FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 20 maart 2004

Amerikaanse marinier komt om in Irak

Irak: icoontje Het Amerikaanse leger maakte vandaag bekend dat Iraakse opstandelingen een Amerikaanse marinier om het leven hebben gebracht. De militair deed mee aan een veiligheidsoperatie bij Fallujah, gelegen ten westen van Bagdad.

De omgekomen marinier maakte deel uit van een nieuwe lossing van het Amerikaanse leger van ongeveer 25000 mensen. Hij werd samen met een aantal medemilitairen aangevallen in de zogenaamde soennitische driehoek gelegen in de provincie Al Anbar, de plek waar de tegenstand tegen het Amerikaanse leger het grootst is.

Exact een jaar terug startte de VS de invasie in Irak met als doel het bestuur van de inmiddels opgepakte Hussein ten gronde te richten.

Gouden Uil voor Hafid Bouazza

Hafid Bouazza heeft dit jaar de De Gouden Uil gewonnen. De 34-jarige schrijver ontving de prijs voor zijn boek Paravion. De jury was zeer lovend over zijn boek dat ‘de wereld openbreekt’.

Vijf boeken stonden kandidaat voor de Vlaamse literatuurprijs. Naast Paravion waren dit De Movo tapes (A.F.Th.), De asielzoeker (Arnon Grunberg), Demonen (Gerrit Komrij) en Zij kwamen uit het Oosten (Chris de Stoop).

Hafid Bouazza
Hafid Bouazza


Bouazza, die al eerder bekend werd met zijn boek De voeten van Abdullah en Salomon, ontving 25.000 euro voor het behalen van de overwinning. De andere finalisten gingen met een bedrag van 1500 euro naar huis.

Van Nistelrooij wil 'zijn' Oranje

Ruud Van Nistelrooy vindt dat de Nederlandse ploeg voor Euro 2004 rond hem moet worden gebouwd.

Van Nistelrooij bediende in een Engels vraaggesprek bondscoach Dick Advocaat ruimschoots van ongevraagd advies: "Ik denk dat het EK-team in functie van mijn talenten moet worden samengesteld. Als we de juiste mentaliteit combineren met onze technische baggage, kan het."

De spits van Manchester United wees onder meer op de ruim gewonnen wedstrijd tegen Schotland, waarin hij driemaal scoorde: "Zowel mentaal als sportief ontplofte ik in dat duel. Ik vroeg verantwoordelijkheid, kreeg die, speelde goed, scoorde en we waren geplaatst. Die wedstrijd was heel belangrijk voor de groep, en ik hoop ook voor de bondscoach."

Storm zorgt voor problemen op Schiphol

Nederland zijn grootste luchthaven Schiphol ondervindt momenteel veel problemen door de op het moment woedende storm. Door de harde wind kunnen maar twee van de drie banen worden gebruikt. Zo meldde een woordvoerder.

Een nog onbepaald aantal reizigers ervaart vertraging die kan oplopen tot een paar uur. Dit is te wijten aan de sluiting van de derde baan, waardoor er minder vliegtuigen kunnen landen en opstijgen dan normaal. Gedacht wordt dat de toestand vandaag niet meer zal veranderen.

Niet alleen Schiphol ondervindt veel hinder door de hevige wind. In Amsterdam vielen enkele bomen om en waaiden dakpannen van de daken. Hierbij raakte niemand gewond.

Ook op de snelwegen zorgt de storm voor problemen. In de loop van de avond werden op verschillende plekken in Nederland wegen afgesloten als gevolg van ongelukken. Eerder al in de middag werd de verbindingsweg tussen Rotterdam en Den Haag tijdelijk afgesloten en op de A10 bij Amsterdam werd de toegang tot de Coentunnel kortstondig versperd.

Spots

Een best wel ingewikkeld spelletje maar ook weer vrij simpel.

Het is de bedoeling dat je alle tekentjes met elkaar verbindt. Als je op een teken drukt, dan draait hij met de klok mee. Ook zie je dat er aan het tekentje een streepje zit. Die moet je dan weer verbinden aan een ander tekentje.

Ach ja.. het is gewoon beter om meteen in het diepe te gaan springen, dan leer je meteen wat zwemmen is...

Renner na val in coma geraakt

De wielerwereld wordt vandaag opnieuw opgeschrikt door een ernstig ongeluk. De jonge Spaanse wielrenner Gaizka Lejarreta (Alfus Tedes) is na een val in coma geraakt.

Lejarreta (25) nam deel aan de Trofeo Iberdrola de Zamora, een Spaanse wegwedstrijd. De vierdejaarsprof verloor in de koers de controle over de fiets en kwam hard ten val. Hij droeg wel een helm, maar die brak door de klap.

Aangekomen in het ziekenhuis van Salamanca werd hij neurologisch onderzocht. De renner ligt inmiddels in coma op de intensive-care afdeling van het ziekenhuis. Ploegleider Carlos Canales liet weten dat de artsen de komende uren cruciaal achten voor het herstel van Lejarreta.

Van Heeswijk: "Ik had kunnen winnen"

Max van Heeswijk (US Postal) baalde aan de finish. Hij had de winst laten liggen voor zijn gevoel.

van Heeswijk werd vooraf getipt als één der grote favorieten. De Nederlander geloofde daar echter zelf niet in, tot in de finale. "Ik kwam met superbenen over de Poggio. Tot in San Remo bleef ik super, daar laat ik het liggen. Een beetje geluk was nodig."

Van Heeswijk werd goed gepiloteerd door zijn team en zat in de laatste kilometer op het wiel van Erik Zabel. Enkele honderden meters van de meet kreeg hij echter rake 'kwakken' te verwerken waardoor enkele renners hem voorbij schoven. De sprint ging daarop aan. Volgens Van Heeswijk hadden zijn benen in een rechtstreeks duel voorin absoluut het verschil gemaakt. Nu werd hij -slechts- vijfde.

Gewonden na instorten festivaltent

Zaterdagavond zijn twee mensen gewond geraakt toen zij bezig waren met het afbreken van een feesttent. De twee zijn met nog onbekende verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Zo meldde de politie.

De feesttent zou zaterdagavond het podium moeten zijn van het Keut in Rock-festival. De vergunning voor het festival werd echter ingetrokken gezien de op het moment woedende storm, waardoor de organisatie de tent vroeger moest afbreken dan gepland. Hierbij raakten twee medewerkers, vermoedelijk door omvallende tentpalen, gewond.

De tent stond opgesteld aan de rand van het IJsselmeer, waar het KNMI die zelfde avond gewaarschuwd heeft voor zeer zware windstoten tot wel 120 kilometer per uur. Dit staat gelijk aan windkracht 12.

Bartoli schakelde Rebellin uit

In de afdaling van de Cipressa schoof Michele Bartoli niet enkel zichzelf uit de wedstrijd. In zijn val nam hij ook Davide Rebellin van CSC mee.

Bartoli verloor in een bocht de controle over de fiets en slipte ruim door de bocht, maar ging die niet halen. Met hem ging toen Rebellin onderuit. Ook onze landgenoot Leon van Bon (Lotto - Domo) was de klos.

