FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 13 januari 2004

Soep met condoom alstublieft

Een vrouw die een condoom ontdekte in haar soep krijgt een schikking van de restaurantketen McCormick & Schmick's. De zaak zou maandag voorkomen voor de rechtbank, maar het restaurant kwam snel met een schikking die voor beide partijen goed valt.

Het probleem deed zich voor op 26 februari van vorig jaar, toen de 48-jarige Laila Sultan met drie vrienden bij een vestiging van McCormick & Schmick's ging eten in Irvine, California. Daar bestelde Sultan een bordje soep dat koud werd geserveerd. Ze verzocht de ober de soep voor haar op te warmen.

Sultan vertelde dat zij grof werd behandeld door de ober. Toen zij haar warme soep uiteindelijk kreeg, dacht zij in eerste instantie op garnalen te kauwen. Omdat het niet wilde lukken met het kauwen, spuugde ze de resten in een servet. Ze kreeg de schrik van haar leven toen bleek dat het een condoom was. Sultan vertelde dat zij sindsdien zwaar emotioneel en angstig is geworden.

Het restaurant is een eigen onderzoek gestart, maar kon niet ontdekken hoe het mogelijk is dat er een condoom in de soep terecht is gekomen. Het bedrag van de schikking blijft een geheim tussen beide partijen.

2003 recordjaar voor smeltende gletsjers

De gletsjers in Zwitserland zijn in het afgelopen jaar met een recordsnelheid geslonken. Zo zijn de gletsjers in de Zwitserse Alpen gemiddeld 150 meter kleiner geworden in 2003. Het smelten van het ijs is te wijten aan de globale opwarming van de aarde, een lange-termijn proces waar voorlopig nog geen einde aan lijkt te komen.

Volgens Zwitserse wetenschappers is het record van 2003 geen direct gevolg van de extreem hete Europese zomer in dat jaar. De totale inkrimping van de gletsjers geeft een indicatie van een klimaatverandering over een langere tijd. Europa`s bergketens hebben weliswaar behoorlijke ijskappen, maar deze ijskappen zijn in de laatste vijftig jaar alleen maar kleiner geworden.

Het meten van gletsjers is volgens wetenschappers van de Swiss Academy of Natural Sciences de beste manier om klimaatveranderingen in kaart te brengen. De klimaatveranderingen zijn het gevolg van luchtvervuiling door broeikasgassen als koolstofdioxide. Verwacht wordt dat de ijskappen de komende jaren nog verder zullen smelten.

Europese Commissie naar de rechter

Snaak1979 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Europese Commissie heeft vandaag besloten toch naar de rechter te stappen. Vorige week was er nog twijfel omdat de zaak nogal gevoelig ligt. Reden voor de stap naar het Europese Hof van Justitie in Luxemburg is het feit dat Duitsland en Frankrijk al jaren de regels van het stabiliteitspact aan hun laars lappen. Het stabiliteitspact schrijft de landen voor hun begrotingstekort niet tot meer dan drie procent van het nationaal inkomen te laten oplopen.

Eerder besloot de raad van ministers al dat de twee landen niet worden beboet. Minister Zalm van FinanciŽn was hier destijds fel tegen en wilde dat de regels werden gehandhaafd.

Met een rechtszaak wil de Europese Commissie Frankrijk en Duitsland dwingen hun begrotingstekort onder de drie procent te houden, zoals het stabiliteitspact voorschrijft.

[update] Neergeschoten leraar overleden

Br@m en Mr.Vulcano hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Haagse Stevin College heeft zich om ongeveer 13.30 uur een schietpartij voorgedaan. Daarbij is een conrector van de school door zijn hoofd geschoten. Hij is zwaargewond per helikopter afgevoerd naar een ziekenhuis. Alle leerlingen van het Stevin College zijn naar huis gestuurd.

Omstanders melden dat een geschorste leerling (17) verhaal ging halen bij de docent. Volgens een getuige zou de dader een vuurwapen bij zich hebben gehad van 50 centimeter lang. De politie is met speurhonden naar de schutter op zoek.

Volgens ooggetuigen is het slachtoffer conrector Van Wieren, die naast conrector ook biologieleraar is. Dit meldt het Radio 1 Journaal. De toestand van de man was dinsdagavond kritiek, maar stabiel.

Hans van Wieren
Hans van Wieren

In een reactie laat Minister Van der Hoeven van Onderwijs weten de schietpartij "afgrijselijk" te vinden. De Minister, die op dit moment op werkbezoek in China is snapt niet "dat jonge mensen met een wapen problemen op willen lossen".

Ook vice-voorzitter De Jong van Onderwijsbond CNV reageert geschokt: "Ik had het niet voor mogelijk geacht dat dit in Nederland zou gebeuren." Hij voegde hier aan toe dat hij niets voelt voor nog meer veiligheidsmaatregelen op scholen.

De leerlingen van de school en ouders zijn verzocht om woensdag 8.30 uur op school te zijn, waar hulp voor hen aanwezig is. De school en de gemeente Den Haag houden om 14.00 uur een persconferentie in het stadhuis.

Update 22.00 uur
De verdachte van de schietpartij heeft zich vanavond aangegeven. De jongen kwam met drie mensen in een auto aan op het politiebureau en gaf zich daar vrijwillig aan. De zoekactie is daarmee ten einde. Volgens zijn voogd heeft de jongen spijt van zijn daad.

