Uitslag Zweden - Bulgarije

Vanavond werd in Lissabon de tweede wedstrijd van groep C gespeeld. Zweden wist met een 5-0 overwinning op Bulgarije de leiding in groep C te pakken.

De wedstrijd begon tumultueus. In de eerste tien minuten ging het spel snel op en neer, waarbij spelers van beide elftallen in elkaars strafschopgebied opdoken. Er waren genoeg kleine kansjes aan beide kanten, maar er werd slordig mee om gesprongen.

Scheidsrechter Riley hield de wedstrijd kort. Hij floot voor veel kleine overtredingen, maar negeerde de kleine overtreding die tot een strafschop voor Bulgarije had kunnen leiden. Ibrahimovich kreeg aan de andere kant een indirecte vrije trap in het strafschop van de Bulgaren mee.

Ibrahimovich wist in de 31ste minuut aan buitenspel te ontsnappen. Hij kon doorlopen naar de keeper, maar hield goed het overzicht en gunde Ljungberg het doelpunt. De Bulgaren probeerden aan het eind van de eerste helft wat meer druk naar voren te zetten, maar dat lukte ze nog niet echt goed.

Jankovich kreeg bij het begin van de tweede helft een goede kopkans, maar hij kopte voorlangs. Meteen daarna kreeg ook Zweden met Ljungberg een goede kans, door een mooie actie van Ibrahimovich.

Met een korte vrije trap creëerde Bulgarije verwarring en daardoor een kans voor Petrov, maar die mistte net het doel. Aan de andere kant was Henke Larsson slagvaardiger. Binnen een minuut wist hij twee keer te scoren. Eerst met een fantastische kopbal en daarna met een vrij lastige intikker uit een voorzet. Daarmee werd de wedstrijd in feite beslist.

Zweden schakelde een tandje terug, maar juist dat bracht meer rust in hun spel. Zweden kreeg enkele kansjes en met een actie van Ljungberg werd een penalty verdiend. Larsson gaf de bal aan Ibrahimovich, die de penalty wist te benutten en zo ook aan zijn doelpunt kwam.

Allbäck kwam in de ploeg voor Ibrahimovich en bewees ook nog steeds een topspits te zijn. Na een voorzet van Larsson wist ook hij nog te scoren.

Zweden – Bulgarije 5-0
31’ Ljungberg (1-0)
57’ Larsson (2-0)
58’ Larsson (3-0)
78’ Ibrahimovich (4-0)
88' Allbäck (5-0)

Geel: Linderoth, Ibrahimovic (allen Zwe), Petkov, Kirilov, Jankovic, Ivanov (Allen Bul)

Opstellingen:
Zweden: Isaksson, Lucic (Wilhelmsson), Mellberg, Jakobsson, Edman, Nilsson, Linderoth, Svensson (Källström), Ljungberg, Larsson, Ibrahimovic (Allbäck)

Bulgarije: Zdravkov, Ivanov, Kirilov, Pazin, I.Petkov, Peev, Hristov, S.Petrov, Jankovic (Dimitrov), M.Petrov (Lazarov), Berbatov (Manchev)