FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 5 juni 2004

Phonak heer en meester in Alpenklassieker

De veertiende editie van de Classique des Alpes, een koers van eerste categorie, werd gedomineerd door Spanjaarden en is uiteindelijk gewonnen door Oscar Pereiro voor Iban Mayo en José-Enrique Gutierrez.

De beslissende aanval kwam er van José-Enrique Gutierrez die zijn drie vluchtgezellen achterliet op de col de Plaimpalais. Maar op de laatste helling van de dag werd een zevenkoppige achtervolging ingezet door Alexandre Botcharov (Crédit Agricole), Iñigo Landaluze (Euskaltel-Euskadi), Iban Mayo (Euskaltel-Euskadi), Carlos Sastre (Team CSC), Thomas Voeckler (Brioches La Boulangère), Oscar Pereiro en Oscar Sevilla (Phonak) en ze haalden de eenzame vluchter bij. Hierdoor was Phonak met drie renners het best vertegenwoordigd en ze pareerden aanvalspogingen van Voeckler en Mayo. In de sprint werkte Oscar Pereiro het Phonak-feest mooi af.

Top tien alpenklassieker
1. Oscar Pereiro (SPA, Phonak) 165 km in 4h32'23" (36,3 km/h)
2. Iban Mayo (SPA, Euskaltel-Euskadi) z.t.
3. José-Enrique Gutierrez (SPA, Phonak) z.t.
4. Carlos Sastre (SPA, Team CSC) z.t.
5. Thomas Voeckler (FRA, Brioches La Boulangère) z.t.
6. Oscar Sevilla (SPA, Phonak) z.t.
7. Iñigo Landaluze (SPA, Euskaltel-Euskadi) z.t.
8. Alexandre Botcharov (RUS, Crédit Agricole) z.t.
9. Paolot Valoti (ITA, Domina Vacanze) op 1'07"
10. Cyril Dessel (FRA, Phonak) z.t.

Eenbenige wildplasser ontloopt straf

Een eenbenige, bijna incontinente man uit Breda stond gisteren voor de rechter in verband met wildplassen. Vorig jaar juli zag een agent van de spoorwegpolitie de 48-jarige J. de S. een struikje in het park Valkenberg uitzoeken om te plassen. Tot zijn ontsteltenis ontving de man, wiens ene been is geamputeerd en het andere met platen bijeen wordt gehouden, even later een bekeuring.

De overijverige diender bleek niet gevoelig voor het argument van de man, die afhankelijk is van een elektrische rolstoel, dat hij vanwege zijn handicap niet in staat is gebruik te maken van een openbaar toilet. In het park Valkenberg is overigens geen publiek toilet aanwezig. Ook met de opmerking “Ik ben bijna incontinent, met dit weer kun je een kraan open zetten en dan moet ik al naar de wc” lukte het hem niet de agent milder te stemmen.

De S. weigerde vervolgens de boete te betalen en stond daarom gisteren, met zijn rolstoel, terecht voor de kantonrechter in Breda. Deze ontsloeg hem van rechtsvervolging. Duidelijk een geval van overmacht, zo luidde diens oordeel.

Eerste kinderhospice in Amsterdam geopend

Icoon Binnenlands nieuwsIn Amsterdam is vandaag het eerste kinderhospice in de stad geopend. Het huis, wat een initiatief is van het VU-ziekenhuis, biedt plaats aan twaalf kinderen met een ernstige aandoening. Het hospice zal de naam 'Het Lindenhofje' dragen, en werd geopend door burgemeester Cohen.

Kinderen kunnen er terecht als ze intensieve zorg nodig hebben, maar niet meer in het ziekenhuis hoeven te liggen. De kinderen hoeven hun ouders niet te missen, die mogen blijven slapen. Verpleegkundigen gaan samen met vrijwilligers de patiënten verzorgen. Dinsdag zullen de eerste kinderen hun intrek nemen in het hospice, dat mede door de losse sfeer uniek is in zijn soort.

Irak wil eigen toplevel domein .iq

Nikolaj_Alexandr had ons via de nieuws-submit te melden:

Om investeerders te trekken wil Irak zijn eigen toplevel domein .iq graag krijgen van Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Deze instantie regelt wereldwijd de toplevels domeinen. Voorzitter Siyamend van de Iraakse National Communications & Media Commission heeft de ICANN op 20 mei een brief over het onderwerp geschreven. In deze brief noemt hij de .iq "een belangrijke tastbare en symbolische mijlpaal voor deze natie en voor de vrijheid en hoop van het Iraakse volk."

Slechts zes procent van de Iraakse bevolking heeft zelf toegang tot internet. Maar al onder het regime van Sadam Hussein werd al een begin gemaakt met een internet-infrastructuur. Daarnaast worden momenteel internetcafés geopend in Bagdad.

De ICANN zal nog zeker enkele maanden met het verzoek bezig zijn, zeker als de situatie in Irak onstabiel blijft.

A new Dawn v3

Een of andere rpg of zo online .

Beschrijving van het spel:

quote:
Welcome to a new dawn.
Democracy and earthly governments have failed humankind and the devastating burden caused by bad political policies is destructing the world. During this time of complete chaos and fear, the last man standing is Bully. He manages to lead the people to another planet, Indocron where no rules or laws are set.

To maintain order he forms a tribe, The Protectors. This tribe's solely goal is to guide the people to a Greater Way of Living. However, many souls disagree with their leadership and laws and form their own tribes.

To join or found a tribe, you need to educate yourself and get the necessary equipment by battling your way thru. As Indocron is a new civilization its lifestyle isn't modernized yet. Your only way to survive and stand strong is to work with mediaeval weapons and trading. Protect yourself by getting educated, armored, skilled and experienced.

Which tribe matches your ideas for a Great Way of Living?
Or are you going to found your own? Where do you stand?
The choice is all yours, The Future is in your hands!!!

http://www.vin99.net/rpg/

Met dank aan ChiefHK voor de submit

Mancebo ritwinnaar in Duitsland

Francisco Mancebo heeft de zware zaterdagrit van de Ronde van Duitsland gewonnen, voor Jens Voigt en Patrik Sinkewitz. Met die derde plaats behoudt Sinkewitz zijn leidersplaats in het algemeen klassement.

Twaalf renners zetten een vroeg ontsnapping op touw en kregen een maximum voorsprong van 6'30" op het peloton, geleid door de mannen van Quick Step - Davitamon. Maar op 20 km van het einde waren alle renners van de ontsnapping, op Dariusz Baranowski na, gegrepen door het fel uitgedunde peloton.

Toen regende het aanvallen van ondermeer Francisco Mancebo, José-Ivan Gutierrez (Illes Balears-Banesto), Jens Voigt (Team CSC), Jan Ullrich (T-Mobile) en de Nederlander Pieter Weening (Rabobank), maar niemand raakte weg. Op de laatste col wert Baranowski alsnog ingelopen en plaatste Mancebo de beslissende aanval. De Duitsers Voigt en Sinkewitz kwamen aan de meet nog net in zijn wiel, maar Mancebo finishte toch als eerste. Weening die vandaag een sterke wedstrijd reed eindigde achtste op 9 seconden van Mancebo.