Update 22.47 uur
Conrector Van Wieren is vanavond om 22.00 uur aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt NOVA zojuist.

Update 23.15 uur
Op de website van D66 - de partij waarvoor van Wieren in de gemeenteraad van Zoetermeer zat - is een verklaring van Boris Dittrich, fractievoorzitter van D66, te lezen. Hij spreekt van "ontzetting, schok en sprakeloosheid" waarvoor op dit moment even alleen plaats is. Ook op de website van de D66-fractie van Zoetermeer is inmiddels een verklaring over de gebeurtenissen van vandaag verschenen.

Het bericht is weer open. Wij hopen dat iedereen op een gepaste manier op dit tragische nieuws wil reageren.

Het originele bericht werd om 14:08 uur geplaatst.

2 scholieren plannen 'Columbine'-aanslag

De politie van Dutchtown, in de Amerikaanse staat Louisiana, heeft twee jongens aangehouden die een aanslag op hun school aan het voorbereiden waren. De jongens van 17 en 19 jaar oud wilden de Columbine Highschool slachtpartij over doen. De plannen waren om dat op 20 april te doen, precies vijf jaar na de moorden op Columbine Highschool.

De politie kwam de twee op het spoor na een anoniem telefoontje naar de Dutchtown Highschool afgelopen vrijdag. Bij huiszoekingen in de huizen van de twee jongens, Christoper Levins en Adam Sinclair, werden de gedetailleerde plannen gevonden. Levins en Sinclair verklaarden beiden dat ze wel wat in elkaar hadden gedraaid, maar dat was meer voor de grap. Volgens de politie waren de plannen daarvoor veel te diep uitgewerkt.

Poltitefoto's van de verdachten
De politiefoto's van de twee verdachten

Op 20 april 1999 liepen Eric Harris en Dylan Klebold zwaar bewapend de Columbine Highschool van Littletown, Colorado, binnen. Zij schoten dertien mensen dood, 23 anderen raakten gewond. Daarna pleegden ze zelfmoord.

Seaman stopt per direct

David Seaman, op het moment keeper bij Manchester City, beŽindigt zijn loopbaan per direct.

Seaman, inmiddels 40 jaar oud, had van zijn club te horen gekregen dat ze met een andere doelman, David James van West Ham, onderhandelen om hem per direct te halen. Manchester City was niet geheel tevreden met de prestaties van Seaman. Na deze mededeling besloot Seaman per direct te stoppen. Seaman had de laatste tijd ook last van een steeds terugkerende schouderblessure.

Seaman had zelf David James aangeraden als zijn opvolger. Zelf geeft hij aan dat het een moeilijke beslissing was, maar dat het met zijn schouderblessure beter was nu afscheid te nemen, in plaats van over een half jaar zoals gepland.

Seaman heeft een grootse carriŤre achter de rug. Hij speelde 731 wedstrijden in het Engelse betaalde voetbal, speelde 13 seizoenen voor Arsenal en speelde 75 interlands voor Engeland.
Hij won drie landstitels, drie FA-cups, ťťn Coca-Cola cup en ťťn Europa Cup voor bekerwinnaars.

XS4ALL verhoogt prijzen voor ADSL

mk1dhg had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De prijzen voor ADSL bij provider XS4ALL gaan omhoog. Dat blijkt uit de prijspagina van de internetprovider. De prijs van ADSL Lite stijgt met 8 procent tot 39,95 euro. De verhoging bij ADSL Basic valt nog hoger uit. De prijs van dit abonnement stijgt met ruim 17 procent tot 59,95 euro. "KPN heeft de snelheden zo fors verhoogd, dat wij hier als isp extra kosten voor moeten maken. Onze bestaande klanten krijgen deze nieuwe snelheden ongevraagd. Die extra kosten willen we dus niet op de huidige abonees afwentelen. Nieuwe abonnees hebben daarentegen een keuze en moeten dus meer betalen", aldus een woordvoerder van XS4ALL tegenover Webwereld.nl

Wie al klant is bij XS4ALL hoeft niet te vrezen. "Alle abonnees worden eind deze week per brief geÔnformeerd over de wijzingen en welke gevolgen dit heeft voor hun abonnement", aldus de woordvoerder.

Verhagen (CDA): Integratie is mislukt

CDA-fractieleider Maxime Verhagen heeft in het NOS-Journaal gezegd dat de integratie in Nederland mislukt is. ''Kijkend naar de feiten kan ik geen andere conclusie trekken'', aldus de CDA'er. Over een paar dagen komt de commissie-Blok, welke de integratie in Nederland onderzoekt, met de eindconclusie. Waarschijnlijk zullen zij ook beamen dat de integratie niet goed is verlopen. Eerder liet VVD-fractieleider Van Aartsen al weten de integratie als mislukt te beschouwen.

Om een halt toe te roepen aan de inhuwelijking van partners uit het buitenland door allochtonen, stelt het CDA voor de leeftijd voor inhuwelijking te verhogen naar 24 jaar. Volgens het CBS haalt ruim 70% van de derde generatie allochtonen nog steeds zijn partner uit het land van herkomst. Het CDA noemt dit een van de grootste problemen voor de integratie, omdat die partners meestal zeer tradioneel zijn ingesteld.

Ook de PvdA wil een halt toe roepen aan de vele partners die uit het buitenland gehaald worden. Alleen zien de sociaal-democraten niets in het plan van het CDA. De PvdA wil een verbod op inhuwelijking van analfabeten. Ook zou de leerplichtwet moeten worden uitgebreid. Niemand zou meer zonder diploma een school mogen verlaten.