Zowel Bartoli als Rebellin gold als outsider voor Milaan - San Remo, hun kansen komen wellicht nog later dit seizoen. Tegen het sprintgeweld waren ze vandaag niet opgewassen geweest. Uiteindelijk kwamen beiden zonder veel schade op achterstand over de streep.

Onder meer Carlos da Cruz (FDJeux.com) brak een sleutelbeen in de koers, die in totaal tien uitvallers kende. Van FDJeux.com vielen ook Baden Cooke en Bernhard Eisel uit.

Wielrenners van dijk afgeblazen

De ronde van de Haarlemmermeer is voortijdig beeindigd. Tijdens de koers werden verscheidene renners van een dijk geblazen.

Na 35 kilometer was het al einde oefening vandaag. De harde wind maakte verder rijden vrijwel onmogelijk en onverantwoord. Er waren uitschieters tot windkracht 12 op te tekenen.

Niet enkel renners hadden te lijden onder de windvlagen, overal gaf de wind veel hinder.

Uitslagen HCE (20-03-04)

Vanavond werden er vier duels gespeeld in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

PSV - NAC Breda (1-1)
18' Vennegoor of Hesselink 1-0
55' Seedorf 1-1

Geel: De Jong, Van Bommel, Lee (allen PSV), Seedorf (NAC)

FC Zwolle - Fc Volendam (3-0)
4' Zuurman 1-0
43' Lim-Duan 2-0
61' Van Dinteren 3-0

Geel: Karlsen (Zwo), Luirink (Vol), Kras (Vol)

Roda JC - Willem II (6-1)
30' Kone 1-0
39' Van Dijk 2-0
45' Senden 3-0
53' Redan 4-0
D. Mathijssen 4-1
74' Van Dessel 5-1
87' Elberkani 6-1

NEC - AZ (0-2)
44' Nelisse 0-1
58' Opdam 0-2

Geel: Niedzielan (NEC)

De huidige stand

Taiwanese president Chen herkozen

U.F.O had ons via de nieuws-submit te melden:

Chen Shui-bian is herkozen bij de presidentsverkiezing in Taiwan. Hij liet zijn tegenstander Lien Chan van de Kuomintangpartij minder dan 30.000 stemmen achter zich. Totaal ontving Chen 6.471.970 stemmen, zijn medekandididaat 6.442.452.

De Taiwanese centrale kiescommissie liet weten dat ongeveer 300.000 stemmen ongeldig waren. Ruim tien maal het verschil tussen de twee kandidaten. Lien Chan liet meteen weten het niet eens te zijn met de uitslag. Volgens hem zijn de verkiezingen niet eerlijk verlopen. Daarom eist hij een hertelling van de stemmen en verzegeling van de ruim 10.000 stembussen.

Vorige week werd president Chen in zijn geboorteplaats Tainan in zijn buik geschoten, toen hij daar campagne voerde. De oppositie meent ook dat Chen hierdoor meer stemmen heeft gekregen.

De kiescommissie laat de beslissing aan de rechter over. Volgens vice-president Annette Lu zijn de verkiezingen eerlijk verlopen. De eisen van de oppositie vindt zij daarom onnodig.

President Chen

Lokale politici bang voor lage opkomst

Komende zondag staat niet alleen de Grand Prix op de kalender, maar ook de nationale verkiezingen. De politici zijn bang voor een te lage opkomst door de race.


"Ik wil stemgerechtigden die formule 1-fan zijn aansporen om eerst naar de stembus te gaan, voordat ze de race bekijken," aldus de minister van transport Chan Kong Choy.

De Formule 1 brengt veel onrust met zich mee. Hotels en cafés hebben speciale promotieactiviteiten in de hoofdstad Kuala Lumpur. De ongerustheid is dus niet ongegrond. De politieke flyers en ander promotiemateriaal word genegeerd voor de Formule 1.

Volgens de voorzitter van het circuit is er weinig reden tot paniek; de race vind pas 's middags plaats en de fans hebben dus genoeg tijd om te gaan stemmen.

[update] Prinses Juliana overleden

Vanochtend vroeg is prinses Juliana op 94-jarige leeftijd overleden. De voormalig Koningin is tegen zes uur in haar slaap gestorven op paleis Soestdijk. Prinses Juliana stierf in het bijzijn van haar vier dochters Beatrix, Irene, Margriet en Christina. Volgens de RVD is de prinses overleden aan longontsteking en algehele verzwakking van het gestel.

Kroonprins Willem-Alexander en zijn echtgenote Máxima, die op wintersportvakantie in Lech zijn, keren zo spoedig mogelijk terug.

Prinses Juliana was al geruime tijd ernstig verzwakt. Op paleis Soestdijk werd zij 24 uur per dag door verpleging omringd. Af en toe maakte zij nog een rondrit door de bossen bij Soest. De prinses leefde al bijna vijf jaar in de beslotenheid van het paleis. Met haar 95e verjaardag op komst eerde koningin Beatrix haar moeder tijdens haar kersttoespraak door uitgebreid de normen en waarden waar Juliana aan hechtte aan te halen. Toen al zei de Koningin dat de dagen haar moeder erg zwaar vallen.


Juliana
Juliana; 30-4-1909 - 20-3-2004



Update 10:55
Premier Balkenende maakte om 10:00 uur in een tv-toespraak het overlijden van Juliana officieel bekend. ''Vandaag is ons land in zekere zin zijn moeder kwijt geraakt. Wij herdenken haar met groot respect en zijn dankbaar voor alles wat prinses Juliana voor ons land heeft betekend'', zo sloot hij die toespraak af.

Balkenende loofde de warmte en de betrokkenheid die Juliana gedurende haar leven tentoonspreidde. Haar koningschap vervulde zij met met ,,grote plichtsbetrachting'', maar ,,kenmerkend was haar menselijke benadering''.

De rouwmaatregelen die zijn afgekondigd ter gelegenheid van het overlijden van prinses Juliana zijn inmiddels ook geopenbaard: Op grond van een speciale vlaginstructie wordt van alle rijksgebouwen de Nederlandse vlag halfstok, zonder wimpel, uitgestoken vanaf de dag van het overlijden tot en met de dag van de uitvaartdienst en bijzetting met uitzondering van de zondag.

Behoudens plaatselijke traditie is klokluiden alleen toegestaan op de dag van de uitvaartdienst. In de periode tot en met de uitvaartdienst en bijzetting worden alle officiële feestelijkheden afgelast. Bij andere evenementen zal gepaste soberheid in acht worden genomen, meldde de RvD.

Update 20:20
Prinses Juliana zal op 30 maart (dinsdag over een week) in Delft worden begraven. Ze zal worden bijgezet in de Koninklijke Grafkelder van de Nieuwe Kerk in Delft.

Het stoffelijk overschot van de prinses blijft tot woensdag 24 maart in paleis Soestdijk opgebaard. Daarna zal ze worden overgebracht naar paleis Noordeinde. Daar kan het publiek van donderdag 25 maart tot en met zondag 28 maart afscheidnemen.

