Uitslag Nederland - Ierland

Vanavond bleek andermaal dat het nog lang niet lekker loopt binnen het Nederlands elftal. In de ArenA werd met 0-1 van een verzwakt Ierland verloren.

De basisopstelling was gelijk aan die in de wedstrijd tegen de Faerøer afgelopen dinsdag. Wederom dus Kluivert en Van Nistelrooij in de spits van Oranje. Maar net als de vorige wedstrijd werd er nu ook matig gespeeld en werd het onder de voet gelopen door Ierland, dat het zonder Roy Keane, Damien Duff en John O'Shea moest stellen.

De enige overgebleven sterspeler van de Ieren, Robbie Keane, bezorgde Bouma handen vol werk en schoot vlak voor rust raak vanaf een meter of twintig. Later schoot Keane ook nogmaals op de lat met een omhaal. Aan de overzijde stond een robuuste groen-witte muur die het weinig inspirerende Oranje geen schot liet lossen.

Na rust kwamen Seedorf en Van der Meyde in het veld, maar ook dat mocht niet baten. Seedorf moest na een kwartier de handdoek reeds weer in de ring gooien en verliet het veld met een hamstringblessure. Van der Meyde had iets meer succes. Zijn voorzet werd door invaller Makaay gekopt, maar doelman Given was alert en voorkwam een doelpunt.