[update] Rotterdamse wethouder De Faria moet aftreden

wesley had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rabella De FariaDe Rotterdamse Wethouder Rabella De Faria van Veiligheid en Volksgezondheid van Leefbaar Rotterdam is vanavond afgetreden. Dit moest omdat het fractiebestuur van haar partij het vertrouwen in haar heeft opgezegd. Waarom is nog niet bekend.

Update 21:45 uur
Inmiddels heeft de wethouder haar ontslagbrief aan de raad voorgelezen. Volgens haar zegde het fractiebestuur het vertrouwen op omdat er "geen basis meer was voor een adequate voortzetting van mijn wethouderschap. Met hart, ziel en zaligheid heb ik mij ingezet voor deze stad om een bijdrage te kunnen leveren aan de oplossing van de problemen in Rotterdam. Vol vuur en passie zijn we voor onze doelen gegaan en ik vind het vreselijk dat ik belangrijke dossiers niet zal kunnen afronden."

Waarom de vertrouwensbreuk nou precies is ontstaan, wilde De Faria niet zeggen.

Het is niet de eerste keer dat er ruzie is bij Leefbaar Rotterdam. Enkele leden verlieten vorig jaar al de fractie.

Het originele bericht werd geplaatst om 21:18 uur

Interesse Ferrari in Williams neus

Ferrari toont ook interesse in de nieuwe neus van de Williams.

Nadat Williams hun nieuwe wagen presenteerde waren andere teams ook van plan deze nieuwe voorvleugel te testen in de windtunnel.

Renault gaf al aan zeer geÔnteresseerd te zijn in het nieuwe model. Geoff Willis die nu voor BAR werkt wilde vroeger al eens zo'n model maken, maar kreeg het toen niet in de auto verwerkt. Volgens Willis had deze vleugel meer nadelen dan voordelen.

Het nieuwtje is dat Ferrari ook interesse heeft in deze neus. Volgens een woordvoerder van Ferrari zal Ferrari dit concept nog voor de start van het seizoen gaan testen. Volgens de woordvoerder heeft Ferrari dit concept ook al eens eerder geprobeerd, maar leek het toen geen voordelen te behalen. Misschien dat het nu eens opnieuw bekeken moet worden.

ADSL nu ook zonder abonnement

Internetprovider Zon gaat vanaf nu ADSL zonder abonnement aanbieden. Bij dit abonnement moet betaald worden voor de tijd dat je gebruik maakt van internet. Per uur wordt een prijs van 1,54 euro berekend in de daluren. In de piekuren kost een uur internetten 2,59 euro met de bijkomende startkosten van 0,25 euro.

In BelgiŽ is al sinds december ADSL-internet voor nul euro per maand. Wie echter gebruik wil maken van de Nederlandse dienst moet wel al gebruik maken van een bestaande Zon-dienst.

Kritiek van PvdA en CDA op moslimorgaan

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) dat morgen formeel wordt opgericht, is niet voldoende representatief voor de islamitische gemeenschap in Nederland. Dat stellen de PvdA en het CDA. Kamerlid Jeroen Dijsselbloem (PvdA) vindt het CMO een ,,te eenzijdige club''. CDA-Kamerlid Mirjam Sterk vindt dat het orgaan momenteel niet de gehele breedte van de moslimgemeenschap dekt.

Bij het CMO zijn de zeven belangrijkste koepelorganisaties van soennitische moslims aangesloten. Het moet gaan fungeren als gesprekspartner van de overheid en als zendende instantie voor islamitische geestelijk verzorgers in zorginstellingen, gevangenissen en het leger.

Minister Rita Verdonk (VVD) van Integratie vindt het CMO voldoende representatief voor de ruim 900.000 moslims in Nederland; het zou zo'n 80% van alle Nederlandse moslims vertegenwoordigen. Volgens Verdonk kunnen niet-soennitische organisaties na de formele oprichting alsnog toetreden.

Dijsselbloem vreest echter dat de zittende, soennitische leden gaan bepalen welke andere organisaties zij toelaten. Verdonk moet volgens de PvdA'er haar verantwoordelijkheid op zich nemen. ,,Als de minister een contactorgaan wil, moet ze zorgen dat alle richtingen vertegenwoordigd zijn. Als ze alleen een praatclub van soennitische organisaties wil, mag dat geen contactorgaan heten.'' Hij zal in de Vaste Kamercommissie voor Justitie aanvullende vragen aan de minister stellen.

Zie ook: Nederlands moslimorgaan CMO dichtbij oprichting.

Dronten opgeschrikt door kattenvergiftiger

Inwoners van Dronten kunnen hun Lotje of Tarzan beter niet buiten laten lopen. Men vermoedt dat er in de plaats een kattenvergiftiger actief is. In ťťn week tijd heeft de politie twee meldingen binnengekregen van een vergiftigde kat. Beide gevallen komen uit de Meerkoet, een straat in Dronten.

Een 27-jarige inwoonster van deze straat, heeft maandag aangifte gedaan van vergiftiging van haar kat. Vorige week woensdag werd de kat niet goed waarna ze naar de dierenkliniek ging. Hier constateerden de artsen een vergiftiging.

Zondagmorgen was het weer raak in de straat. Voorbijgangers vonden een dode kat zonder verwondingen. Daarom gaat de politie ervan uit dat ook deze kat om het leven gekomen is na vergiftiging. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de vergiftigingen.