Volgens de wens van de overledene gaan het huwelijk van prins Friso en Mabel Wisse Smit op 24 april gewoon door evenals koninginnedag.

Relevante links:
Condoleanceregister op website van het koninklijk huis
Condoleanceregister op condoleance.nl
Toespraak minister-president Balkenende (PDF)

Biografie van Juliana.

Ron Dennis blijft bij McLaren

F1-baas Ron Dennis heeft zaterdag in Maleisië bekendgemaakt geen plannen te hebben om McLaren te verlaten. Hij kondigde aan zijn contract met het team te verlengen.

Dennis reageerde hiermee op recente speculatie over een mogelijk vertrek. Die is volgens hem niet aan de orde. "Ik heb geen plannen om van het team weg te lopen," zo liet hij weten. Wel zal de Brit een plan opstellen zodat een toekomstig vertrek zo glad mogelijk kan verlopen.

"Je kunt ziek worden, onder een bus komen, je kan met pensioen gaan. Al deze dingen kunnen worden voorzien in een plan," aldus Dennis. Hij zei verder geen plannen te hebben om zijn hele leven aan te blijven, maar ook geen directe plannen te hebben.

Sektioui teruggezet naar 2e Elftal

Willem II speler Tarik Sektioui is door trainer André Wetzel teruggezet naar het tweede elftal.

De trainer verwijt de Marokkaan een gebrek aan inzet en motivatie. Hierdoor zal Sektioui niet van de partij zijn in de competitiewedstrijd tegen Roda JC. Doelman Geert de Vlieger en Raymond Victoria zijn vanwege blessures niet inzetbaar. Wel kan Wetzel weer een beroep doen op de herstelden Dmitri Shoukov en James Quinn.

Renault vervangt motor Alonso

Renault zal de motor van de wagen van Fernando Alonso nog voor de race op Sepang vervangen. Het team doet dit puur uit voorzorg.

Normaal zou de wissel de Spanjaard tien plaatsen op de grid hebben gekost, maar omdat hij al achteraan staat heeft het vrijwel geen invloed op zijn positie. Alonso vloog tijdens de tweede kwalificatiesessie van de baan, waardoor hij als negentiende eindigde, net voor Takuma Sato, die net iets eerder dan Alonso ook buiten de baan raakte.

Door het vervangen van de motor zal Alonso nu vanuit de pits starten. De laatste plaats op de grid is voor Jordan-coureur Giorgio Pantano. Hij reed tijdens de kwalificatie in zijn reservewagen.

Fietsenfetisjist steelt honderden fietsen

Nadat een fietsendief in Melbourne, Australië, tijdens een diefstal was gestorven, ging de politie naar zijn huis om te proberen te achterhalen of de man nog in leven zijnde familieleden had. Die vonden ze niet, wel ontdekten ze minstens 500 fietsen en onderdelen daarvan.

In de achtertuin, de woonkamer, zelfs het toilet en de badkamer lagen de fietsen, kettingen, zadels, helmen en sturen opgestapeld. De man, die in de zestig was, overleed vermoedelijk aan een hartaanval tijdens het stelen van een fiets. Senior Sergeant Adrian Benny was verbaasd over de enome voorraad fietsen van allerlei merken, modellen en prijsklassen: "Kan iemand zo leven? Ik heb nog nooit zoiets gezien." Het grootste deel van de fietsen was gestolen, de doorgeknipte kettingsloten zaten er nog aan. Sommige waren duizenden dollars waard.

"Buren wisten van zijn fetish en hij verklaarde dat hij ze in tweedehandswinkels en veilingen kocht." De politie heeft donderdag en vrijdag urenlang fietsen geruimd en gaat daarmee maandag verder. Ze moeten nog twee schuren leeghalen. Het opruimen duurt zo lang, omdat iedere fiets gefotografeerd en beschreven moet worden, alvorens naar een opslagplaats gebracht te worden. Fietsen met een identificatie worden teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.

BAR-baas kwaad op Ferrari

BAR-teambaas David Richards heeft vandaag scherpe kritiek geuit op Ferrari. Hij is kwaad omdat het Italiaanse team uit eigenbelang de aanpassing van het huidige kwalificatiesysteem zou tegenhouden.

"Zolang het rode team niet bereid is het belang van de sport op de eerste plaats te zetten zal er niks wijzigen. Ik kan begrijpen dat Jean Todt zegt dat ze het doen voor de stabiliteit van de sport, maar het maakt toch echt geen zin om iets te behouden dat compleet fout is," aldus Richards, die vindt dat Ferrari de sport niet op de eerste plaats heeft. Het team zou nu als enige de veranderingen tegenhouden, de andere teams zouden het al eens zijn.

De grootste kritiek op het kwalificatiesysteem is dat deze te lang is. Zo duurde de kwalificatie van zaterdag ruim twee uur, wat langer is dan de race zondag zal zijn. F1-baas Ecclestone had al voorgesteld om een rustpause tussen de twee sessies in te lassen, maar wil eigenlijk grotere wijzigingen doorvoeren. Daar moet dan wel elk team mee instemmen.

"Vampier" valt flauw door bloed

Tijdens een "horror tour" in de kerkers van een toeristenattractie, de Edinburgh Dungeons, viel één van de actrices flauw na het zien van echt bloed. Marianne Sellar, 24, stond op het punt toe te bijten bij een "slachtoffer", een acteur die meeliep met het publiek, toen een bezoeker haar vertelde dat ze een bloedneus had.

De actrice verloor het bewustzijn. Ze heeft het management verteld, dat ze al haar hele leven een bloed-fobie heeft. "Het is erg vernederend. De afgelopen drie jaar heb ik mijn fobie goed geheim kunnen houden, omdat we altijd met nepbloed werken, en daar kan ik wel tegen. Toen de bezoeker me al dat echte bloed liet zien viel ik gewoon flauw."

Er wordt een nieuwe actrice ingewerkt om Marianne te vervangen in de "Vampires: Fact Or Fiction?" tour. Zijzelf heeft nu een andere functie binnen de Edinburgh Dungeons gekregen.

Arsenal blijft ongeslagen

Met een 2-1 winst is Arsenal nu al 29 duels achter elkaar in dit competitieseizoen ongeslagen en daarmee evenaart de club het record van Leeds United en Liverpool.

Arsenal won de thuiswedstrijd tegen de Bolton Wanderers met 2-1. Arsenal kwam de eerste helft snel op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Pires en Bergkamp. Vlak voor rust scoorde Campo echter tegen. In de tweede helft werd het op momenten nog spannend, maar het bleef 2-1. Daarmee evenaart Arsenal het record en houdt het de voorsprong op Manchester United en chelsea vast.

Chelsea wist met 2-1 van Fulham te winnen. Gudjohnsen wist de 1-0 aan te tekenen, maar Pembridge zorgde voor de 1-1. Duff maakte in de dertigste minuut met de 2-1 al de beslissende treffer. Collins John maakte in de 62ste minuut zijn debuut voor Fulham.

