BAR begint tests met concept-auto

BAR zal de komende dagen op het circuit van Barcelona rijden met een concept-auto. De tests van de komende dagen zijn erg belangrijk voor de aanpassingen die nog moeten worden gedaan.

De concept-auto, die ook met een nieuwe zwart/zilver opdruk gaat rijden, is een tussenversie van de auto van het afgelopen jaar en wat de auto van komend jaar moet worden. Van de BAR006 wordt nog de gehele voorkant gebruikt. In de achterkant zitten al zaken die het team in de BAR007 wil gaan gebruiken en ook de Honda-motor, de versnellingsbak en de achterwielophanging zouden in de nieuwe auto moeten terugkomen.

De komende drie dagen zal het team twee auto's op het circuit aanwezig hebben. Enrique Bernoldi zal woensdag het spits afbijten, waarna Jenson Button zich donderdag bij het team voegt. Vrijdag zal Takuma Sato de oude auto rijden met een aangepast aerodynamisch pakket en een nieuw soort banden.

Het doel van de tests is om de performance en betrouwbaarheid van de BAR007 na te kunnen bootsen en die te kunnen testen. De nadruk ligt daarbij op de achterkant van de auto en de nieuwe Honda-motor. BAR heeft aangekondigd komende winter zich nog grondiger te willen voorbereiden dan voor het afgelopen seizoen.


Hierboven een foto van de concept bolide van de officiële BAR site