Mancebo ritwinnaar in Duitsland

Francisco Mancebo heeft de zware zaterdagrit van de Ronde van Duitsland gewonnen, voor Jens Voigt en Patrik Sinkewitz. Met die derde plaats behoudt Sinkewitz zijn leidersplaats in het algemeen klassement.

Twaalf renners zetten een vroeg ontsnapping op touw en kregen een maximum voorsprong van 6'30" op het peloton, geleid door de mannen van Quick Step - Davitamon. Maar op 20 km van het einde waren alle renners van de ontsnapping, op Dariusz Baranowski na, gegrepen door het fel uitgedunde peloton.

Toen regende het aanvallen van ondermeer Francisco Mancebo, José-Ivan Gutierrez (Illes Balears-Banesto), Jens Voigt (Team CSC), Jan Ullrich (T-Mobile) en de Nederlander Pieter Weening (Rabobank), maar niemand raakte weg. Op de laatste col wert Baranowski alsnog ingelopen en plaatste Mancebo de beslissende aanval. De Duitsers Voigt en Sinkewitz kwamen aan de meet nog net in zijn wiel, maar Mancebo finishte toch als eerste. Weening die vandaag een sterke wedstrijd reed eindigde achtste op 9 seconden van Mancebo.

De 23-jarige Patrik Sinkewitz lijkt met nog één vlakke rit voor de boeg, zeker van de eindzege in Duitsland, een jaar na zijn ploeggenoot Michael Rogers. Na zijn leeftijdsgenoot Cunego bewijst deze Duitser nog maar eens dat er een nieuwe generatie voor de deur staat.