TraZeR bedankt voor het melden via de newssubmit!

Stropers beschikken over James Bond-auto

AleXis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belgische politie heeft twee stropers opgepakt die in de nacht op pad waren om konijnen te vangen. Nu is dat opzich niet zo bijzonder, ware het niet dat de heren over een vluchtauto beschikten waar zelfs James Bond bijna jaloers op zou zijn.

Zo was de auto bepantserd met stalen platen om kogels af te weren en waren de nummerborden afgedekt met loden platen om herkenning te voorkomen. De auto beschikte verder over een mogelijkheid om automatisch spijkerstrips te laten vallen om daarmee achtervolgers te vertragen. Ook konden de inzittenden vanaf het dak twee fietsen lanceren om achtervolgers tegen te houden.

In de "high-tech auto" vond de politie overigens veertien dode konijnen.

Butt wil weg bij Manchester United

Nicky Butt is het bankzitten bij Manchester United moe en heeft een verzoek om een transfer ingediend.

De 28-jarige speler is dit seizoen pas twaalf keer in actie gekomen in de premier league, in totaal waren het 23 duels waarvan hij 15 keer vanaf de reservebank het veld betreedde.

Butt kwam in 1992 vanuit de jeugd van Manchester United onder contract en speelde 372 duels voor de club.

Ministerie verbiedt witte sokken

AleXis vertaalde voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Een woordvoerster van het ministerie van FinanciŽn heeft bekend gemaakt dat het voor ambtenaren op dit ministerie verboden is om witte sokken te dragen. De sokken zouden niet binnen een fatsoenlijke kledingstijl passen.

Behalve een verbod op witte sokken wordt er ook vereist dat er door mannen een donkerblauw of grijs pak gedragen wordt, welke past bij hun status en functie.

Hoewel het verbod al is ingesteld, zal er niet streng worden gecontroleerd.

Ook Solitarias bedankt voor het melden!

Schoenzaak Erdogan alweer overvallen

De schoenenzaak van de uit Turkije afkomstige Mohammed Erdogan in Rotterdam-Charlois, is wederom doelwit geweest van een overval. In oktober van 2003 werd bij een overval de 18-jarige zoon van de eigenaar doodgestoken, toen die de crimineel probeerde te overmeesteren.

De eigenaar had zijn winkel aan de Katendrechtse Lagedijk vandaag voor het eerst sinds de moord op zijn zoon weer open gedaan. Meteen drongen 's middags een man en een vrouw de zaak binnen en dreigden de eigenaar dood te schieten.

De politie heeft na een klopjacht de vermoedelijke daders kunnen aanhouden. De dader(s) van de dodelijke steekpartij van vorig jaar zijn nog altijd spoorloos.

[update] STAP en NIGZ hekelen alcoholstunt BNN

Het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) en de Stichting Alcohol Preventie (STAP) zijn niet blij met de uitzending van de 'Nationale IQ test' van morgenavond door BNN. De omroep wil daarin namelijk een groep studenten dronken voeren en hen in beschonken toestand laten deelnemen aan de IQ-test. De STAP en het NIGZ vinden een dergelijke handelswijze onacceptabel en hebben de directie van BNN een open brief gestuurd waarin zij verzoeken om terug te komen op dit voornemen.

Volgens de organisaties overtreedt BNN de wet. Daarnaast wekt het dronken voeren van studenten ten behoeve van kijkcijfers ten onrechte de indruk dat alcohol een vrijblijvend genotmiddel is waarmee naar believen kan worden geŽxperimenteerd. Dit wekt volgens de betrokken instituten een zeer ongewenst beeld bij jonge kinderen en bij studenten die de uitzending zullen bekijken.

De Nationale IQ-test 2004

Update 18:17 uur
BNN laat in een persbericht weten kennis te hebben genomen van het verzoek van het NIGZ en STAP. "BNN is zich bewust van haar verantwoordelijkheid als omroeporganisatie, zowel ten aanzien van de deelnemende studenten als ten aanzien van het publiek dat naar het programma kijkt. De teksten tijdens de test zullen dan ook blijk geven van die verantwoordelijkheid. De studenten nemen geheel vrijwillig deel aan de test, worden goed begeleid en worden op geen enkele wijze gedwongen een minimale hoeveelheid alcohol tot zich te nemen. Het programma onderdeel wordt door BNN beschouwd als een experiment in de geest van de wetenschap. Daarnaast past het geheel binnen het al jaren gevolgde stramien van de test, waarin vooroordelen in gedragingen van groepen mensen worden getoetst op werkelijkheid", schrijft de omroep.

Volgens BNN is de veronderstelling van het NIGZ en STAP dat BNN met het programma de indruk wekt dat het in beeld brengen van overmatig drinkende studenten als een ludieke onschuldige actie wordt beschouwd die zal bijdragen aan het verhogen van de kijkcijfers, is daarmee niet terecht en ondoordacht. "Binnen de hierboven geschetste kaders heeft BNN besloten niet in te gaan op het door het NIGZ en de STAP gedane verzoek", zegt de omroep dan ook.

Het originele bericht werd om 12.06 uur geplaatst

BBC bijna vijf minuten stil

BBC radio 4 zal aanstaande vrijdag vier minuten en 33 seconden stil zijn. De zender zal namelijk een live-uitvoering van het eigen orkest van een compositie van John Cage laten horen. Het stuk heet 4'33'' en is die periode gewoon stil.