Ook Manchester United wist dit keer te winnen. Manchester United boekte een schijnbaar eenvoudige 3-0 overwinning op Tottenham Hotspur. Na de 1-0 van Giggs in de 30ste minuut bleef het daar lang bij. Tottenham Hotspur had verschillende keren de kans op de 1-1, maar in de 89ste minuut scoorde Ronaldo toch de 2-0. In de extra tijd wist Bellion nog de 3-0 aan te tekenen.

Uitslagen:
Arsenal - Bolton Wanderers 2-1
Aston Villa - Blackburn Rovers 0-2
Chelsea - Fulham 2-1
Leicester City - Everton 1-1
Liverpool - Wolverhampton Wanderers 1-0
Manchester United - Tottenham Hotspur 3-0
Middlesbrough - Birmingham City 5-3

Slechts lichte verwondingen na dubbel ongeluk

Een 60-jarige man uit Texas (Verenigde Staten) heeft twee ongelukken overleefd. Toen de man van zijn huis naar zijn werk onderweg was, werd hij geschept door een langzaam rijdende trein. Hij werd met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd, die vervolgens betrokken raakte bij een ongeluk met een auto.

De man hield aan beide ongelukken slechts lichte verwondingen over. Hij had een aantal sneeën en kneuzingen opgelopen en had verder een gebroken vinger. Een andere ambulance bracht de man naar het ziekenhuis. De ambulancemedewerkers en de vier passagiers van de auto hielden allen ook geen serieuze verwondingen over aan het ongeluk.

Volgens de autoriteiten reed de trein op het moment van de aanrijding iets meer dan 30 kilometer per uur. De man droeg normaal gesproken twee gehoorapparaten, maar had er nu slechts één in. "Hij hoorde dat de treinmachinist hem waarschuwde. Maar hij was gedesoriënteerd en dacht dat de trein van de andere kant kwam.", aldus Metrorail-woordvoerder Ken Connaughton.

Protest tegen bezetting van Irak

In Amsterdam is vandaag gedemonstreerd tegen de bezetting in Irak. Enige honderden mensen van diverse pluimage liepen in optocht door de binnenstad. De demonstratie verliep zonder problemen. Op de Dam werden toespraken gehouden en er was muziek. De actievoerders willen dat Nederland zich terugtrekt uit Irak. ,,In plaats van een eigen Irak-politiek te voeren volgt de Nederlandse regering slaafs de Amerikaanse'', zo luidde een verwijt.

Het protest was georganiseerd door het Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog' in samenwerking met Iraaks Platform Nederland. Het overlijden van prinses Juliana was geen reden de demonstratie niet door te laten gaan. ,,Het gaat om een landelijke demonstratie. Toen het nieuws over Juliana bekend werd, waren velen al op weg naar Amsterdam'', aldus de organisatoren. Veel spandoeken die gevoerd werden waren afkomstig van de Internationale Socialisten: Bush, Blair, Balkenende weg uit Irak, stond daar onder meer op te lezen.


Er staan ook wat foto-s op Indymedia.


De partij van Michiel Smit, Nieuw Rechts, (door het ANP omschreven als extreem-rechts) had vanwege het overlijden van prinses Juliana afgezien naar Amsterdam te komen. De partij wilde gaan folderen tegen het lakse beleid van de overheid ten aanzien van terrorisme.

Turken en Marokkanen rouwen om Juliana

Marokkaanse en Turkse Nederlanders betreuren het overlijden van prinses Juliana. "De prinses heeft voor de Marokkanen in Nederland een grote betekenis. Zo was zij het die de eerste Marokkaanse gastarbeider ontving op Schiphol", aldus voorzitter Abdellah Dami van stichting Maghrebmedia.

Haci Karacaer, directeur van Milli Görüs Nederland, zegt dat Prinses Juliana in droefheid en dankbaarheid zal worden herdacht in de gebeden. Karacaer vertelt dat de prinses heeft laten zien dat geloof in de medemens en het vertrouwen tussen mensen en staten, de goede wil laat groeien, waardoor een samenleving ook echt betekend dat mensen samen leven.

Marokkaanse imam: Daders wacht de hel

De Marokkaanse imam El Moumni, die ruim twee jaar terug het nieuws haalde wegens weinig vleiende uitspraken over homo's en westerlingen, heeft gisteren tijdens het vrijdaggebed in de Rotterdamse Annasr-moskee de aanslagen in Madrid in keiharde bewoordigen veroordeeld. De islamitische geestelijke zei dat ''gruwelijke misdaden'' als die in Spanje ''onacceptabel'' zijn en door alle moslims moeten worden veroordeeld. ''De daders zullen het paradijs nooit aanschouwen.''

El Moumni zei niet te kunnen geloven dat mensen tot deze wandaden in staat zijn: ''Geen enkel normaal denkend moslim kan hier achter staan. De Madrilenen die zijn omgekomen, waren geen moordenaars of bezetters, maar onschuldige reizigers die naar hun werk gingen. Er zaten ook moslims bij, studenten die in kisten zijn teruggestuurd naar hun ouders in Marokko.''

De imam benadrukte dat de meeste Spanjaarden tegen de oorlog in Irak waren. ''Miljoenen gingen de straat op, meer zelfs dan in enig islamitisch land.''

Ministers wijzen Europese CIA af

ToshitsuguTakamatsu had ons via de nieuws-submit te melden:

De EU zal voorlopig geen Europese variant van de CIA oprichten, als collectief wapen in de strijd tegen het internationale terrorisme. Dit hebben de betrokken ministers tijdens een spoedzitting in Brussel besloten.

Het voorstel werd in stemming gebracht naar aanleiding van de bomaanslagen in Madrid. Men hoopte hiermee een bundeling van de diverse Europese veiligheidsdiensten te kunnen creeëren, waarmee men sterker zou staan in de strijd tegen de vele extremistische organisaties.

De uitkomst van de stemming was voor sommige lidstaten een grote teleurstelling. Zo verklaarde het Britse hoofd van de Politie, Sir John Stephens, dat het hen al bekend was dat de beoogde daders van de aanslagen in Madrid duidelijke banden hadden met Al Qaeda-aanhangers in Groot-Brittannië, en dat er geen twijfel over bestaat dat een betere samenwerking tussen de Europese inlichtingen- en veiligheidsdiensten hier effectiever tegen op had kunnen treden.

Wielrennen: Uitslag Milaan-San Remo

De 95e editie van Milaan-San Remo is gewonnen door Oscar Freire uit de Nederlandse Rabobank-ploeg. In een massasprint zette de Spanjaard zijn wiel net eerder over de streep dan Erik Zabel. De Duitser, die dacht dat hij al gewonnen had, zat reeds recht overeind met de armen omhoog.

Favorieten als Alessandro Petacchi en Paolo Bettini moesten toezien. De Nederlanders reden sterk: Max van Heeswijk werd vijfde, Erik Dekker elfde. Dekker had in de finale al enige tijd op kop gereden, maar was tijdig weer teruggehaald.


