Gezondheidstoestand Reagan snel achteruit

Het Witte Huis heeft bevestigd dat de toestand van de vroegere Amerikaanse president Ronald Reagan snel achteruit is gegaan. Volgens verschillende bronnen is het Witte Huis verteld, dat het niet onwaarschijnlijk zou zijn dat de oud-president binnen enkele weken of maanden zal sterven.

Ronald ReaganDe 93-jarige oud-president lijdt aan een vergevorderd stadium van Alzheimer. Hij heeft zich sinds de diagnose gesteld werd uit het openbare leven teruggetrokken. Volgens dochter Patti verlaat hij zelden nog zijn bed. Zijn vrouw Nancy beschrijft zijn conditie: ''Ronnies lange reis heeft hem uiteindelijk naar een plek gebracht waar ik hem niet langer kan bereiken.''

De voormalige Hollywood-acteur was, met zijn 69 jaar, de oudste man die ooit gekozen werd tot president. Hij werd benoemd op 4 november 1980. Op 30 maart 1981 overleefde hij een moordaanslag. Hij liep zijn hotel uit toen John Hinckley zes kogels op hem afvuurde. Hij herstelde volledig. Met zijn 93 jaar is Reagan de langst levende Amerikaanse ex-president ooit.