Het stuk is uitgevoerd tijdens een concert in het Barbican Centre in Londen. Cage probeerde met het muziekstuk aan te tonen dat "we waar we ook zijn, vooral rumoer horen." De uitvoering is onderdeel van een speciaal weekeinde waarin de BBC stilstaan bij het werk van de componist.

Opvallend is dat het noodsysteem van de Britse omroep uitgeschakeld moet worden. Dat komt normaal gesproken in werking als er een te lange stilte op de zender valt.

Oliver Kahn haalt zijn gelijk over 'FIFA 2002'

Doelman Oliver Kahn van voetbalclub Bayern MŁnchen, tevens keeper van het nationale Duitse team, heeft wederom een juridische zege geboekt. Vandaag stelde een rechter in Hamburg hem in het gelijk in de zaak tegen computerspellenfabrikant EA Sports. In het spel 'FIFA World Cup 2002' worden naam en beeltenis van de doelman gebruikt zonder dat hij daar zijn toestemming aan heeft verleend.

De keeper, die op het echte wereldkampioenschap voetbal van 2002 in Japan en Zuid-Korea 'de sterren van de hemel' keepte, had verleden jaar reeds van de fabrikant geŽist dat het spel niet meer met zijn beeltenis verspreid zou worden.

In april 2003 besloot een rechter daarop dat EA Sports inbreuk maakte op de (persoonlijke) portretrechten van de doelman. De zaak werd echter voortgezet. Het eerdere vonnis werd vandaag echter bevestigd. Mocht de nieuwe uitspraak rechtsgeldig worden dan zullen vermoedelijk meer internationale sterren de fabrikant gaan aanklagen.

Meer voetbalnieuws is te vinden op de FOK!Voetbalmanager.
Praten over voetbal kun je natuurlijk ook in het speciale voetbalforum!

Kopspijkers stopt met imitaties

Weet_ik_veel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de herstart in maart stopt Kopspijkers met de imitaties van bekende personen. Dat blijkt uit een interview van het Algemeen Dagblad met cabaretier en Kopspijkersmedewerker Erik van Muiswinkel. De krant vroeg hem of hij denkt dat Darter Raymond van Barneveld te imiteren is. "Zeker, maar niet meer in Kopspijkers", was zijn antwoord.

Eerder werd al bekend dat presentator Jack Spijkerman een andere formule van het programma wil gebruiken nu de cabaretiers Paul Groot en Owen Schumacher er niet meer bij zijn. Die twee vertrekken naar de AVRO waar ze een satirisch programma, waarin ruimte voor imitaties is, gaan maken.

Goochelaar getroffen door rookverbod

Het verbod op roken in openbare gelegenheden treft niet alleen de rokers zelf. Ook de Nederlandse goochelaar Kortini heeft de gevolgen inmiddels ondervonden. Hij mag zijn truc met de brandende sigaret niet meer uitvoeren en heeft die dan ook uit zijn repetoire moeten schrappen.

De goochelaar was op een nieuwjaarsborrel om zijn kunsten te vertonen, maar bedacht zich opeens dat hij zijn afsluitende act niet meer mocht uitvoeren omdat hij zich in een openbare ruimte bevond. Kortini is enorm teleurgesteld, want de truc werd jarenlang door veel mensen erg gewaardeerd en was het hoogtepunt van zijn programma.

De goochelaar had voor de borrel nog een grap verzonnen over de nieuwe wet. "Ik dacht, ik trap mijn sigaret uit op de grond en doe dan net alsof ik door een politieagent wordt aangesproken. Op dat moment tover ik dan, alsof er niets is gebeurd, een brandende sigaret in mijn hand." Om problemen te voorkomen zal hij de truc echter niet meer uitvoeren.

Totti en Nedved beste spelers Serie A

Francesco Totti en Pavel Nedved zijn bij de uitreiking van de 'Italian Football Oscars' uitgeroepen tot beste voetballers in de Serie A van 2003.

De stemming, die wordt gehouden onder mede-profspelers, eindigde onbeslist. Pavel Nedved kreeg vervolgens de prijs voor beste buitenlander in de Serie A, terwijl Francesco Totti de prijs kreeg voor beste Italiaan in de Serie A.

Daarnaast werden er nog meer prijzen uitgereikt:
Beste trainer: Marcelo Lippi
Beste doelman: Gigi Buffon
Beste verdediger: Alessandro Nesta
Beste talent: Antonio Cassano
Beste scheidsrechter: Pierluigi Collina

Duitse vrouw zorgt voor veel parkeerschade

Unlucky Charm had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat vrouwen niet kunnen rijden wordt algemeen door veel mannen aangenomen. En hoewel zij het zelf graag tegenspreken ondersteunt de actie van een Duitse vrouw hen helaas niet. Deze vrouw richtte namelijk voor meer dan 100.000 euro schade aan bij het uitrijden van een parkeervak in een parkeergarage.

Volgens de politie reed de vrouw in een scherpe bocht uit het vak, waarbij ze een geparkeerde Nissan de sloop in reed en ook de Mitsubishi daarnaast beschadigde. Daarna reed ze vooruit recht door haar originele parkeervak, waarbij ze over een lage beschermde muur reed en haar Audi ongeveer zes meter naar beneden op een lager gedeelte van de parkeergarage terechtkwam. Daar viel de auto op een Renault, raakte hij een CitroŽn, waarna de Audi op zijn eigen dak terechtkwam. De vrouw is in een ziekenhuis voor haar verwondingen behandeld.