Uitslag Milaan-San Remo:
1 Oscar Freire (Spa) 7.11.23
2 Erik Zabel (Dui) z.t.
3 Stuart O'Grady (Aus) z.t.
4 Alessandro Petacchi (Ita) z.t.
5 Max van Heeswijk (Ned) z.t.
6 Igor Asterloa (Spa) z.t.
7 Romans Vainstains (Let) z.t.
8 Paolo Bettini (Ita) z.t.
9 Martin Perdiguero (Spa) z.t.
10 Peter van Petegem (Bel) z.t.
11 Erik Dekker (Ned) z.t.
12 Mirko Celestino (Ita) z.t.

Voor meer wielernieuws zie de FOK! WBmanager

Politie verscheurt bonnen na liquidatie

De politie heeft vele bekeuringen, die waren gemaakt op de kruising van het Keern en de Provincialeweg in Hoorn, moeten verscheuren. De bekeuringen werden verscheurd in verband met de moord op Martin Hoogland, de man die crimineel Bruinsma dertien jaar geleden doodschoot.

Op het kruispunt staan diverse “roodlichtcamera’s” die flitsen wanneer er door rood licht wordt gereden. De automobilisten die echter voor het rode verkeerslicht op het kruispunt stonden, belemmerden het onderzoek van de politie Hoorn. Daarom kregen de automobilisten de opdracht door het rode licht te rijden. Hierbij werden zij wel geflitst.

De Hoornse politie heeft zaterdag de film in de camera verwisseld en alle foto’s die hier op stonden vernietigd. Overigens krijgen automobilisten die voor of na de omleiding zijn geflitst wel een boete.

'Duitsland voorkwam grote al-Qaeda aanslag'

Het Duitse tijdschrift Focus meldt in de komende editie dat de Duitse autoriteiten met de arrestatie van een moslimterrorist uit Tunesië, in maart vorig jaar, een aanslag in Berlijn hebben weten te voorkomen. Die aanslag zou hebben moeten lijken op de aanslagen van vorige week in Madrid.

Focus, dat zich op een aanklacht van het federale parket baseert, schrijft dat bij huiszoekingen mobiele telefoons zijn ontdekt die gebruikt moesten worden om bommen tot ontploffing te brengen. Ook zijn luchtfoto's gevonden van 170 Duitse steden, waarop nucleaire installaties en chemische fabrieken staan. Verder nam de politie een vuurwapen en grondstoffen voor bommen in beslag.

De verdachte, de 33-jarige Ihsan Garnaoui, woonde sinds 1996 in Duitsland. Indertijd meldde de media dat hij was opgepakt in verband met een goudsmokkel, waarvan de opbrengst - naar schatting 3,7 miljoen euro - bedoeld zou zijn voor financiering van een terreurnetwerk. Garnaoui zou in 2001 een opleiding gevolgd hebben een kamp van al-Qaeda. In een moskee in de Duitse hoofdstad rekruteerde hij personen voor zijn netwerk.

Doelwit voor de aanslagen waren onder meer betogingen tegen de oorlog in Irak. Eén jaar geleden betoogden meer dan 100.000 mensen in de straten van Berlijn tegen de oorlog. Onderzoekers stellen dat de effecten van een aanslag meer dan rampzalig zouden zijn geweest.

Uitslag Milaan - San Remo

De 95e editie van Milaan - San Remo is gewonnen door Oscar Freire van de Rabobank-ploeg. Na een formidabele eindsprint bleef Freire Erik Zabel juist voor.

Nadat het peloton de Poggio had genomen, keek ieder uit naar de kleuren van Alessandro Petacchi, de Italiaan kon het echter niet afmaken. Zabel baande zich een weg naar voren en leek te winnen. Op de streep bleek echter dat de Duitser te vroeg had gejuichd. Freire fietste niet gestrekt, maar wel als eerste over de finish. Een tiental centimeters scheidden hen.

Uitslag:



1Oscar Freire (Spa)7.11.23
2Erik Zabel (Dui)z.t.
3Stuart O'Grady (Aus)z.t.
4Alessandro Petacchi (Ita)z.t.
5Max van Heeswijk (Ned)z.t.
6Igor Asterloa (Spa)z.t.
7Romans Vainstains (Let)z.t.
8Paolo Bettini (Ita)z.t.
9Martin Perdiguero (Spa)z.t.
10Peter van Petegem (Bel)z.t.
11Erik Dekker (Ned)z.t.
12Mirko Celestino (Ita)z.t.
13George Hincapie (VS)z.t.
14Philipe Gilbert (Bel)z.t.
15Josu Silloniz (Spa)z.t.
16Fabio Baldato (Ita)z.t.
17Guido Trenti (USA)z.t.
18Marcus Zberg (Zwi)z.t.
19Cristian Moreni (Ita)z.t.
20Samuel Sanchez Gonzalez (Spa)z.t.

KNMI geeft weeralarm uit: zware windstoten

Mr_Rammstein en leviathanfd hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het KNMI heeft een weeralarm uitgegeven. Aan de kust, in de westelijke kustprovincies, rond het IJsselmeer en vanavond mogelijk ook elders raast een zware zuidwesterstorm.

Door zeer zware windstoten, overeenkomend met windkracht 12 (tot 120 km/u), is grote schade op uitgebreide schaal mogelijk. Het KNMI waarschuwt het verkeer en dan met name fietsers, bromfietsers, vrachtauto's, auto's met aanhanger en caravans.

Gasexplosie in Kropswolde

KwebeMark had ons via de nieuws-submit te melden:

Vanochtend zijn bij een explosie in een woning in Kropswolde (Groningen) drie brandweermannen, een politieagent en de bewoner van het huis gewond geraakt. De woning is bij de ontploffing totaal verwoest.

Op het moment van de ontploffing waren de brandweerlieden en de politieman bij de woning om overleg te plegen. Meerdere omwonenden hadden namelijk de politie gewaarschuwd, omdat zij een sterke gaslucht roken. De brandweermannen zijn door de klap gewond geraakt en liepen beenbreuken op, de politieagent raakte lichtgewond. Geen van de getroffenen is in levensgevaar.

De bewoner was eerst vermist, maar werd enige tijd later aangetroffen in het schuurtje achter de woning. De man is met brandwonden opgenomen in het ziekenhuis. Tevens is hij door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het veroorzaken van de explosie.

De politie vermoedt dat de bewoner de gaskraan opzettelijk heeft opengedraaid om een ontploffing te veroorzaken. Het motief zou in de relatiesfeer liggen.

Door de klap raakten een aantal huizen in de omgeving zwaar beschadigd. Hoe groot die schade is, is nog niet bekend.

Chinees krijgt nieuwe menukaart

Op de menukaarten van Chinees-Indische restaurants zullen binnenkort een aantal oude gerechten vervangen worden door nieuwe specialiteiten. Volgende maand zal een delegatie naar Hong Kong, Shanghai en Singapore afreizen om daar nieuwe gerechten uit te kiezen.

De Koninklijke Horeca Nederland vind dat de hoogste tijd wordt dat er een nieuwe menukaart komt. "Alles is nu al meer dan een halve eeuw hetzelfde. Daarom gaan we nu iets doen met specialiteiten die in China erg aanslaan", aldus sector manager Chinees-Indische bedrijven Li Ping Lin.