De 23-jarige Patrik Sinkewitz lijkt met nog één vlakke rit voor de boeg, zeker van de eindzege in Duitsland, een jaar na zijn ploeggenoot Michael Rogers. Na zijn leeftijdsgenoot Cunego bewijst deze Duitser nog maar eens dat er een nieuwe generatie voor de deur staat.

top tien zesde rit
1. Francisco Mancebo (SPA, Illes Balears-Banesto) 186 km in 4h52'49" (38,1 km/h)
2. Jens Voigt (DUI, Team CSC)
3. Patrik Sinkewitz (DUI, Quick Step-Davitamon)
4. Sergio Marinangeli (ITA, Domina Vacanze) op 4 sec.
5. Andreas Klöden (DUI, T-Mobile)
6. Igor Gonzalez de Galdeano (SPA, Liberty Seguros) op 6 sec.
7. Denis Menchov (RUS, Illes Balears-Banesto) op 9 sec.
8. Pieter Weening (NED, Rabobank)
9. Jan Hruska (TSJ, Liberty Seguros)
10. José-Ivan Gutierrez (SPA, Illes Balears-Banesto) op 31 sec.

top tien algemeen klassement
1. Patrik Sinkewitz (DUI, Quick Step-Davitamon) in 22h23'35"
2. Jens Voigt (DUI, Team CSC) op 18 sec.
3. Jan Hruska (TSJ, Liberty Seguros) op 23 sec.
4. Igor Gonzalez de Galdeano (SPA, Liberty Seguros) op 28 sec.
5. Francisco Mancebo (SPA, Illes Balears-Banesto) op 54 sec.
6. Andreas Klöden (DUI, T-Mobile) op 57 sec.
7. Jan Ullrich (DUI, T-Mobile) op 59 sec.
8. José-Ivan Gutierrez (SPA, Illes Balears-Banesto) op 1'47"
9. Davide Rebellin (ITA, Gerolsteiner) op 2'12"
10. Sergio Marinangeli (ITA, Domina Vacanze) op 2'18"

Valckx waarschuwt spelers PSV

Stan Valckx heeft de spelers van PSV gewaarschuwd dat als ze zelf aangeven dat ze willen vertrekken dat ze dan maar moeten gaan ook.

Hij vindt namelijk dat ze dan niet meer 120% maar 100% gemotiveerd zijn en dat is niet genoeg. Eerder gaf uittredend voorzitter Harry van Raaij al aan dat het beter was dat sommige spelers als Kezman en Van Bomnmel beter kunnen vertrekken omdat het voor hun steeds moeilijker wordt zich te kunnen motiveren doordat ze toe zijn aan een nieuwe stap in hun carriere.

Roland Garros: Michaëlla Krajicek verovert dubbeltitel

Roland GarrosMichaëlla Krajicek heeft samen met haar Tsjechische partner Katerina Bohmova de dubbeltitel bij de meisjes gewonnen op Roland Garros. Het duo wist in de eindstrijd het Russische paar Irina Kotkina en Jaroslava Sjvedova te verslaan in twee sets, 6-3 en 6-2.

Vorig jaar stond het Nederlands/Tsjechische duo overigens ook al in de finale van het Franse tennistoernooi. Toen verloren ze echter van het koppel Fraga en Gonzalez uit Spanje.

Meer sportnieuws op Sport.fok.nl!

15-jarigen drinken massaal

Meer dan de helft van de Nederlandse 15-jarigen drinken wekelijks alcohol. Dat blijkt uit een onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Alleen in Wales en Engeland ligt het percentage hoger. De jeugd in Portugal drinkt het minste (16 procent)

Van alle 15-jarigen in Europa en Noord-Amerika drinkt en rookt een kwart wekelijks. Uit het onderzoek blijkt verder dat een grote meerderheid niet genoeg beweegt en te ongezond eet.

Marsrover Spirit nadert Columbia Hills

Na 2,6 km rijden is de Mars exploration rover Spirit eindelijk de "Columbia Hills" genaderd. De Spirit is nu ongeveer 700 meter verwijderd van de voet van de heuvel, en zal doorrijden tot deze de voet van de bereikt heeft.



De Spirit heeft met zijn pancam een foto gemaakt van de heuvels. Op de foto is aan de linkerzijde de "Husband Hill" te zien, in het midden de "West Spur", en een "talus slope", dat zijn rotsfragmenten, rechts. De West Spur zal de eerste stop zijn bij de heuvels. De heuvel Husband Hill is 90 meter hoog vanaf de basis van de heuvel tot zijn hoogste punt.

Op de zijkant van de heuvel zijn rotsfragmenten te zien. Deze zijn erg interessant, omdat het aanwijzingen kan geven hoe de heuvels gevormd zijn. Voorlopige observaties lijken er op de wijzen dat de Columbia Hills een geërodeerd gedeelte van een kraterwand is, geplooide grond of een vulkaan.

Klik hier voor de medium-resolution foto.
Klik hier voor de high-resolution foto.

[update] Doetinchem-verdachte opgepakt in Duitsland

stroop en salvation hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws De 18-jarige man die donderdag de 32-jarige advocaat Machiel Pul doodstak, is in Duitsland gesignaleerd. Dit deelde de politie in de Achterhoek eerder vandaag mee.

De verdachte is vrijdagmiddag door ooggetuigen gezien in het Duitse plaatjes Anholt, vlak bij zijn woonplaats Gendringen. Hij is daar gezien bij een bakker en een bank. De man droeg nog dezelfde kleren als tijdens de steekpartij en verplaatste zich lopend. De Duitse politie is ingeschakeld om te helpen bij de zoektocht, de Duitse media zijn begonnen met het verspreiden van het signalement van de scholier.

Het is nog altijd niet duidelijk wat het motief van de steekpartij geweest is. Wel zijn er verschillende onbevestigde berichten over de toedracht. Zeker is dat de verdachte de zoon is van een echtpaar dat in een echtscheidingszaak verwikkeld was, waarbij de doodgestoken advocaat Pul één van de ouders representeerde.

Volgens het Algemeen Dagblad werd de jongen zwaar getroffen door de scheiding van zijn ouders, waarbij een ruzie om geld de druppel zou zijn geweest. De Telegraaf meldt echter een andere oorzaak: omdat de moeder van de verdachte na de scheiding alle contacten verbroken had, zou hij geprobeerd hebben via de advocaat haar adres te achterhalen. Dit kon de advocaat echter niet geven vanwege zijn zwijgplicht, waarna er een ruzie ontstaan is.

Update 19:41
Het NOS Journaal meldt dat de verdachte in het Duitse Anholt is opgepakt. Morgen zal hij worden voorgeleid. De Nederlandse politie zal bij de Duitse politie om uitlevering vragen.

