CD: Italian Hardstyle 3

CD 1

De eerste CD is, zoals ook bij de eerdere delen, gemixt door Daniele Mondello. De stijl van zijn mix doet me meteen denken aan zijn optreden bij Qlimax.

Er is niet veel eigen werk te vinden op deze mix. Alleen de nummers 'Blackout' en 'Storm' vind ik in de tracklist terug.

Echt Italiaans vind ik deze mix nog steeds niet klinken, ook een puntje van kritiek op de eerste Italian Hardstyle. Toch staan er, juist voor de Nederlandse hardstyle fans, een groot aantal leuke tracks op deze CD. 'Stop The Madness' van One Of Three is erg lekker en dat geldt eigenlijk ook voor wat erna komt. 'Big Fat Bass' van Pavo & Zany bijvoorbeeld, maar later op de CD ook tracks als 'Acid Park' van Zairon en 'In Da Club' van Zax aka Zenith DJ.

Uiteindelijk is dit een prima hardstyle mix, er blijft weinig meer over van mijn kritiek op het eerdere deel en dat is natuurlijk alleen maar goed!

CD 2

Op Italian Hardstyle 1 mixte Miss Groovy de tweede CD, op deel twee deed Claudio Diva dat. Voor deel drie werd DJ Activator gevraagd. Ik heb nog nooit van hem gehoord, maar dat had ik eerlijk gezegd ook niet van Miss Groovy. Dat zal wel aan mij liggen denk ik.

Van de zestien tracks op deze CD staat Activator's naam (M. Tessarollo) onder elf ervan. Wel heel erg veel eigen werk dus, maar aan de andere kant mag dit dan in ieder geval met recht 'Italian Hardstyle' heten.

Deze DJ Activator doet het helemaal niet slecht! Met zijn CD levert hij een veelzijdige hardstyle mix af. Ik ben niet zo dol op de DJ Isaac remix van 'All The People' van Safri Duo (maar die ben ik al vaker tegengekomen de laatste tijd), maar een nummer als 'Equalize It' van Chiren (ID&T Publishing) doet het juist weer erg goed. Ook vinden we de Klubbheads sample 'Kickin' Hard' terug in 'Kick It Hard' van Tatanka & Peter Damir, niet onaardig!

Tegen het einde van de mix loopt het aantal breaks wat op, gelukkig is dat op een feest vervelender dan op een CD. Uiteindelijk eindigt de CD nog wat harder dan hij begon, dit is een lekkere CD!