[update] Bulldozer richt grote ravage aan

Fallen, Guidoweb5 en glueman hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In het Amerikaanse Granby in Colorado heeft een man gisteren een ravage aangericht met een bulldozer. De man was kwaad vanwege een ruzie over een bestemmingsplan, welke direct gevolgen zou hebben voor zijn bedrijf. Het conflict tussen de man en de stad liep al drie jaar.

De verwoestende tocht begon om twee uur 's middags en duurde anderhalf uur. Gedurende die tijd wist de man een grote hoeveelheid gebouwen te slopen waaronder een betonfabriek, het gemeentehuis, een bank, een bibliotheek en het kantoor van een lokale krant. Bovendien schoot de man om zich heen waarbij hij een aantal propaantanks raakte. Wel leek het er op alsof hij opzettelijk probeerde niemand te verwonden.

Anderhalf uur nadat de tocht begonnen was kwam de bulldozer vast te zitten in een warenhuis. De politie blokkeerde onmiddellijk de uitgang met een ander zwaar voertuig en omsingelde de bulldozer. De cabine was echter afgesloten met gepantserde stalen platen, waardoor de politie niet direct naar binnen kon. De politie heeft geprobeerd met explosieven de gepantserde platen te doorboren, maar dit is nog niet gelukt.

Volgens ooggetuigen werd de sloopcampagne gericht uitgevoerd. De gebouwen die gesloopt werden waren of van de gemeente, of er werkten of woonden mensen die direct met de ruzie drie jaar geleden te maken hadden. Bij een aantal gebouwen raakten gasleidingen beschadigd, maar omdat het lokale energiebedrijf ook verwoest werd konden deze niet meteen afgesloten worden.

Er zijn geen gewonden gevallen, maar het is nog onbekend of de man het zelf heeft overleefd.

Update 13:50 uur
Inmiddels is bekend geworden dat de man het niet heeft overleefd. Hij schoot zichzelf dood alvorens hij gearresteerd kon worden.

Bulldozer richt verwoestingen aan in Granby, Colorado
Foto: KMGH-TV