het hun hele leven. Dat ik het voorgeschreven kreeg, voelde het als een laatste redmiddel. Het laagste level van de wanhoop zeg maar", zegt Carrey. "Je krijgt geen antwoorden, maar je voelt je wel ok en gaat tenminste met een glimlach naar je werk."

De acteur voelt zich nu stukken beter. Hij heeft besloten uit de buurt te blijven van koffie, sigaretten en Prozac. "Ik heb besloten die medicijnen niet meer te gebruiken, omdat ik op een gegeven moment realiseerde dat ik me eigenlijk over het algemeen ook wel goed voelde."