De tien populairste maaltijden blijven overigens gewoon op de kaart staan. Gerechten als babi pangang blijven dus gewoon verkrijgbaar bij de Chinees.

Voetbal staat stil bij overlijden Juliana

Alle voetbalwedstrijden in de Holland Casino Eredivisie en in de Gouden Gids Divisie beginnen dit weekend met een minuut stilte in verband met het overlijden van Prinses Juliana

Ook worden alle wedstrijden gespeeld met rouwbanden om en heeft de KNVB de clubs gevraagd de stadionmuziek aan te passen en de vlaggen halfstok te hangen. In een persbericht spreekt de KNVB haar innige medeleven uit met de Koninklijke familie en stelt tevens het protocol overlijden van een lid van het koninklijk huis in werking. Tevens is er aan de amateursclubs gevraagd of zij tevens hun wedstrijden met één minuut stilte willen beginnen.

Mensen verwond door ontsnapte gorilla

In de dierentuin van Dallas is gistermiddag een dertien jaar oude gorilla ontsnapt. Het dier moest uiteindelijk door de politie worden doodgeschoten, nadat hij drie mensen had verwond.

Een vrouw en twee kinderen liepen bijt- en kraswonden op. Directeur van de dierentuin Rich Buikerood vertelt dat gorilla's erg nieuwsgierig zijn, maar in een vreemde omgeving angstig kunnen reageren. Om de veiligheid van de bezoekers van het park te waarborgen, werd de 160 kilo zware aap dus neergeschoten. Hoe het dier heeft kunnen ontsnappen is onbekend.

Held Voor Een Moment

Vorige week konden we dit seizoen voor het laatst genieten van het schaatsen. Een weergaloze Davis, een fenomenale Wennemars en een zeer goede Verheijen hebben mij wederom laten genieten van een weekend topsport. Aan de ene kant is het jammer dat het schaatsen is afgelopen, wie heeft er namelijk niet genoten van Skobrev, Fabris, Groenewold, Hedrick en Smit? De plotselinge doorbraak van de Amerikanen en het doorbreken van de Nederlandse hegemonie was ook leuk. Aan de andere kant betekent het einde van het schaatsseizoen ook het begin van iets nog mooiers...

Bijbel in 2355 talen vertaald

De bijbel is het meest vertaalde boek ter wereld. Er zijn minstens enkele boeken van de bijbel vertaald in 2355 talen, aldus de Wereldbond van Bijbelgenootschappen, een overkoepelende organisatie van 137 nationale bijbelgenootschappen.

In het laatste jaar zijn er 52 nieuwe vertalingen bijgekomen. Het ging hier om negen volledige vertalingen en 34 vertalingen van het Nieuwe Testament. Verder waren er nog negen van slechts enkele bijbelboeken. In totaal is de hele bijbel nu in 414 verschillende talen te lezen. Het Nieuwe Testament zelfs in 1068 talen. Wereldwijd bestaan er ongeveer 6500 verschillende talen.

In Afrika is de bijbel in 665 verschillende talen te krijgen, dat zijn er 18 meer dan vorig jaar. Azië staat op de tweede plaats met 585 vertalingen. Australië, Nieuw-Zeeland en Oceanië volgen op de derde plaats met 414 vertalingen. In Latijns-Amerika en de Caraïben is het boek in 404 talen te lezen. Europa is goed voor 209 verschillende talen en in Noord-Amerika bestaan er 75 vertalingen. Verder zijn er nog drie vertalingen in kunstmatige talen zoals het Esperanto.

Momenteel wordt er nog aan 720 bijbelvertalingen in 600 talen gewerkt.

Dode bij treinongeluk Noord-Italië

In het noorden van Italië is vandaag een vrouw om het leven gekomen toen twee internationale nachttreinen met elkaar in botsing kwamen. 45 andere passagiers raakten gewond. Het ongeval vond plaats bij de Italiaanse plaats Stresa, zeventig kilometer ten noorden van Milaan.

De laatste wagon van de trein van Rome naar Parijs, een zogenoemde Euronighttrein, ontspoorde in het begin van de ochtend en botste tegen een tegemoetkomende Euronight die van Parijs naar Rome onderweg was. De oorzaak van het ongeval is vermoedelijk een beschadigde rails of een defect aan de ontspoorde wagon.

De omgekomen vrouw zou een 78-jarige Française zijn. Zij overleed in de reddingshelicopter aan haar verwondingen. Geen van de gewonde passagiers verkeert in levensgevaar.

BMW, Gsus en Ajax favoriete merken

eriknv had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens een onderzoek van MSN.nl zijn autofabrikant BMW, kledingmerk Gsus en voetbalclub Ajax de drie meest favoriete merken in Nederland. De website had een 'Nationale Merkencompetitie' georganiseerd waarbij ruim 22.000 mensen hun stem hebben uitgebracht op ruim 700 merken in 34 categorieën.

BMW kon rekenen op de meeste stemmen en mag zich dit jaar de titel 'Populairste merk van Nederland' aanmeten. In de top tien stonden opvallen genoeg nog drie andere automerken, te weten: Audi, Mercedes en Porsche. "Dit zijn typische aspiratiemerken:, aldus Pieter Kuijt van initiatiefnemer 'Red Cell Not Just Film', die het samen met MSN organiseert. "Niet veel respondenten zullen daadwerkelijk een Porsche voor de deur hebben staan, maar dat maakt jongeren niet uit, zij laten zich bij hun keuze voor favoriet merk leiden door het imago van het merk."

Stam vertrekt naar AC Milan

Jaap Stam zal dit seizoen van Lazio Roma naar AC Milan vertrekken. Lazio Roma krijgt een bedrag van rond de elf miljoen euro voor de verdediger.

Bij AC Milan is het de bedoeling dat Jaap Stam samen met Alessandro Nesta het ultieme verdedigingduo gaat vormen. De geruchten over een vertrek van Jaap Stam naar AC Milan waren zeer sterk en weinig mensen twijfelden er nog aan. Zeker omdat Lazio Roma met een grote schuldenlast kampt en het geld daarom zeer welkom is.

De transfer bleef lang in de lucht hangen, aangezien ook clubs als Internazionale en Juventus Stam wilden aantrekken. Stam toonde zich verheugd met zijn overgang: "Vooral omdat ik ook in de herfst van mijn carrière nog voor prijzen wil spelen. Bij een club als Milan ben je dan aan het beste adres."

Bergkamp wil één jaar doorgaan

Dennis Bergkamp wil nog één jaar bij Arsenal door blijven gaan met voetballen op het hoogste niveau.

Het contract van Bergkamp loopt nog door tot juli. Oorspronkelijk leek het zijn bedoeling om daarna te stoppen, maar nu heeft hij laten weten te willen doorgaan. Hij voelt zich voldoende fit om nog één seizoen door te voetballen.

Bergkamp vertelde: "Ik zou heel gelukkig zijn als ik nog een jaar kan blijven. Ik voel me fysiek zeer fit, mentaal ben ik zeker goed genoeg om door te gaan. En privé is mijn familie helemaal gesetteld hier."