Keroppi op wintersport

Keroppi op wintersport

Als lid van de sportcommissie van mijn studievereniging was het niet eens verplicht om mee te gaan op de door ons georganiseerde ski-week, maar eigenlijk was ik best nieuwsgierig naar hoe dat nou zou zijn... zo in de sneeuw.
Doordat we in het laagseizoen zouden gaan was het een zeer acceptabel bedrag voor 10 dagen sneeuwpret, maar de bijkomende kosten zoals les en materiaalhuur maakte dat ik toch nog wel even moest slikken van het totaalbedrag.

En toen begon ik toch wel een beetje te twijfelen, want wat nou als ik na 2 dagen in de sneeuw ploeteren al tot de conclusie zou komen dat wintersport niet mijn ding was. En dat aprŤs-skien... ik bedoel, als ik aan 1 muzieksoort een hartgrondige hekel heb...

Toch stond ik op de dag van vertrek (2 januari, dus met kleine oogjes van het slaapgebrek) met een volgepakte tas te wachten op de bus. Nadat ik mijzelf en tas naar binnen had gewerkt (stadsbussen zijn niet gemaakt op weekendtassen) reed de bus een aantal meter. Om vervolgens niet meer van zijn laats te komen. Met de mededeling "deze doet het niet meer" dreef de chauffeur ons de bus uit en was het wachten op de volgende bus. Op het jaarbeursplein beland kwam ik terecht in 1 grote woelige menigte van bussen en mensen en ski's. Maar nergens een bekende te zien.
Half paniekerig belde ik een vriendin annex reisgenoot op met de vraag waar ze zich verborgen hielden. Die wist mij vervolgens lachend te vertellen dat ik uur te vroeg op de verzamelplek was.
Ik haalde een grote kop thee voor mijzelf en nestelde me, tegen mijn tas, in waterige winterzonnetje.
Toen we na een ruim uur met de hele groep compleet waren, laadden we ons in in de bus en vertrokken richtring de sneeuw. Ondanks dat ik had verwacht dat een groep van 24 veterinairen een hoop kabaal zouden maken viel het me alles mee.
Dit in tegenstelling tot het slapen in de bus, maar daar hadden we ons al op ingesteld. Na een aantal uren opgesloten in de bus te hebben gezeten kwamen we dan eindelijk aan in Le Corbier, waar de pistes gelukkig wit waren.

Om nu in detail mijn hele reist e gaan beschrijven zou wel leuk zijn maar zou resulteren in een heus boekwerk, het komt er in het kort op neer dat ik een bijzonder gave vakantie heb gehad. Okee het appartement was dan niet luxe, maar om te eten en slapen was het okee. En een keukentje met maar 2 pitten is ook niet erg handig, maar je leert wel inventief koken (ik hoef geen cursus time-managment meer).
En het skiŽn, dat was ook helemaal te gek. Afgezien van het clubje engelse mutsen in mijn ski-klasjes... Deze dames deden voorkomen alsof het skiŽn 1 grote martelgang voor hun was. Uren hebben we gespendeerd staand op een helling, wachtend tot 1 van de mutsen eindelijk ook beneden was. Want waarom zou je snel naar beneden gaan als je ook tergend langzaam kan?
En natuurlijk ook nog eens het eeuwige gezeur over hoe hoog en steil het allemaal wel niet was. Blijf dan toch op het terras zitten, mens!

Dolgelukkig waren we dus ook toen op een middag de dames besloten om op het terras te blijven en niet met ons mee te gaan. Nu konden we onder leiding van Gerard (onze zwijgzame ski-leraar van een jaar of 50, waar komt die knappe-ski-leraar-mythe vandaan?) naar de enge pistes.
En dat hebben we geweten! In een moordend tempo (we hoefde tenminste niet meer om de 2 bochten op een engelse theemuts te wachten) stoven we van de helling om onderaan met de adrenaline nog in ons lijf te kijken naar de helling waarvan we ons hadden af gegooid.
En tuurlijk ben ik ook wel gevallen hoor, maar geen van de keren zo ernstig dat er sprake van pijn was. Meestal was het enkel een kwestie van sneeuw afkloppen en gaan!
Veel en veel te snel eindigde de reis alweer en besefte ik dat ik in die paar dagen toch wel een hoop ski-hut nummers (ongewild) van buiten kende. En na met de hele groep als afsluiting ge-kaas-fondued te hebben (gruwelijk lekker!) was het tijd om de bus weer in te gaan. Twaalf slapeloze uren later arriveerden we weer in Utrecht.

Maar volgend jaar gaan we weer!

Berlusconi niet langer onschendbaar

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Italiaanse constitutionele gerechtshof heeft bepaald dat de wet die de Italiaanse premier Silvio Berlusconi onschendbaar maakt, in strijd met de grondwet is. De wet, die inhoudt dat hoge functionarissen gedurende hun ambtsperiode niet gerechtelijk kunnen worden vervolgd, is in juni vorig jaar goedgekeurd door het Italiaanse parlement.

De wet was destijds omstreden, aangezien er toen een procedure liep tegen Berlusconi. De procedure is destijds stopgezet, maar zal nu weer verder hervat worden in Milaan.