Ophef over eerste Franse homohuwelijk

Het homohuwelijk verhit de politieke gemoederen in Frankrijk. In Bègles, een plaatsje bij Bordeaux, werd vandaag het eerste Franse huwelijk tussen twee mannen gesloten. De Franse regering is laaiend, minister De Villepin (Binnenlandse Zaken) stelde sancties in het vooruitzicht tegen burgemeester Noël Mamère die het huwelijk voltrok.

Burgemeester Mamère, tevens parlementslid voor de Franse Groenen, had ondanks waarschuwingen uit 'Parijs' geweigerd af te zien van de huwelijksvoltrekking. Onder grote belangstelling trouwden vandaag Stéphane Chapin, een 33-jarige verpleger, en Bertrand Charpentier, een winkelbediende van 31, in de Zuid-Franse gemeente. Minister van Justitie Perben eist echter dat het huwelijk nietig wordt verklaard. Hij zal daarvoor een verzoek indienen bij de rechtbank in Bordeaux.

'Nul en generlei waarde'
De Justitie-minister noemde de verbintenis tussen de twee mannen van 'nul en generlei waarde'. Hij wil dat er een justitieel onderzoek wordt ingesteld naar de sluiting van het huwelijk. Ook president Chirac en premier Raffarin keerden zich tegen de rebelse burgemeester. Raffarin dreigt om Mamère zijn burgemeestersfunctie af te laten nemen. Mamère zou niet het recht hebben het paar te trouwen, aangezien deze niet woonachtig zijn in Bègles.


Eerste Franse homohuwelijk verhit gemoederen
Bertrand Charpentier (rechts) en Stephane Chapin

Cipollini neemt deel aan de Tour

Mario Cipollini heeft zijn deelname aan de Tour de France bevestigd. Na een blessure in de Giro waren er twijfels gerezen, maar deze zijn nu verdwenen.

"Ik start in de Tour," zei Cipollini op een persconferentie in Viareggio, "ook al ben ik nog niet honderd procent. Ik verwacht dat mijn team me voluit zal steunen." Il Re Leone kwam in de Giro D'Italia dit jaar zwaar ten val en moest met 14 hechtingen aan zijn rechterelleboog en linkerbeen vroegtijdig uit de koers stappen.

Gezondheidstoestand Reagan snel achteruit

Het Witte Huis heeft bevestigd dat de toestand van de vroegere Amerikaanse president Ronald Reagan snel achteruit is gegaan. Volgens verschillende bronnen is het Witte Huis verteld, dat het niet onwaarschijnlijk zou zijn dat de oud-president binnen enkele weken of maanden zal sterven.

Ronald ReaganDe 93-jarige oud-president lijdt aan een vergevorderd stadium van Alzheimer. Hij heeft zich sinds de diagnose gesteld werd uit het openbare leven teruggetrokken. Volgens dochter Patti verlaat hij zelden nog zijn bed. Zijn vrouw Nancy beschrijft zijn conditie: ''Ronnies lange reis heeft hem uiteindelijk naar een plek gebracht waar ik hem niet langer kan bereiken.''

De voormalige Hollywood-acteur was, met zijn 69 jaar, de oudste man die ooit gekozen werd tot president. Hij werd benoemd op 4 november 1980. Op 30 maart 1981 overleefde hij een moordaanslag. Hij liep zijn hotel uit toen John Hinckley zes kogels op hem afvuurde. Hij herstelde volledig. Met zijn 93 jaar is Reagan de langst levende Amerikaanse ex-president ooit.

EK in Portugal bijna uitverkocht

Bijna alle kaarten voor het EK-voetbal in Portugal zijn uitverkocht.

Ongeveer 95 procent van alle kaarten is verkocht. Hiervan gingen er 350.000 naar het buitenland. De overige 900.000 kaarten werden verkocht in Portugal.

Bij het EK van 2000 in Nederland en België waren er rond deze tijd minder kaarten verkocht. Ook nu zijn er nog enkele kaarten verkrijgbaar voor de wedstrijden van het Nederlands Elftal.

EK in Portugal bijna uitverkocht

CBboy had ons via de nieuws-submit te melden:

Bijna alle kaarten voor het EK-voetbal in Portugal zijn uitverkocht. Ongeveer 95 procent van alle kaarten is verkocht. Hiervan gingen er 350.000 naar het buitenland. De overige 900.000 kaarten werden verkocht in Portugal.

Bij het EK van 2000 in Nederland en België waren er rond deze tijd minder kaarten verkocht. Ook nu zijn er nog enkele kaarten verkrijgbaar voor de wedstrijden van het Nederlands Elftal.

Meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

Broer verrader zonen Saddam doodgeschoten

Icoon Irak nieuwsVolgens ooggetuigen en ziekenhuispersoneel is een broer van de Irakees die het Amerikaanse leger op de hoogte heeft gesteld van de verblijfplaats van de zonen van Saddam Hussein vandaag doodgeschoten in de Noord-Iraakse stad Mosul.

Hoewel de Amerikanen nooit bekend hebben gemaakt wie Saddams zonen verraden heeft, weten de meeste mensen uit Mosul wel wie het is. Het gaat om Nawaf al-Zidani. Hij verraadde de zonen aan de Amerikanen terwijl ze in zijn huis verbleven. Voordat de militairen het vuur openden op zijn huis, voerden zij Nawaf al-Zidani en zijn zoon weg. De zonen van Saddam werden die dag, 22 juli, allebei doodgeschoten. Ook een zoon van Qusai kwam om het leven. In de Arabische cultuur wordt zijn verraad beschouwd als een doodzonde. Nawaf al-Zidani ontving in totaal 30 miljoen dollar beloning.

Vandaag werd één van Nawaf al-Zidani's eigen broers, Salah al-Zidani, vanuit een passerende auto onder vuur genomen toen hij door de stad reed. Hij was op slag dood. De andere mensen in de auto raakten gewond.

Belg wil WK 2018 in België en Nederland

Zjappa en Maximus1 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Als het aan Alain Courtois ligt wordt het WK Voetbal van 2018 in Nederland en België gehouden. De voormalig secretaris-generaal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en tegenwoordig politicus voor de Liberalen in België is om dit te bewerkstelligen een project gestart.

Volgens Courtois is een WK in Nederland en België geloofwaardig. Nederland en België hebben samen al eens een groot eindtoernooi georganiseerd, het EK 2000, en er zijn geen gigantisch grote investeringen nodig. Autowegen, telecommunicatiesystemen, de TGV, enzovoort zijn allemaal al aanwezig.

Courtois zegt reeds gepraat te hebben met Nederlanders. In november hoopt hij een dossier voor te kunnen leggen aan de Belgische en Nederlandse federaties. De KBVB heeft al laten weten positief te staan tegenover een dergelijk project.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

[update] Rellen bij anti-NVU protest

In Den Haag is een demonstratie van de Nederlandse Volksunie (NVU) op rellen uitgelopen door toedoen van anti-fascistische tegenbetogers. Zo'n 250 linkse demonstranten wilden naar de NVU-aanhangers oprukken toen ze werden tegengehouden door de politie. Daarbij zijn rake klappen gevallen.

