'Terreuraanslagen in Londen voorkomen'

Jorrit (Flem)
De Britse veiligheidsdiensten hebben meerdere terreuraanslagen, lijkend op die van 11 september 2001 in de Verenigde Staten, voorkomen. Dit meldde althans het Britse televisiestation ITV News maandag.

De aanslagen zouden het plan zijn van al-Qaida en doelwitten zouden het vliegveld Heatrow Airport en het zakencentrum Canary Wharf, beide in de Britse hoofdstad Londen, zijn. ITV News zegt dat er vier of vijf aanslagen met vliegtuigen zijn voorkomen, doordat de overheid "tussenbeide" kwam.

IRV News meldde ook dat Britse autoriteiten trainingsprogramma's voor zelfmoordpiloten hebben verstoord. Het station noemde geen bronnen bij naam voor de beweringen en ook geen data wanneer dit zich allemaal zou hebben afgespeeld. Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken en de politie van Londen geven vooralsnog geen commentaar.

In april van dit jaar meldde overigens de van banden met al-Qaida verdachte sjeik Omar Bakri Mohammed dat er aanslagen van islamitische terroristen in Londen in voorbereiding waren. In maart al liet de Britse politie weten dat Londen hoe dan ook een keer getroffen zal worden.