[update] Doetinchem-verdachte opgepakt in Duitsland

stroop en salvation hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws De 18-jarige man die donderdag de 32-jarige advocaat Machiel Pul doodstak, is in Duitsland gesignaleerd. Dit deelde de politie in de Achterhoek eerder vandaag mee.

De verdachte is vrijdagmiddag door ooggetuigen gezien in het Duitse plaatjes Anholt, vlak bij zijn woonplaats Gendringen. Hij is daar gezien bij een bakker en een bank. De man droeg nog dezelfde kleren als tijdens de steekpartij en verplaatste zich lopend. De Duitse politie is ingeschakeld om te helpen bij de zoektocht, de Duitse media zijn begonnen met het verspreiden van het signalement van de scholier.

Het is nog altijd niet duidelijk wat het motief van de steekpartij geweest is. Wel zijn er verschillende onbevestigde berichten over de toedracht. Zeker is dat de verdachte de zoon is van een echtpaar dat in een echtscheidingszaak verwikkeld was, waarbij de doodgestoken advocaat Pul ťťn van de ouders representeerde.

Volgens het Algemeen Dagblad werd de jongen zwaar getroffen door de scheiding van zijn ouders, waarbij een ruzie om geld de druppel zou zijn geweest. De Telegraaf meldt echter een andere oorzaak: omdat de moeder van de verdachte na de scheiding alle contacten verbroken had, zou hij geprobeerd hebben via de advocaat haar adres te achterhalen. Dit kon de advocaat echter niet geven vanwege zijn zwijgplicht, waarna er een ruzie ontstaan is.

Update 19:41
Het NOS Journaal meldt dat de verdachte in het Duitse Anholt is opgepakt. Morgen zal hij worden voorgeleid. De Nederlandse politie zal bij de Duitse politie om uitlevering vragen.