Vooraf had de NVU toestemming gekregen om te demonstreren rond het Malieveld. Het motto van het protest luidde: 'Tegen Amerikaanse agressiepolitiek, folter en martelpraktijken'.

De linkse tegendemonstranten mochten tot hun onvrede alleen rond het Plein betogen, op geruime afstand van de NVU. De Anti Fascistische Actie (AFA) had vooraf al protest aangetekend tegen de NVU-demonstratie.

De extreem-rechtse Nederlandse Volksunie is een fascistisch getinte partij. De partij bestaat al sinds de jaren 70 maar haalde bij verkiezingen onder aanvoering van hun toenmalige leider Joop Glimmerveen nooit enig noemenswaardig resultaat. De partij verkeerde lange tijd in een soort slapend bestaan, maar werd in 1996 opnieuw leven ingeblazen door de rechts-extremist Constant Kusters (oud CP'86) en de Groningse fascist Eite Homan.

Update 16:40
Inmiddels is de rust in Den Haag weer teruggekeerd. De politie arresteerde enige tientallen demonstranten. De ME sloot ongeveer honderd anti-fascistische actievoerders in op het Korte Voorhout.

De activisten worden met bussen de stad uit geleid.

Foto's op Indymedia.

Uitslag damesfinale Roland Garros

De Russische Anastasia Myskina heeft het vrouwentoernooi van Roland Garros gewonnen. Zij won heel gemakkelijk van landgenote Jelena Dementieva, die geen schim was van de Dementieva van de kwart- en halve finale.

De twee vriendinnen waren debutanten in een eindstrijd van een Grand Slam, en dat was het meest zichtbaar bij Dementieva. Ze won nog wel de eerste game, maar daarna lukte er helemaal niets bij haar en stapelde ze fout op fout. Myskina hoefde geeneens haar beste tennis te spelen om toch te winnen. Het werd 6-1, 6-2 in een zeer teleurstellende finale die geen enkel moment een wedstrijd was

Peseiro trainer Sporting Portugal

Jose Peseiro wordt de nieuwe trainer van Sporting Portugal,die voorheen Sporting Lissabon heette.

De Portugees wordt de opvolger van de deze week ontslagen Fernado Santos. Peseiro was afgelopen seizoen actief als assistent-trainer van Carlos Queiróz bij Real Madrid. Maar door de slechte prestaties bij de Koninklijke werden beide ontslagen, waarna Queiróz terugkeerde naar het Engelse Manchester United.

Roland Garros: Uitslag finale dames

Roland GarrosDe Russische Anastasia Myskina heeft het vrouwentoernooi van Roland Garros gewonnen. Zij won heel gemakkelijk van landgenote Jelena Dementieva, die geen schim was van de Dementieva van de kwart- en halve finale.

De twee vriendinnen waren debutanten in een eindstrijd van een Grand Slam, en dat was het meest zichtbaar bij Dementieva. Ze won nog wel de eerste game, maar daarna lukte er helemaal niets bij haar en stapelde ze fout op fout. Myskina hoefde geeneens haar beste tennis te spelen om toch te winnen. Het werd 6-1, 6-2 in een zeer teleurstellende finale die geen enkel moment een wedstrijd was.

Taliban waren bereid tot uitlevering Bin Laden

Voor de aanslagen van 11 september is er overleg geweest tussen het streng islamitische Taliban bewind en de Verenigde Staten over de uitlevering van Bin Laden. Deze geheime ontmoeting zou plaats hebben gevonden in Frankfurt, zo vertelde de Afghaans-Amerikaanse zakenman Kabir Mohabbat in een Duitse documentaire. Er werd geen akkoord bereikt.

"Jullie kunnen hem krijgen als de Amerikanen er klaar voor zijn.", zou de Afghaanse minister van Buitenlandse Zaken hebben gezegd, aldus Mohabbat. De Duitse europarlementariër Elmar Brok heeft bevestigd dat hij Mohabbat in contact heeft gebracht met de Amerikanen. Mohabbet gaf in dit overleg aan "dat de Taliban bepaalde ideeën hadden over het uitleveren van Bin Laden, niet aan de VS maar aan een derde land of aan het Hof van Justitie in Den Haag".

Na de aanslagen van 11 september heeft de VS de Taliban een ultimatum gesteld, met als eis Bin Laden binnen 24 uur uit te leveren. Aan deze eis heeft de Taliban niet voldaan en enkele weken later is Afghanistan binnengevallen.

Kabinet wil het leger in Irak houden

yohan.nl submitte ons het volgende herschreven bericht via de nieuws-submit:

Icoon politiek binnenland nieuws Het kabinet zal volgende week zo goed als zeker instemmen met verlenging van de missie van Nederlandse troepen in Irak. Nog tot zeker februari volgend jaar zullen 1360 militairen en zes Apachehelikopters in Irak blijven.

Balkenende verwees naar de ontwerpresolutie van de Verenigde Naties over de stabiliteitshandhaving in Irak. De Veiligheidsraad heeft deze resolutie echter nog niet behandeld, en het is onzeker of zij dat zal doen vóór de Nederlandse beslissing volgende week wordt genomen. Ook een verzoek van de Irakese Interim-regering aan de buitenlandse troepen om aanwezig te blijven in Irak is nog niet ontvangen.

Balkenende ziet een resolutie van de VN niet als voorwaarde om in Irak te blijven. Waarschijnlijk kiest het kabinet voor dezelfde oplossing als Denemarken. Dit land handhaaft haar troepen in Irak als de interim-regering hierom vraagt. Overigens heeft de kersverse Irakese premier Allawi in zijn eerste televisietoespraak al laten weten dat hij de buitenlandse troepen graag in Irak zou willen houden. Vertrek zou pas aan de orde komen als Irak een eigen goed functionerend leger en veiligheidsapparaat bezit.

Vrouw klaagt over geluidsoverlast door seks

Een Zweedse vrouw heeft bij de gemeente van haar woonplaats Simrishamn (zuid-Zweden) een klacht ingediend over de geluidsoverlast die haar bovenburen veroorzaken tijdens hun seksuele praktijken. Ze zegt een instorting nabij te zijn.

De vrouw schreef een brief aan gemeenteambtenaar Jon Persson en beweerde daarin last te hebben van chronische hoofdpijn en maagkrampen. "Het lawaai begint elke avond om een uur of tien en duurt vaak tot ruim na middernacht", aldus de vrouw in de brief. "U bent mijn laatste hoop, help mij alstublieft."

Persson weet niet of hij de radeloze vrouw kan helpen. Het is eigenlijk aan haar huisbaas, dezelfde als die van de buren, om het probleem op te lossen. Wel overweegt de ambtenaar om naar het appartement van de vrouw te gaan om te kijken hoe groot de geluidsoverlast werkelijk is.

Nederland wil ontwikkelingsrelatie met Suriname beëindigen

Nederland wil zijn exclusieve ontwikkelingsrelatie met Suriname in vijf jaar geleidelijk afbouwen. Nederland wil een ''zakelijke en betrokken'' samenwerking met de oud-kolonie krijgen, citeert het NRC Handelsblad uit een beleidsnotitie van het parlement.

