Euro 2004: Afmetingen doelen Drag„o onjuist

Icon EK 2004 PortugalHans-JŁrgen Schšfer, reporter van Bild Zeitung, heeft iets merkwaardigs ontdekt in het EstŠdio Drag„o, waar morgen de kraker Nederland-Duitsland wordt gespeeld. De grootte van beide doelen klopt niet. Volgens de reglementen zouden beide doelen een afmeting van 2,44 meter hoog en 7,32 meter breed dienen te hebben. Dat is niet het geval.

Het doel voor de zuid-tribune is ťťn centimeter te hoog, zo bleek na meting met een geijkt meetlint. Beide doelen zijn voorts drie centimeter te breed. Verantwoordelijk voor de verschillen is de fabrikant, een Duits bedrijf uit Rheinland-Pfalz. De doelen zijn pas sinds november vorig jaar in gebruik.

Afgelopen zaterdag verloor gastland Portugal in hetzelfde stadion de openingswedstrijd van Griekenland. De eerste goal van de Grieken ging er fraai in de hoek in. De vraag is nu of de drie 'bonuscentimeters' hierbij doorslaggevend waren? Portugal verloor met 1-2. Het door het Nederlandse Ballast Nedam gelegde gras levert vooralsnog geen problemen op.

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!