Berlusconi kwam eind vorig ook al in opspraak toen hij een wet opstelde die het mogelijk maakte om meer dan twee televisiezenders te bezitten. Aanvankelijk stuurde de Italiaanse president deze terug, maar uiteindelijk werd deze toch gedwongen te tekenen.

Met biometrisch paspoort de VS binnen

Nederlanders die vanaf 2005 geen biometrisch paspoort bij zich hebben, kunnen de VS alleen nog binnen met een visum. Dit paspoort bevat een vingerafdruk en een irisscan van de eigenaar. Geen enkel land kent op dit moment zo'n paspoort, dat naar verwachting medio 2005 geÔntroduceerd wordt.

Eind oktober van dit jaar wordt de Amerikaanse visumdrempel voor Europese bezoekers ingevoerd. Europeanen hebben momenteel geen visum nodig om de VS binnen te komen, vanaf 2005 zullen ze in het bezit van een visum of een biometrisch paspoort moeten zijn. Men kan de VS wel binnen met het huidige Nederlandse paspoort als de bezoeker kan aantonen dat hij voor 26 oktober een aanvraag voor een biometrisch paspoort heeft ingediend. Deze regeling geldt wel voor een jaar.

Reizigers die geen aanvraag hebben ingediend voor die datum en die alsnog de VS willen bezoeken, moeten een visum aanvragen bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam. Het visumaanvraag kost honderd euro en de procedure duurt ongeveer twee dagen. Een formulier moet dan worden ingevuld met een vingerafdruk op een speciaal gemaakte foto van de houder. Ook wordt er een vraaggesprek gehouden.

De luchtvaartbranche is niet blij met de visumdrempel. Luchtvaartmaatschappijen vrezen een terugval van twintig procent aan Europese bezoekers richting de VS. De gederfde inkomsten kunnen in de honderden miljoenen euro's lopen.

Frans Bauer wint Gouden Harp

Domien Verschuuren had ons via de newssubmit het volgende te melden. Tevens dank aan de onbekende submitter!

Frans BauerFrans Bauer krijgt een Gouden Harp van Conamus, de stichting die Nederlandse lichte muziek ondersteunt in binnen- en buitenland. Ook Trijntje Oosterhuis en Hans Dorrestijn mogen de onderscheiding op de uitreiking op 10 februari mee naar huis nemen. Directeur van de stichting Jerney Kaagman heeft dat vanmiddag bekendgemaakt.

Een artiest komt voor de onderscheiding in aanmerking als hij in zijn carriŤre op bijzondere wijze heeft bijgedragen aan de Nederlandse lichte muziek. De prijs bestaat sinds 1962 en geldt als ťťn van de belangrijkste muziekprijzen in ons land. Onder andere Anouk, Acda en De Munnik, Blof, De Kast, Rowwen HŤze en Marco Borsato kregen een Gouden Harp.

Agentschap haalt FM-zendertjes uit de handel

R-Style had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duizenden verboden FM-zendertjes in de auto zijn sinds september 2003 uit de handel genomen door het Agentschap Telecom. Met de apparaatjes is het mogelijk om muziek af te spelen of gesprekken met de mobiele telefoon via je autoradio te voeren.

Een van de draadloze carkits is de 'Carbaby'. De 'iTrip' maakt het mogelijk digitale muziekbestanden (MP3) via een FM-frequentie op de radio af te spelen. "Voor het gebruik van de FM-band is een vergunning nodig", legt het Agentschap Telecom, onderdeel van het ministerie van Economische zaken, uit.

Het bereik van de kleine zendertjes is klein. Enkel in en rond de auto is het signaal te ontvangen. toch maakt het Agentschap er een probleem van. "Het voeren van gesprekken via de Carbaby of het luisteren van muziekbestanden met de iTrip kan radiozenders storen."

Consumenten hoeven nog niet bang te zijn. Het Agentschap Telecom maakt met name jacht op de fabrikanten en leveranciers van de verboden FM-zenders. De minimumboete bedraagt 1600 euro.

Schoolmeisjes kopen massaal rode lingerie

Lingeriezaken in Polen raken momenteel snel door hun voorraad rood ondergoed heen. Schoolmeisjes geloven namelijk dat rode bh's en onderbroeken hen betere cijfers brengen bij het examen.

Het idee van de meisjes komt voort uit een onaannemelijk onderzoek waarover vorig jaar door de Poolse media werd bericht. Volgens de studie hebben studenten die rood ondergoed dragen tijdens de examens meer kans om te slagen.

Ofschoon het nog drie maanden duurt voordat de examens beginnen liggen de winkels al vol met rode lingerie. Er zijn zelfs rode boxershorts te verkrijgen, uniek in Polen. Volgens een winkel zijn er zelfs al jongens die zichzelf zo'n boxershort hebben aangeschaft.

Gemeentehuis Nunspeet leeggeroofd

Dieven hebben in de nacht van maandag op dinsdag hun slag geslagen in het gemeentehuis van Nunspeet. Uit het gemeentehuis aan de Markt zijn meer dan 60 beeldschermen ontvreemd. Ook de ambtsketen van burgemeester Van Hemmen is spoorloos verdwenen.

"De dienstverlening aan burgers is op verschillende afdelingen niet optimaal", aldus een woordvoerder. "Veel gemeentelijke processen zijn sterk afhankelijk van automatisering en liggen stil doordat veel medewerkers geen beeldscherm hebben."

Dinsdagmorgen ontdekte de bode de diefstal en sloeg meteen alarm. De politie is een onderzoek begonnen. Door te improviseren probeert de gemeente alle afdelingen tenminste weer met een beperkt aantal beeldschermen operationeel te maken.

