Masturberen in het openbaar

Raar woord trouwens, masturberen, het is gewoon een klinische wetenschappelijke benaming voor aftrekken en vingeren. En die laatste twee klinken veel geiler eigenlijk. Soms hoor je het mensen hebben over onaneren, handkarren, lijn vijf nemen. Of de hand aan jezelf slaan, al klinkt dat weer een beetje als zelfmoord.
Iets wat masturberen ook is natuurlijk, je gaat een beetje dood. Voor een moment ben je helemaal van de wereld, niets kan je nog schelen, al vergaat de wereld. Op dat moment lig je gewoon te sterven. Niet voor lang echter, want je hebt ook geleerd zo snel mogelijk weer bij je positieven te komen, de boel op te ruimen, de broek dicht te maken en te doen alsof er niets aan de hand is. ‘Ben ik rood aangelopen? Ja, het is ook zo vies warm vandaag.’

Gek eigenlijk, als mensen van de WC komen zeggen ze al snel ongevraagd tegen je. ‘Zo, dat was lekker, even mijn blaas geleegd.’ Of: ‘Ik heb toch zo lekker gepoept.’ Maar niemand zegt tegen je: ‘Wow, ik heb mezelf toch even lekker afgetrokken op de wc, daar was ik toch echt even aan toe.’
Ik weet niet hoe het met jullie is, maar soms als ik in de trein zit denk ik wel eens: waarom zou je hier niet even lekker mogen masturberen? Mensen slapen in de trein, ze drinken er, ze praten, luisteren radio, lezen of zijn bezig op de laptop. Allemaal leuke bezigheden. Wat is er op tegen om gewoon lekker eens je lul uit de broek te halen en er aan te trekken?

Dat kan dus gewoon niet. Een intrigerend fenomeen vind ik dat, serieus. Want iedereen doet het. Je praat er alleen niet over. Waarom niet vraag ik me af. Het is niets ergs, je doet er niemand kwaad mee, het is geen misdaad en het is gratis en lekker.
Bovendien is het multifunctioneel. Behalve dat het lekker is hou je jezelf ook scherp door je geest helemaal leeg te halen. Je haalt de spanning uit je lichaam, er komt een stof vrij in je hersenen die je laat ontspannen en je leert je lichaam kennen. Bovendien is het het beste slaapmutsje aller tijden, beter dan een glas melk of een borrel. Nadat je klaarkomt ontspant je hele lichaam en doezel je vanzelf weg.

Verder is masturberen een goede activiteit om met één of meerdere personen samen te doen. Behalve een eenmalig rukspel met vrienden in mijn puberteit heb ik het daarna alleen nog met vrouwen gedaan. Het is echt zo leuk om in je seksleven te betrekken. Je kunt het samen doen, apart en toch naar elkaar kijken, of om en om, of bij elkaar.
Nu ik er zo over nadenk kan ik alleen maar positieve kanten vinden in dit pleidooi. Nouja, het geeft bij de man wel eens wat rommel en het plakt zo aan je kleding en je handen. Maar zo'n duizenddingendoekje doet wonderen.
Het is toch van de gekke dat er wereldwijd overal tegen gedemonstreerd wordt: zinloos geweld, Irak, abortus, atoombommen, slavernij, proefdieren, honger en godsdienst. Maar nog nooit is er een stille tocht gehouden om te pleiten voor masturberen in het openbaar.

Ik zou graag iedereen die wel eens masturbeert willen oproepen zich te verzamelen op De Dam, met spandoeken waarop kreten staan als ‘masturberen moet’ en ‘Klaarkomen: overal en altijd.’ Maar ik ben bang dat ik die mars dan in mijn eentje moet lopen. Kan ik net zo goed mijn tijd beter besteden door me op mijn bed neer te vlijen met wat bodylotion en Froukje de Both in de Playboy.
Maar als jullie vandaag of morgen, of overmorgen ook de hand aan jullie zelf slaan. Denk er dan eens aan hoe het zou zijn als je het in het openbaar zou doen. Have fun!