Doden bij zelfmoordaanslag in Bagdad

In de ochtendspits is vanmorgen in een drukke winkelstraat in de Iraakse hoofdstad Bagdad een autobom ontploft. Er zouden minstens zeven doden zijn gevallen, ongeveer vijftig mensen raakten gewond. Het gaat om een zelfmoordaanslag.

De explosie vond plaats op een druk drukke weg nabij het Tahrirplein, een drukke winkelwijk in het centrum van de Iraakse hoofdstad. Op het moment dat een konvooi van buitenlanders - waarschijnlijk medewerkers van de Coalition Provisional Authority - voorbijreed blies de zelfmoordactvist zichzelf op. Zeker vijf andere auto's werden vernield door de explosie, ook de gevel van een naburig pand werd verwoest.

Na de aanslag verzamelden tientallen mensen zich om de beschadigde auto’s heen. Zij sloegen vervolgens op de auto's, zwaaiden met puinstukken, sprongen op het dak en riepen “Amerika is de vijand van God.” Daarna staken ze de auto’s en een Amerikaanse vlag in brand. Door de politie werd in de lucht geschoten om de menigte uiteen te drijven. Amerikaanse troepen hebben zich tijdelijk teruggetrokken om de gemoederen te bedaren.

Bom Bagdad