Onderhandeld heeft hij nog niet met Arsenal: "Maar ik heb een contract tot juli, dus er is nog wat tijd." In december reageerde trainer Wenger positief op geruchten dat Bergkamp door zou willen gaan: "Ik ben erg blij dat hij nog een jaar wil blijven, al zijn we nog niet officieel in gesprek. Dennis kent zijn eigen lichaam als geen ander en is misschien wel scherper dan vorig seizoen. Er zijn niet veel spelers die op zijn leeftijd nog kunnen brengen wat Dennis brengt."

Het lijkt er dus op dat de fans nog een jaar kunnen genieten van de voetbalkunsten van Dennis Bergkamp.

Duitsers laten doden in Tsjechië begraven

Steeds meer overleden Duitsers worden in buurland Tsjechië begraven. Reden hiervoor is dat een begrafenis via een Tsjechische onderneming sneller en goedkoper is dan in Duitsland.

Aangezien Berlijners vaak tot drie weken moeten wachten voor zij hun overleden familieleden een laatste bestemming kunnen geven, maken vooral de hoofdstedelingen gebruik van de diensten van Tsjechische uitvaartbedrijven. Bovendien kost een begrafenis in Berlijn al snel 5.000 euro, zes keer meer dan wat er in Tsjechië betaald moet worden. Ook het papierwerk dat ingevuld moet worden is een grote drempel.

Volgens een Tsjechische begrafenisondernemer krijg je geen problemen met de overheid als je met een lijk de grens overrijdt. "Alleen de asse terug naar Duitsland brengen is iets moeilijker, omdat dit bij wet verboden is. Maar dan mengen we ze gewoon met wat aarde. Dan mag het wel."

Verdachten aangeklaagd voor massamoord

Drie Marokkanen die 13 maart werden aangehouden in verband met de aanslagen in Madrid zijn gisteren aangeklaagd voor 190 moorden, 1.400 pogingen tot moord en lidmaatschap van een gewapende groepering. De Indiërs die tegelijk met hen zijn aangehouden zijn aangeklaagd voor het verlenen van medewerking aan een gewapende groep.

Ook werd de hechtenis van de vijf verlengd en mogen zij geen contact hebben met advocaten of familie. De voorlopige aanklacht maakt het mogelijk om de verdachten twee jaar lang vast te houden zonder formele tenlastelegging. Deze periode kan later met nog eens twee jaar verlengd worden. De verdachten ontkennen elke band met Al-Qaeda of een andere terreurgroepering en geven aan dat zij op het moment van de bomaanslagen sliepen.

De Spaanse krant El País berichtte echter dat in de telefoonwinkel waar hoofdverdachte Jamal Zougam en medeverdachte Mohamed Bekkali werkten bewijs is gevonden dat zij mogelijk betrokken waren bij de aanslagen. In de winkel lag een afgebroken stukje van een mobiele telefoon, die was aangetroffen in een tas waar een bom in zat die niet af was gegaan. Het stukje zou zijn afgebroken om de GSM aan de ontsteking te kunnen verbinden.

Kimi hoopt op goede banden

Kimi Räikkönen hoopt dat de Michelin-banden hem morgen in de race verder naar voren kunnen brengen.

Kimi Räikkönen kwalificeerde zich vanochtend als vijfde. Hoewel de positie niet slecht is, bleef hij een seconde achter op de pole. Daarom hoopt hij nu maar dat de Michelin banden hem morgen een goede dienst zullen bewijzen.

Räikkönen vertelde: "Mijn kwalificatie was redelijk OK. We hebben de auto constant verbeterd gedurende het weekend, wat duidelijk bleek in de laatste sector. Ik ben ook blij met de Michelin banden en ik denk dat we consistent snel zullen zijn in de race van morgen. De race zal warm zijn en ik denk dat de bandenslijtage een cruciale factor zal zijn in de race."

Pantano getroffen door nieuwe regel

De kwalificatie verliep voor Giorgio Pantano slecht. De Jordan-coureur is de eerste die aan de nieuwe regels voor het gebruik van de reservewagen ten prooi valt.

Pantano moest net voor de eerste kwalificatie zijn raceauto verlaten vanwege een probleem met de versnelling, die niet op tijd kon worden opgelost. Men koos ervoor om de eerste sessie te laten schieten in de hoop dat het probleem voor de tweede sessie zou zijn opgelost.

De mechanici kregen dit niet voor elkaar, zodat Pantano in de reservewagen moest starten. Hij zal nu in de race vanaf de achterste rij moeten starten.

Alonso rijdt met zwarte rouwband

Fernando Alonso rijdt dit weekend met een zwarte band om zijn arm. De Spanjaard doet dit uit eerbetoon aan de slachtoffers van de terreuraanslagen in Madrid.

De coureur rijdt ook met een helm op waarop de nationale vlag is afgebeeld. Hij wil juist nu graag winnen. "Het zal moeilijk zijn om te winnen," zo liet hij weten. "Maar het zou mogelijk één van de beste momenten van het jaar zijn om een eerste plaats te hebben."

De 22-jarige Alonso maakt hier echter niet veel kans meer op, hij raakte in de kwalificatie van de baan en start zondag achteraan.

Kleuters ontsnappen om Sesamstraat

Twee Oostenrijkse kinderen van vijf jaar oud zijn er in geslaagd om over het hek van hun kleuterschool te klauteren en na een wandeling van twee kilometer, waarbij een drukke weg werd overgestoken en een spoorlijn gevolgd, veilig thuis aan te komen. De reden voor deze 'uitbraak' was het kleuterprogramma Sesamstraat. De meisjes wilden de uitzending vooral niet missen.

Toen een juffrouw merkte dat de twee niet meer op school waren, werd de politie ingeschakeld. Een agent vond de kleuters thuis voor de tv, waar één van de meisjes verklaarde dat ze met haar vriendinnetje was meegegaan zodat ze Sesamstraat konden zien. De kleuterschool is door de politie berispt.

Docenten in problemen na bordeelbezoek

Enkele Zweedse leraren zitten in de problemen nadat hun leerlingen opnamen hebben gemaakt van een bordeelbezoek. Dit werd gedaan in Kenia, waar een groep van zestien- tot achttienjarige scholieren op bezoek was om de lokale bevolking te helpen en vriendschapsbanden op te bouwen.

Het gebruik maken van de diensten van de prostituees had onder de lokale bevolking een storm van kritiek tot gevolg. Daarom besloten de leerlingen hun leraren de rosse buurt in te volgen. Op camera werd vastgelegd hoe de onderwijzers eerst een gesprek aanknopen met prostituees, om daarna in een bordeel te verdwijnen.

De videotape werd na terugkomst in Zweden overhandigd aan de schooldirectie. Toen die geen actie ondernam, besloten de scholieren de media over de zaak in te lichten. "we gingen naar Kenia om mensen te helpen en onze docenten maakten daar misbruik van. Het is walgelijk", aldus één van de leerlingen.