Dit is de eerste beleidsnotitie over Suriname sinds 1975. Toen werd Suriname onafhankelijk en kreeg het anderhalf miljard euro ontwikkelingshulp toegezegd. Van dit geld is op dit moment nog 282 miljoen euro over. Zodra dat geld op is kan Suriname niet meer in aanmerking komen voor verdere financiering op basis van het armoedecriterium. Volgens de minister van Ontwikkelingssamenwerking Van Ardenne kan Suriname zelf leningen gaan afsluiten op de internationale kapitaalmarkt. Nederland wil wel nog financiële steun geven aan 'wederzijdse belangen' zoals bijvoorbeeld drugshandelbestrijding.

Uitvaartdienst omgebrachte Berghemse broertjes

Guidoweb5 had ons via de nieuws-submit te melden:

In Berghem heeft zaterdagochtend de uitvaartdienst plaatsgevonden voor de drie broertjes die vorige week door hun moeder om het leven werden gebracht. Zo’n achthonderd mensen kwamen in de Sint Willibrorduskerk bijeen om de jongens van vijf, zeven en acht jaar, een laatste eer te bewijzen.

“De jongentjes waren bloeiende bloemen, de groei abrupt ontnomen”, zei het hoofd van de Sint Josephschool, waarop de kinderen zaten. Kinderen van de school hadden vlaggen gemaakt die over de kisten waren gedrapeerd. Samen met voetballertjes van de voetbalclub Berghem Sport werden tijdens de dienst kaarsen aangestoken. De dienst was om iets voor half één afgelopen.

De moeder, die zich na haar daad voor de trein wierp, is vrijdag gecremeerd.

[update] Bulldozer richt grote ravage aan

Fallen, Guidoweb5 en glueman hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In het Amerikaanse Granby in Colorado heeft een man gisteren een ravage aangericht met een bulldozer. De man was kwaad vanwege een ruzie over een bestemmingsplan, welke direct gevolgen zou hebben voor zijn bedrijf. Het conflict tussen de man en de stad liep al drie jaar.

De verwoestende tocht begon om twee uur 's middags en duurde anderhalf uur. Gedurende die tijd wist de man een grote hoeveelheid gebouwen te slopen waaronder een betonfabriek, het gemeentehuis, een bank, een bibliotheek en het kantoor van een lokale krant. Bovendien schoot de man om zich heen waarbij hij een aantal propaantanks raakte. Wel leek het er op alsof hij opzettelijk probeerde niemand te verwonden.

Anderhalf uur nadat de tocht begonnen was kwam de bulldozer vast te zitten in een warenhuis. De politie blokkeerde onmiddellijk de uitgang met een ander zwaar voertuig en omsingelde de bulldozer. De cabine was echter afgesloten met gepantserde stalen platen, waardoor de politie niet direct naar binnen kon. De politie heeft geprobeerd met explosieven de gepantserde platen te doorboren, maar dit is nog niet gelukt.

Volgens ooggetuigen werd de sloopcampagne gericht uitgevoerd. De gebouwen die gesloopt werden waren of van de gemeente, of er werkten of woonden mensen die direct met de ruzie drie jaar geleden te maken hadden. Bij een aantal gebouwen raakten gasleidingen beschadigd, maar omdat het lokale energiebedrijf ook verwoest werd konden deze niet meteen afgesloten worden.

Er zijn geen gewonden gevallen, maar het is nog onbekend of de man het zelf heeft overleefd.

Update 13:50 uur
Inmiddels is bekend geworden dat de man het niet heeft overleefd. Hij schoot zichzelf dood alvorens hij gearresteerd kon worden.

Bulldozer richt verwoestingen aan in Granby, Colorado
Foto: KMGH-TV

Nabestaanden 11/9 horen laatste gesprekken uit vliegtuigen

Nabestaanden van de passagiers en bemanning die in de vier gekaapte vliegtuigen zaten op 11 september 2001 hebben vrijdag naar de tapes geluisterd met de laatste gesprekken uit de vliegtuigen. Ze zeiden ontroerd te zijn door de heldendaden aan boord van de vliegtuigen.

Subheader''Ik was overrompeld door de ongelooflijke moed van de passagiers en bemanning aan boord van alle vier de vliegtuigen'', zei Deborah Burlingame, een zus van een van de piloten. ''Ik wens dat dit land net zo moedig zal zijn in het bestrijden van de terroristen als de mensen uit die vliegtuigen in hun laatste momenten. Ik ben heel erg trots op ze.''

Omdat de Amerikaanse regering hoopt de tapes te gebruiken tegen Zacarias Moussaoui, verdacht van betrokkenheid bij de voorbereidingen van 11 september, moesten de nabestaanden een papier ondertekenen waarin stond dat ze absoluut niet over de inhoud van de tapes mochten praten.

Een nabestaande, de vrouw Alice Hoaglan, wiens zoon Mark Bingham aan boord van één van de gekaapte vliegtuigen zat, vertelde verslaggevers uitvoerig wat haar zoon had gezegd in zijn laatste telefoontje aan haar. ''Mam, dit is Mark Bingham. Ik wil je gewoon even zeggen dat ik van je hou. Ik zit op een vlucht van Newark naar San Francisco. Er zijn drie mannen aan boord die het vliegtuig hebben gekaapt. Ze zeggen dat ze een bom hebben. Je gelooft me toch wel moeder? Ik bel je met een vliegtuigtelefoon.'' Daarna werd de verbinding verbroken. ''Dat is geen informatie die ik vandaag heb gehad'', voegde ze snel toe. ''Dit is wat ik op 11 september 2001 hoorde over de lippen van Mark Bingham.''

SubheaderVolgens CNN zijn er gedurende de drie uur durende bijeenkomst maar twee gesprekken gedraaid. De andere gesprekken werden opgelezen. Hierna was er voor de nabestaanden en aanklagers een uur om vragen te stellen. Sandy Dahl, een weduwe van een van de piloten van vlucht 93, beschreef de bijeenkomst als ''heel moeilijk. Het was moeilijk voor ons allemaal. We hielden elkaar vast. We hoorden veel dingen die we nog niet wisten, maar die in Moussaoui's rechtszaak zullen worden gebruikt.''

Er is al een volgende bijeenkomst gepland. De volgende maand kunnen de nabestaanden weer samenkomen in Boston. Ook kunnen nabestaanden de bijeenkomst op videoschermen volgen in Washington en Los Angeles. De bijeenkomsten worden geleid door aanklagers en FBI-agenten die zich bezighouden met de rechtszaak tegen Moussaoui. Het doel van de bijeenkomsten is te zorgen dat de rechtszaak niet extreem vertraagd wordt.

Hekken in Hofvijver tegen indringers onder water

In de Hofvijver die grenst aan het Binnenhof wordt al een aantal weken gewerkt aan het plaatsen van zware hekwerken. De hekwerken zijn een onderdeel van de verscherpte veiligheidsmaatregelen van het Binnenhof en met name het ministerie van Algemene Zaken, het departement van de Minister-President en de Eerste Kamer.

