T-Mobile klaar voor volgend seizoen

Bij het Nederlandse hoofdkantoor van het merk in Den Haag had T-Mobile gisteren de eerste bijeenkomst van alle renners voor volgend seizoen en een perspresentatie.

Met de activiteiten van T-Mobile op de Nederlandse markt en met twee Nederlanders in de ploeg, Bram Schmitz en Bas Giling, wordt er meer aandacht besteedt aan Nederland door de ploeg. De ploeg met als kopmannen Jan Ullrich, Alexander Vinokourov, Andreas Klöden en Oscar Sevilla kijkt met vertrouwen vooruit. Het hoofddoel voor het komende jaar zal de Tour de France blijven, al vereist de ProTour activiteit op een breder vlak.

Uiteraard was iedereen benieuwd naar hoe Jan Ullrich dit jaar zijn voorbereiding in deelt. Hij vertelde samen met Andreas Klöden, Olaf Pollack en Matthias Kessler naar Zuid-Afrika te gaan om daar te gaan trainen: "Het is voor mij ook belangrijk om weg te zijn van alle stress. Als ik mijn familie kan meenemen naar Zuid-Afrika, dan blijven we daar ook met Kerstmis, anders keren we op 24 december terug."

De Tour blijft voor Ullrich het belangrijkste doel: "Ik wil de Tour de France winnen. Samen met Alexander Vinokourov en Andreas Klöden hebben we een sterk aanvallende ploeg. En met de komst van Oscar Sevilla zijn we nu nog sterker in de bergen. Ik denk dat we nu een goede kans maken in de Tour. Ik hoop in ieder geval dat Lance Armstrong erbij is. Ik probeer me te focussen om in topconditie aan de start van de Tour te verschijnen."

T-Mobile 2005:
Rolf Aldag (Dui), Eric Baumann (Dui), Giuseppe Guerini (Ita), Serguei Ivanov (Rus), Torsten Hiekmann (Dui), Serguei Yakovlev (Kaz), Matthias Kessler (Dui), Andreas Klier (Dui), Andreas Klöden (Dui), Tomas Konecny (Tsj), Andre Korff (Dui), Daniele Nardello (Ita), Olaf Pollack (Dui), Jan Schaffrath (Dui), Stephan Schreck (Dui), Bram Schmitz (Ned), Tobias Steinhauser (Dui), Jan Ullrich (Dui), Christian Werner (Dui), Steffen Wesemann (Dui), Alexander Vinokourov (Dui), Erik Zabel (Dui).
Nieuwe renners: Marcus Burkhardt (Dui), Bas Giling (Ned), Peter Kohl (Oos), Francisco Jose Lara (Spa), Oscar Sevilla (Spa).