Urinoirs met lippenvorm taboe in VS

beavis2k4 en Imperium hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het plan om op de luchthaven John F. Kennedy in New York twee urinoirs in de vorm van een vrouwenmond op te hangen is door luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic geschrapt. De pissoirs, die gemaakt zijn door het Utrechtse bedrijf 'Bathroom Mania', hebben in de Verenigde Staten namelijk een hoop negatieve reacties losgemaakt.

De twee urinoirs zien eruit als wijd opengesperde knalrode lippen en zouden worden opgehangen in het toilet van de VIP-wachtruimte van de luchtvaartmaatschappij. Na publicatie van enkele foto's door de media, werd de maatschappij echter bedolven onder de protesten.

"Ze waren juist ontzettend enthousiast over het ontwerp en moesten en zouden de urinoirs hebben", aldus een woordvoerster van Bathroom Mania. "Omdat de urinoirs officieel nog niet op de markt zijn, hebben we ons uiterste best gedaan om twee prototypes te maken voor Virgin. Maar nu hebben we te horen gekregen dat ze niet op het toilet worden opgehangen."


Het omstreden toilet

F1: Uitslag kwalificatie Maleisië

SepangMichael Schumacher heeft wederom op Sepang de pole position gepakt. In de tweede kwalificatiesessie bleek hij wederom de snelste. De verrassing van vandaag was echter Mark Webber, die zijn beste kwalificatie ooit neerzette. Hij pakte de tweede plaats. Rubens Barrichello bewees dat de Ferrari gewoon top blijft en pakte een derde plaats.

Juan Pablo Montoya en Ralf Schumacher deden het een stuk beter dan in de eerste kwalificatiesessie met respectievelijk een vierde en zesde tijd. McLaren deed het redelijk met een vijfde plaats voor Kimi Räikkönen en een negende plaats voor David Coulthard.

Voor Jarno Trulli was de kwalificatiesessie teleurstellend. In de eerste kwalificatiesessie zette hij de tweede tijd neer, maar nu bleef hij op een achtste plaats hangen. Voor Giorgio Pantano was de kwalificatiesessie niet gunstig te noemen. De eerste kwalificatiesessie moest hij missen vanwege een probleem aan zijn auto. In de tweede kwalificatiesessie zette hij de langzaamste tijd neer. Nog erger was het voor Fernando Alonso en Takuma Sato, die van het circuit afvlogen en geen tijd wisten neer te zetten in de tweede kwalificatiesessie.

Zie voor meer F1-nieuws en de volledige uitslag de FOK! F1manager

'Ajax wil Bosschaart ook'

Naast PSV en Feyenoord zou nu ook Ajax geïnteresseerd zijn in Pascal Bosschaart.

Feyenoord heeft al onderhandeld met FC Utrecht, maar lijkt tegen de transfersom aan te hikken. Eergisteren probeerde FC Utrecht de onderhandelingen open te breken door de transfersom te verlagen. Nu meldt AT5 dat Ajax zich ook in de strijd om de diensten van Bosschaart mengt. Ajax zou wel de gevraagde 2,5 miljoen Euro overhebben voor voor Bosschaart.

Conconi vrijgesproken

De Italiaanse professor Francesco Conconi en zijn twee collega's Ilario Casoni en Giovanni Grazzi zijn vrijgesproken van sportieve fraude door de Italiaanse rechtbank.

In een vijf jaar durend proces werden Conconi en zijn collega's beschuldigd Epo te hebben geleverd aan tal van toprenners. Hoewel ze onder Italiaans recht zijn vrijgesproken vanwege een gebrek aan bewijs, gaf de jury wel aan ze 'moreel schuldig' te vinden.

De rechter Oliva had rapporten over de toprenners van begin jaren negentig. Onder meer Marco Pantani, Claudio Chiappucci, Evgeni Berzin, Ivan Gotti, Gianni Bugno, Bruno Cenghialta, Stephen Roche en Piotr Ugrumov zouden fluctuerende hematocrietwaarden hebben gehad. Rechter Oliva denkt dat 20% van de te hoge hematocrietwaarden kunnen worden toegeschreven aan het gebruik van Epo.

Tweede kwalificatiesessie Sepang

Michael Schumacher heeft wederom op Sepang de pole position gepakt. In de tweede kwalificatiesessie bleek hij wederom de snelste.

De verrassing van vandaag was echter Mark Webber, die zijn beste kwalificatie ooit neerzette. Hij pakte de tweede plaats. Rubens Barrichello bewees dat de Ferrari gewoon top blijft en pakte een derde plaats.

Juan Pablo Montoya en Ralf Schumacher deden het een stuk beter dan in de eerste kwalificatiesessie met respectievelijk een vierde en zesde tijd. McLaren deed het redelijk met een vijfde plaats voor Kimi Räikkönen en een negende plaats voor David Coulthard.

Voor Jarno Trulli was de kwalificatiesessie teleurstellend. In de eerste kwalificatiesessie zette hij de tweede tijd neer, maar nu bleef hij op een achtste plaats hangen. Voor Giorgio Pantano was de kwalificatiesessie niet gunstig te noemen. De eerste kwalificatiesessie moest hij missen vanwege een probleem aan zijn auto. In de tweede kwalificatiesessie zette hij de langzaamste tijd neer. Nog erger was het voor Fernando Alonso en Takuma Sato, die van het circuit afvlogen en geen tijd wisten neer te zetten in de tweede kwalificatiesessie.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Eerste kwalificatiesessie Sepang

De eerste kwalificatiesessie op het circuit van Sepang leverde weer volop spanning op. Verrassend genoeg wisten de Renault-rijders de snelste tijden neer te zetten.

Michael Schumacher en Rubens Barrichello mochten als eersten naar buiten en de neegezette tijden waren zeer snel. De vraag was of andere teams er wel aan zouden kunnen komen. Uiteindelijk bleken het echter de vierde en zesde tijd te zijn. Renault liet blijken steeds dichter bij de absolute top te komen. Fernando Alonso wist de eerste tijd neer te zetten en Jarno Trulli de tweede tijd.

Ook Kimi Räikkönen wist zich voor de Ferrari's te kwalificeren, op een derde plaats. De verrassing van de eerste kwalificatiesessie was Mark Webber met zijn vijfde plaats. Het team van Williams viel enigszins tegen met een negende tijd voor Ralf Schumacher en een elfde tijd voor Juan Pablo Montoya.

De volledige uitslag van de eerste kwalificatie staat hier.

VS: scholier met twintig bommen gepakt

_Think_ had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een Amerikaanse tiener zijn deze week meer dan twintig zelfgemaakte explosieven in zijn wagen gevonden. De 17-jarige scholier had zijn auto voor zijn school in Malcolm (Nebraska) geparkeerd. Volgens Amerikaanse media trof de politie ook een wapen en een briefje in de auto aan. Daarin schreef de scholier iedereen in zijn school te willen pakken, behalve drie van zijn vrienden.

De leerling werd opgemerkt door een medewerker van de school die hem op de parkeerplaats alcohol zag drinken. Tegenover medescholieren zou de opgepakte jongen eerder zijn bewondering hebben uitgesproken over het bloedbad in 1999 op de Columbine High School in Littleton
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.