Rond het Binnenhof is momenteel al streng cameratoezicht. De hekken moeten gaan voorkomen dat indringers onder water, buiten het zicht van de camera's, het Torentje van de premier of de zalen van het ministerie en die van de Eerste Kamer kunnen bereiken. Het waterpeil in de beroemdste vijver van Nederland wordt al weken kunstmatig laag gehouden voor de werkzaamheden.


Beatrix en ministers strijden om rechten volkslied

angel007 en Guidoweb5 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Koningshuis nieuwsKoningin Beatrix en een aantal ministers strijden al jarenlang in het diepste geheim om de rechten op het volkslied. Zo verbiedt de koningin militaire kapellen op vliegveld Valkenburg het Wilhelmus te spelen als zij er niet bij is.

De ministers van Defensie en Buitenlandse Zaken proberen al vijftien jaar de koningin op andere gedachten te brengen. Oud-minister Frank de Grave van Defensie zegt niet te willen reageren op gesprekken met Hare Majesteit de Koningin. "Maar ik heb haar hier wel vragen over gesteld. Nederland is wat dit betreft uniek in de wereld. Als ik ergens anders kwam, dan werd het Wilhelmus gespeeld, gevolgd door het volkslied van het ontvangende land", aldus De Grave.

Ook minister Henk Kamp van Defensie, trots op zijn nationaliteit én op het volkslied, wil zijn eigen Wilhelmus horen als hij de Amerikaanse minister van Defensie, Donald Rumsfeld, ontvangt. Nu Nederland op 1 juli tijdelijk voorzitter van de Europese Unie wordt, staat de opmerkelijke regel ter discussie. Onder koningin Juliana werd overigens gewoon het Wilhelmus gespeeld als zij niet bij de ontvangst aanwezig was. Zes jaar nadat Beatrix het koningschap had aanvaard, werd hierin ineens verandering gebracht.

Koningin Beatrix 1
Koningin Beatrix

Afspraken tweepersoonscellen niet nagekomen

Guidoweb5 had ons via de nieuws-submit te melden:

In de zeven gevangenissen waar sinds het najaar van 2003 de proef met meerpersoonscellen wordt gehouden, is structureel te weinig personeel aanwezig. Dat is een van de conclusies van een tussentijds onderzoek van de vakbond Abvakabo FNV. Daarnaast blijken “op grote schaal” verslaafde en psychisch gestoorde gevangenen op een cel te worden geplaatst, aldus de bond.

Beide uitkomsten komen niet overeen met de afspraken die de Abvakabo FNV en het ministerie van Justitie, met oog op de veiligheid van het gevangenispersoneel, eerder maakten. Verslaafde of psychisch zieke gedetineerden zouden niet in duocellen worden geplaatst. Half april ontkende een woordvoerster van het ministerie van Justitie nog dat dit gebeurde.

Maar bij de meldlijn die de vakbond medio april heeft opgezet, om gevangenispersoneel in de gelegenheid te stellen misstanden te melden, klinken andere geluiden. Daar kwamen tot op heden ruim veertig meldingen binnen.

“Onacceptabel” noemt vakbondsbestuurder E. Merlijn de uitkomsten tot nu toe.“Wij verwachten dat die afspraken onverkort worden nagekomen. Het schenden van de regels brengt de veiligheid van het personeel in gevaar en leidt tot verhoging van de werkdruk, demotivatie en een hoger ziekteverzuim”, zo liet hij verder weten.

Eind juni komt de bond met een rapport over het experiment met de meerpersoonscellen. Deze zomer zal Minister Donner van Justitie de eerste ervaringen bekijken. Wanneer deze positief uitvallen, wordt het aantal gevangenissen met duocellen mogelijk uitgebreid.

Valse brandmeldingen door blowers

Icoon Binnenlands nieuwsBlowende toeristen bezorgen de Amsterdamse brandweer veel werk doordat het brandalarm door de rookontwikkeling afgaat. Jaarlijks komen er vele honderden meldingen van dit soort gevallen bij de brandweer binnen. Vorig jaar kreeg de Amsterdamse brandweer 13.797 meldingen binnen waarvan er slechts 24 terecht waren.

Doordat de valse meldingen via een centraal meldsysteem binnenkomen, wil het korps dat de stadsdelen boetes gaat opleggen aan bedrijven die vaak vals alarm doorgeven. Zo hoopt de brandweer het aantal valse meldingen terug te dringen.

Scheiding ouders leidde tot moord op advocaat

Guidoweb5 had ons via de nieuws-submit te melden:

De scheiding van zijn ouders dreef Pim P. afgelopen donderdag vermoedelijk tot het doodsteken van een Doetinchemse advocaat. De vermoorde advocaat Machiel Pul (32) behartigde de belangen van de moeder van de jonge dader. De 18-jarige scholier uit Gendringen is nog altijd voortvluchtig, ondanks dat zijn identiteit bekend is. Voor de ouderlijke woning is gisteren de hele dag door de politie gepost.

Wat precies de oorzaak is geweest van het drama is onduidelijk. Het Algemeen Dagblad spreekt over een geschil over de financiële afwikkeling van de scheiding. Kennissen van Pim P. hebben verklaard dat de jongen zwaar getroffen werd door het uit elkaar gaan van zijn vader en moeder. De ruzie over geld was daarbij de druppel. "Hij maakte de laatste tijd een opgefokte indruk", aldus een plaatsgenoot.

Volgens de Telegraaf ligt de oorzaak dieper. Na de scheiding verbrak de moeder alle contacten met haar kinderen en ex-man, volgens buren van het gezin zelfs van de 'een op de andere dag'. De introverte Pim zou dat niet hebben kunnen verwerken. Donderdagmiddag wilde de scholier via de raadsman achterhalen waar zijn verdwenen moeder verbleef. Na een hevige ruzie stak hij in op mr. Pul, die dit niet overleefde.

"Boonen concurrent Petacchi"

Tom Steels denkt dat zijn jongere landgenoot Tom Boonen de grootste concurrent voor Alessandro Petacchi gaat worden in de Tour de France.

In de Ronde van Luxemburg wist Steels voor het eerst sinds lange tijd zelf weer een etappe te winnen. Na zijn val tijdens een baanwedstrijd in Moskou is Steels aan het terugkomen. Zichzelf acht hij nog niet sterk genoeg om in de grote wedstrijden voor de overwinning te gaan.

Na zijn indrukwekkende negen overwinningen in de Giro zal Petacchi de man zijn om te kloppen in de sprint in de Tour de France. Steels ziet daar een rol weggelegd voor Boonen.

Steels vertelde: "Hij (Petacchi, red.) is de snelste, hij heeft de ervaring en zijn team en zijn moraal zweven op een wolk. Hem verslaan in de Tour zal niet gemakkelijk worden voor Boonen, maar er zijn mogelijkheden. Hij zal sterker worden in de tweede week, terwijl Petacchi dan minder goed zal zijn. Het is simpel, voor de Champs-Elysées is Tom Boonen mijn favoriet."

