Reacties na de race

Redactie FOK!frontpage
De Grand Prix van vandaag was er weer 1 voor Michael Schumacher, hij is natuurlijk tevreden, maar hij is niet de enige.

Michael Schumacher reed een sterke race. "Het was een hele strijd van start tot finish, maar ik was snel genoeg op de momenten dat ik dat moest zijn, namelijk aan het begin en einde van elke stint. Het gat met Montoya was geen enkel moment gelijk wat voor druk zorgde tot aan de laatste paar ronden. Aangezien ik als eerste vertrok had ik totaal geen idee waar de baan nat was en waar niet. De vierde en elfde bocht waren erg lastig door de regen."

Voor de teamgenoot van Schumacher verliep de race wat minder succesvol. Rubens Barrichello reed in eerste instantie achter Schumacher op de tweede plaats, maar een spin in de openingsfase zorgde ervoor dat hij achterstand opliep. Hij werd uiteindelijk vierde.

"Ik heb de hele race hard gereden en alles uit mezelf gehaald wat ik kon. Ik heb een andere bandenkeuze gemaakt als Michael en dat heeft zich niet uitbetaald. Daar-naast ben ik in de eerste paar ronden een keer naast de baan beland toen de bandentemperatuur erg snel daalde als gevolg van de regen."

Met zijn tweede plaats heeft Juan Pablo Montoya laten zien dat Williams vooruit gegaan is.

"Mijn eerste rondes waren erg goed, en ik kwam voor Rubens terecht. Hierna heb ik een probleemloze race gereden. Aan het eind probeerde ik Michael bij te halen omdat ik voelde dat mijn auto steeds maar sneller werd. Helaas kwam ik na mijn derde stop achter Rubens Barrichello terecht. Ik probeerde hem in te halen, maar ik wilde geen risico nemen. Ik realiseerde me dat het behalen van punten daarvoor te waardevol was."

Voor Ralf Schumacher liep de race minder goed af, hij viel uit met motorproblemen.

Ferrari was niet het enige team dat het uitermate goed deed,
Jenson Button pakte zijn eerste podiumplaats in zijn carrière. "Je kunt in geen woorden beschrijven hoe ik me op dit moment voel! Het is prachtig voor het team dat we nu al een podiumplaats hebben behaald! De engineers hebben ook super werk gedaan, net als onze partners, Honda en Michelin. Je kon natuurlijk wel zien dat we een stap vooruit hebben gemaakt, maar ik had niet echt het gevoel dat het zó snel zou gaan!"

Takuma Sato reed een sterke race. Startend vanuit het achterveld vocht hij zich naar een plaats acht. Maar drie ronde voor de finish viel hij uit met een kapotte motor. "Het is erg teleurstellend dat we zijn uitgevallen met nog drie ronden te gaan. Ik heb mijn best gedaan. Ik had een superstart, samen met Fernando Alonso. Ik maakte enkele foutjes, maar ik desondanks kon ik mij terugvechten naar de top 8. De foutjes waren niet te wijten aan mijn concentratie, want ik was uiterst geconcentreerd bezig. Ik ben blij voor het team en dat er nog meerdere podiumplaatsen mogen volgen!"

Renault kan ook tevreden zijn, Jarno Trulli eindigde op plaats vijf en Fernando Alonso op plaats zeven.

Jarno Trulli, startend vanaf plaats 8 was tevreden. "Het is een resultaat met voldoening, gezien het feit dat ik achtste startte en al onze tegenstanders vandaag erg sterk waren. Ik maakte een goede start maar moet mijn excuses aanbieden aan Jenson Button: ik raakte hem op weg naar de eerste bocht. Ik had een mooi gevecht met hem en Rubens in de eerste bocht. Het was een eerlijk gevecht en ik genoot ervan. Na mijn eerste stop echter presteerden de voorbanden steeds minder en daardoor verloor ik in de tweede en derde stint tijd ten opzichte van mijn directe concurrenten. Ik had veel last van onderstuur in dit gedeelte. Dit alles gezegd hebbende, waren we erg betrouwbaar en hadden we nogmaals twee wagens in de punten: we mogen niet teleurgesteld zijn."

Fernando Alonso, die zich terug moest vechten van plaats negentien was ook erg tevreden. "Ik ben blij met mijn twee punten na wat gisteren gebeurde. Alles veranderde in feite na de kwalificatie en met dat in het achterhoofd was dit een goed resultaat. Onze strategie werkte echter niet en ik had nog hoger kunnen finishen. De auto was competitief, maar moeilijk te rijden: de balans was niet goed in de race. Het is altijd moeilijk hier in Maleisië, en de fouten van dit weekend maakte het er niet makkelijker op. Maar als je als zevende finisht terwijl je achteraan start kan het slechter."