Toch danceparade in Berlijn

aierwin had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsOndanks dat de Loveparade dit jaar wegens financiële problemen definitief niet door gaat, zal er in Berlijn toch een danceparade georganiseerd worden. De parade zal er in de vorm van een demonstratie zijn onder de naam 'fight the power' en is gericht tegen intolerantie en het behoud van de clubcultuur.

"Terwijl de cultuurpolitiek zich alleen richt op gesubsidieerde 'hochcultur', worden de clubcultuur en openbare muziekmanifestaties bemoeilijkt of zelfs onmogelijk gemaakt. In een demografisch veranderd Duitsland wordt de jeugdcultuur als uiting van een minderheid gemeenschappelijk steeds meer in de hoek gedrukt", aldus de organisatoren.

De demonstratie begint op de de Adenauerplatz, de plaats waar de eerste Loveparade in 1989 begon. Via de Kurfürstendamm en langs de Gedächniskirche voert de tocht naar de Nollendorfplatz. De route van zo'n 3,5km is ongeveer net zo lang als de route die de Loveparade over de Strasse des 17. Juli aflegt.

De organisator van deze parade Partysan zegt in een interview op de website van de Loveparade dat zich al 5 trucks aangemeld hebben. De organisator roept iedereen op om op 10 juli, de oorspronkelijke dag van de Loveparade, naar Berlijn te komen om van deze demo een groot feest te maken.