Samenwerking bandenfabrikanten

De twee grote bandenfabrikanten in de Formule 1, Bridgestone en Michelin, werken voor een keertje samen. Dit om juist de competitie met elkaar vol te kunnen houden.

De afgelopen jaren heeft de concurrentie tussen Bridgestone en Michelin ervoor gezorgd dat de banden aanmerkelijk sneller zijn geworden. Sommige kenners beweren dat de grootste vordering van de Formule 1-auto's tegenwoordig in de banden zit. De FIA wil de veiligheid in de Formule 1 beschermen en daarom de auto's niet te snel laten worden. Een voorstel is dan ook om terug te gaan naar één bandenfabrikant, zodat de concurrentie verdwijnt.

Michelin en Bridgestone hebben nu besloten daar gezamenlijk tegen te ageren. Pierre Dupasquier van Michelin vertelde: "Er is nog steeds ruimte voor beide fabrikanten in de F1. Max Mosley weet dat er tijd is om daarover na te denken. Wij praten met Bridgestone over een toekomst in de Formule 1 voor ons beiden."

CD: Eddy Zoey - 6 Maanden Geen Teevee

'Die schreeuwlelijk van tv moet ook weer een plaatje maken', zullen veel mensen misschien denken bij het zien van deze recensie. Feit is echter dat de kale presentator eerder bezig was met het maken van muziek dan met zijn werkzaamheden voor televisie. 6 Maanden Geen Teevee is inmiddels ook alweer het tweede album van deze grappenmaker. FOK! vraagt zich af: Schiet Zoey hiermee (bijna) raak of helemaal mis?

Khan golft naar record

Tijdens het Wales Open is een zeldzaam record geëvenaard. Simon Khan, een Engelse golfer, speelde de eerste negen holes in slechts 27 slagen, negen onder par.

De 31-jarige Engelsman sloeg zeven birdies, één eagle en één par. In de geschiedenis van de Europese tour zijn slechts twee golfers hem ooit voorgegaan met deze score: de Spanjaard José Maria Canizares in 1978 in het Zwitserse Open en de Zweed Joakim Haeggman in de Dunhill Cup op The Old Course van St. Andrews in 1997.

Dit terwijl voor dit toernooi hij nog nooit een toernooi had gewonnen. In de tweede negen holes ging Khan op jacht naar het wereldrecord over 18 holes. Dat staat op 59 slagen, maar Khan speelde minder goed dan op de eerste negen holes. Hij finishte met 61 slagen en nam daarmee wel de kop in het tussenklassement van het Wales Open.

Zelf was hij achteraf een klein beetje teleurgesteld: "Met zo'n geweldige beginscore, gingen mijn gedachten vanzelf uit naar de magische 59. Niet goed. Ik had mij gewoon moeten blijven focussen op mijn eigen spel."

Gevangenissen maken plaats

De gevangenissen in Porto en Lissabon zijn plaats aan het maken voor hooligans en andere criminelen die op het EK afkomen. Er wordt getracht meer lege cellen te hebben klaarstaan.

De huidige gevangenen worden verhuisd naar andere gevangenissen in de regio. Vijftig gevangenen uit de Olhao-gevangenis zijn al ondergebracht in andere gevangenissen. In de gevangenis de Tires bij Lissabon is zelfs een hele mannenvleugel leeggemaakt.

Nederland en België: WK 2018?

Na het succes van het EK voetbal in 2000, wil de Belg Alain Courtois, toenmalig toernooidirecteur, het WK voetbal in 2018 organiseren met de voetbalbonden van België en Nederland.

Gisteren kwam hij met het idee naar voren in de Belgische media. Over het plan heeft hij al contact gehad met zijn Nederlandse evenknie tijdens Euro 2000, KNVB-directeur Harry Been. Hij vertelde: "Een WK in België en Nederland samen is geloofwaardig. Een WK is heus niet zo veel groter dan een EK."

Het jaar 2018 is gekozen, omdat na het WK van 2006 in Duitsland, Europa als geheel weer even zal moeten wachten. Het WK van 2010 is al toegewezen aan Zuid-Afrika en in 2014 gaat het toernooi vermoedelijk naar Azië of Amerika. Daarna zou het pas weer realistisch zijn voor Europese landen om een gooi te doen naar de organisatie.

Colombiaanse van baby uit baarmoeder beroofd

ozzietukker had ons via de nieuws-submit te melden:

In het kader van zo bizar en luguber hadden we het nog nooit gezien in de rubriek weird/opmerkelijk nieuws:

In Columbia is een hoogzwangere vrouw beroofd van haar ongeboren baby. De vrouw, Angela Cartagena, werd afgelopen woensdag in Giradot, 110 kilomter ten zuidwesten van Bogota, op straat gedrogeerd door een vrouw die haar vervolgens ontvoerde naar een huis. Daar sneden een paar mannen haar buik en baarmoeder open en haalde het kindje eruit.

De vrouw werd vervolgens achtergelaten in de veronderstelling dat ze dood was. Ze wist echter het huis uit te kruipen en hulp te vinden. Eén dag later kon de politie de vrouwelijke babydief aanhouden. De moeder en de baby zijn inmiddels weer met elkaar herhenigd en maken het redelijk.

De politie toonde op de televisie een foto van de kidnapster; een vrouw met een pezig uiterlijk en lang ongewassen haar. Ze houdt vol dat de baby van haarzelf is. De twee mannen die haar hielpen zijn nog niet gevonden.

Tbs'er begroef medegedetineerde levend

Een tbs'er van de Pompekliniek te Nijmegen heeft vorig jaar december een medegedetineerde van de inrichting levend begraven. Dit is vandaag gebleken voor de rechtbank in Arnhem.

De 44-jarige verdachte heeft de 53-jarige Hennie Klein Overmeen eerst met een schop neergeslagen en vervolgens in een bosje naast de tbs-kliniek levend begraven. De verdachte mocht de kliniek af en toe zonder toezicht verlaten.

Toen Klein Overmeen na een sinterklaasviering niet terugkeerde naar zijn verblijf buiten de kliniek, waar hij onder toezicht woonde, is de politie een onderzoek begonnen. Naar het lichaam van de man is maanden gezocht. De verdachte ontkent Klein Overmeen te hebben vermoord.

School sponsort voetbalclub om leerlingen te werven

Het Visser 't Hooft Lyceum in Leiden gaat een lokale voetbalclub sponsoren. Door de sponsoring van voetbalclub Docos hoopt de school nieuwe leerlingen te werven. De jeugdafdeling van Docos (Door Combinatie Sterk) is de grootste van Leiden en zit boordevol potentiële leerlingen van het lyceum.

De voetballers van Docos zullen vanaf volgend seizoen in shirts, kousen, broeken en trainingsjacks met daarop de naam en het logo van de school spelen. Volgens de directeur van het lyceum gaat om een "uniek" initiatief. "Bij mijn weten zijn wij de eerste school die een sportclub sponsort."

