[update] F1: Williams en Toyota gediskwalificeerd na GP Canada

JoeyGnarf had ons via de nieuws-submit te melden:

Icon Sport - Autosport (F1)Williams-courreurs Ralf Schumacher en Juan-Pablo Montoya zijn evenals Cristiano da Matta en Olivier Panis van het Toyota-team na afloop van de Grand Prix van Canada gediskwalificeerd. Ook de constructeurspunten worden weer afgepakt. De auto's van de genoemde teams voldeden niet aan de technische reglementen. Hierdoor schuiven Barrichello naar een tweede en Button op naar de derde plaats op. Ook Jordan profiteert hierdoor, nu Timo Glock (zevende) en Nick Heidfeld (achtste) plotseling allebei binnen de punten vallen.

Williams heeft al aangekondigd niet in beroep gaan tegen de diskwalificatie. Volgens technisch directeur Sam Michael werd de afkeur veroorzaakt door een fout in het remsysteem: "We hebben een onbedoelde fout gemaakt. Deze fout heeft ons geen voordeel opgeleverd tijdens de race, maar we accepteren de straf van de FIA. We zullen dan ook niet in beroep gaan", aldus Michael.

Onduidelijk is nog waarom ook beide Toyota's uit de uitslag is gehaald. Daarom wordt een beroep tegen deze uitspraak niet uitgesloten. Daardoor is alleen zeker dat Jenson Button nu als derde geklasseerd wordt, voor Giancarlo Fisichella.

Update - Maandag 15:38

Ook Toyota gaat niet in beroep tegen de beslissing van de FIA. Dit omdat zij te laat waren met het indienen van een bezwaar. Toyota is wel van mening dat de reminstallatie aan alle gestelde en geaccepteerde eisen voldoet.

Kijk voor meer Formule-1 nieuws op de FOK!F1Manager!