Khan golft naar record

Tijdens het Wales Open is een zeldzaam record geëvenaard. Simon Khan, een Engelse golfer, speelde de eerste negen holes in slechts 27 slagen, negen onder par.

De 31-jarige Engelsman sloeg zeven birdies, één eagle en één par. In de geschiedenis van de Europese tour zijn slechts twee golfers hem ooit voorgegaan met deze score: de Spanjaard José Maria Canizares in 1978 in het Zwitserse Open en de Zweed Joakim Haeggman in de Dunhill Cup op The Old Course van St. Andrews in 1997.

Dit terwijl voor dit toernooi hij nog nooit een toernooi had gewonnen. In de tweede negen holes ging Khan op jacht naar het wereldrecord over 18 holes. Dat staat op 59 slagen, maar Khan speelde minder goed dan op de eerste negen holes. Hij finishte met 61 slagen en nam daarmee wel de kop in het tussenklassement van het Wales Open.

Zelf was hij achteraf een klein beetje teleurgesteld: "Met zo'n geweldige beginscore, gingen mijn gedachten vanzelf uit naar de magische 59. Niet goed. Ik had mij gewoon moeten blijven focussen op mijn eigen spel."