De school wil niet zeggen hoeveel geld het aan de sponsoring kwijt is. Het ministerie van Onderwijs heeft laten weten geen bezwaar te hebben, zolang de school de sponsoractiviteiten maar uit eigen zak betaalt en niet van de rijksbijdrage. Volgens de directeur van het lyceum wordt de sponsoring netjes betaald uit rentebaten uit het eigen vermogen van de school.

Rumsfeld weet nog steeds niet waar Bin Laden zit

SubheaderDonald Rumsfeld heeft vandaag in een gesprek met Amerikaanse soldaten aan boord van de USS Essex gezegd dat zijn vrouw hem vaak vraagt waar Osama Bin Laden zich schuil houdt. Vaak ook net nadat ze wakker zijn geworden. ''Wanneer ik 's ochtends de slaapkamer uitloop vraagt mijn vrouw mij altijd waar Osama is.'' Hij heeft echter geen enkel idee waar Bin Laden zich bevindt.

Volgens Rumsfeld is de jacht op Bin Laden nog nooit zo geconcentreerd geweest als nu. Maar nog steeds weten ze niet precies waar Bin Laden zich bevindt. ''Dat we dichtbij zijn telt niet'', aldus Rumsfeld. ''Bin laden staat onder zware druk, maar waar hij is weten we niet. Wanneer we het wisten zouden we hem gaan zoeken. Maar totdat hij gepakt is, is hij niet gepakt.''

Rumsfeld, die bekend staat om zijn creatieve bewoordingen, zei ook dat hij geloofde dat Bin Laden waarschijnlijk net als Saddam Hussein, plots opduikt na een tip. ''De enige manier om Bin Laden te vinden is iemand genoeg druk te laten uitoefenen op genoeg mensen, om uit te vinden of iemand een idee heeft waar iemand misschien iemand kent, die iemand kent en die weer iemand kent die weet waar Bin Laden zich misschien bevindt'', zei hij volgens 'The American Forcess Press Service'. ''Mensen werken zich kapot om Bin Laden te pakken te krijgen'', aldus de Amerikaanse Defensieminister.

DJ Wim Rigter ernstig ziek

Het gaat slecht met AVRO-dj Wim Rigter. De 37-jarige diskjockey lijdt aan slokdarmkanker en sinds maart van dit jaar wordt hij daarvoor behandeld in het Amsterdamse Antony van Leeuwenhoek-ziekenhuis.

Rigter presenteerde in het verleden onder meer de Arbeidsvitaminen op Radio 3 en op televisie Toppop Nonstop, waarin het hitverleden uit de jaren 70 en 80 in de vorm van oude clips werd vertoond. Voor zijn ziekte was hij actief als presentator van AVRO's Nachtdienst en als opleidingscoördinator van 3FM.

Deze week bleek dat een chemokuur die Rigter heeft gevolgd niet aangeslagen is. Hij heeft opnieuw kwaadaardige uitzaaiingen die alleen behandeld kunnen worden middels een zware operatie, die niet zonder levensgevaar is. Op 16 juni zal hij onder het mes gaan. Mocht de operatie slagen dan zal hij nog een zeer zware chemokuur moeten ondergaan.

Voor vrienden, kennissen en luisteraars van Wim Rigter is er al een tijdje een weblog opgezet. Zo kunnen ze het wel en wee van de dj op de voet volgen. Op het weblog schrijft zijn partner Monique over de komende operatie: ''Het gaat een hele zware weg worden, het is alles of niets, maar het is voor ons de enige optie.''


Wim Rigter in betere tijden.

Kabinet wil identiteitsfraude aanpakken

Sommigen lukt het ongestraft met een verzonnen identiteit door het leven te gaan. Het huidige kabinetsbeleid is niet voldoende gericht op het aanpakken van mensen die de identiteit van een ander of niet-bestaand persoon aannemen. Het kabinet meldde dit vandaag na de ministerraad. Met het ontwikkelen van een nieuw beleidskader moet dit soort fraude in de toekomst gemakkelijker worden voorkomen.

Onderzocht gaat worden of het mogelijk is om paspoorten unieke nummers te geven. Ook zal de afgifte van identiteitsbewijzen strenger moeten worden beoordeeld en wil men bekijken of aan de hand van verkeersgegevens bewegingen van personen kunnen worden vastgelegd.

Verder wil het kabinet actie ondernemen tegen het vervalsen van documenten. Om dit mogelijk te maken wordt de opleiding van opsporingsdiensten verbeterd.

VPRO geeft zendtijd aan BNN

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

De omroep BNN, welke mogelijk op korte termijn zal verdwijnen, heeft van de VPRO drie uur radiozendtijd gekregen. Dinsdag 8 juni aanstaande zal BNN-presentatrice Marjolein Dekkers van 9 tot 12 op Radio 1 eenmalig het programma 'De Ochtenden' overnemen van de VPRO.

In deze speciale uitzending wil BNN duidelijk maken wat hun doel is, en wat Nederland gaat missen als de omroep verdwijnt. BNN zit in de problemen omdat de Eerste Kamer weigert een wetsvoorstel goed te keuren waarin de verplichte ledeneis voor omroepen wordt verlaagd van 300.000 naar 150.000 leden.


BNN wil blijven bestaan

Hoogste Al-Qaida leider Saudi-Arabië blij met aanslag

SubheaderDe vermoedelijk hoogste leider van Al-Qaida in Saudi-Arabië, Abdulaziz Issa Abdul-Mohsin al-Moqrin, heeft zich in een internetboodschap lovend uitgelaten over de terreuraanslag in Khobar, afgelopen weekend. Hij prees het aantal buitenlandse doden dat gevallen is en de invloed van de aanslag op de olieprijzen.

Bij de aanslag vielen afgelopen zondag 22 doden. Vier moslimextremisten bestormden een westers wooncomplex, schoten mensen dood en hielden een aantal mensen in gijzeling. De leider zei blij te zijn met de verhoogde olieprijs omdat hij de Saudische regering ervan beschuldigt de Verenigde Staten goedkoop van olie te voorzien. De meeste slachtoffers werkten in de oliesector.

Het is nog niet zeker of de boodschap authentiek is. Een islamitische website plaatste het bericht online.

Boze boeren voorspellen chaos

Boze boeren uit het noorden van het land voorspellen een chaos als de Tweede Kamer volgende week instemt met het nieuwe mestbeleid van minister Veerman van Landbouw. De boeren zijn niet van plan om mee te werken aan het nieuwe beleid.

Er is totaal geen draagvlak bij de landbouwers voor het nieuwe mestbeleid dat Veerman wil gaan invoeren. De Nederlandse Akkerbouw Vakbond hield gisteren, samen met vakbonden van melkveehouders, varkenshouders en pluimveehouders, een protestbijeenkomst tegen het nieuwe mestbeleid. Deze werd door enkele honderden boeren bezocht. Het debat in de Tweede Kamer over het nieuwe beleid zal komende woensdag plaatsvinden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.