Amerikaanse helikopter stort neer in Irak

Irak: icoontjeTen weste van de Iraakse hoofdstad Bagdad is vanmorgen rond 07:30 uur Nederlandse tijd een Apache-gevechtshelikopter van de Amerikanen neergestort. Dat heeft een woordvoerder van het Amerikaanse leger bekendgemaakt. Hoe het kon gebeuren is niet bekend. Ook weet men nog niks over het aantal slachtoffers.

De helikopter kwam neer nabij de stad Habbaniya, ongeveer tachtig kilometer ten westen van Bagdad. In deze regio zijn al vaker aanvallen geweest op de coalitietroepen. De Amerikanen raakten eerder dit jaar al twee helikopters kwijt in het gebied. Vorige week stortte een Black Hawk helikopter neer waarbij alle zeven militairen aan boord omkwamen.

McNish aast op Jordan

Allan McNish hoopt nog steeds op een race stoeltje in de Formule 1. Zijn pijlen zijn gericht op Jordan.

De oud-testcoureur van Renault, denkt dat hij de nodige ervaring en snelheid heeft om Jordan hogerop te helpen. "Jordan heeft een rijder nodig die het team kan runnen zoals Michael Schumacher dat doet bij Ferrari," verklaarde McNish aan The People.

McNish denkt dat een team als Jordan zich kan redden met ťťn betalende rijder, en ťťn "die de nodige punten kan behalen. Formule 1 is gebaseerd rond geld, maar je kan het veel slechter doen als er geen talent is binnen het team om hier en daar een puntje bijeen te rijden."

"Je kan je tijd niet nemen om in een team te passen," zei hij. "Ik ben hier al lang genoeg om me zo snel mogelijk aan die situaties aan te passen."

Arts in opleiding ontslagen om bekijken porno

McPieter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Sint Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg heeft vrijdag een arts in opleiding de deur gewezen nadat was gebleken dat hij via de computers in het ziekenhuis veel porno verzamelde. De man werd op staande voet ontslagen.

Het downloaden van de porno werd ontdekt toen men ging kijken waarom het internet binnen het ziekenhuis zo traag was. Uit onderzoek bleek dat een website vol porno vanuit het ziekenhuis veel was bezocht. De arts verzamelde de porno via een computer die door meerdere mensen werd gebruikt.

Bejaarde veinst hartaanval om overvaller af te schrikken

Heijntje herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

Een 88-jarige man uit de Verenigde Staten heeft net gedaan alsof hij een hartaanval had, met als doel om een overvaller die zijn woning was binnengedrongen af te schrikken.

De 19-jarige overvaller eiste van de oude, doch sluwe man geld, maar deze zei geen geld te hebben. De man veinste een hartaanval, waarbij zijn bril op de grond viel. Toen de overvaller die op zijn verzoek oppakte rende de man naar de deur en schreeuwde om hulp.

De bandiet vluchtte het huis uit, maar kon later worden ingerekend. De oude man kwam met de schrik vrij.

Van Nistelrooy in UEFA team

Ruud van Nistelrooy is als enige Nederlander gekozen in het beste voetbalelftal van 2003.

Bijna anderhalf miljoen mensen stemden op de site van de UEFA om het beste elftal van 2003 te kiezen. De trainer van het 'dreamteam' is de Portugees Josť Mourinho (FC Porto). Het team bestaat, behalve Van Nistelrooy, uit de Portugezen Paulo Ferreira en Luis Figo, de Italianen Gianluigi Buffon, Alessandro Nesta en Paolo Maldini, de Braziliaan Roberto Carlos, de Engelsman David Beckham, de Fransen Thierry Henry en Zinedine Zidane en de Tsjech Pavel Nedved.

Honda-motor onbetrouwbaar

De Honda-motoren blijken tot nu toe nog niet erg betrouwbaar te zijn. Al drie motoren hebben tijdens het testen het leven gegeven.

Betrouwbaarheid van de motoren wordt dit seizoen nog belangrijker door de nieuwe regels. Des te opmerkelijker is het dan ook dat in de eerste week van testen door BAR al drie motoren kapot zijn gegaan. Voorlopig zijn de tests van BAR stilgelegd om eerst uit te zoeken wat het probleem is.

Jenson Button, Anthony Davidson en Takumo Sato hebben hun motor uit elkaar zien spatten. Bij Honda wordt nu onderzocht wat het probleem is. Om nog niet meer motoren kwijt te raken, wacht men met testen tot het probleem is gevonden.

FOK! zoekt een fotobewerking expert!

Join the crew!Ja je leest het goed, we zoeken een fotobewerking expert voor de crew! We zoeken iemand die van een appel een peer kan maken en van een mug een olifant. Boven alles zoeken we iemand die de nieuwsberichten kan voorzien van professionele en passende foto's.

Wie is geschikt?
Allereerst heb je uiteraard zelf beschikking over een pakket voor digitale fotobewerking. Je knutselt graag aan plaatjes om ze te verbeteren en je zoekt internet af op zoek naar foto's die je kunt bewerken. Je kunt met het grootste gemak icoontjes, foto's en plaatjes bewerken en optimaliseren. Daarnaast ben je enorm creatief en ben je constant op zoek naar nieuwe technieken en ideeŽn. Heb je naast dit alles ook nog een flinke portie vrije tijd beschikbaar, dan ben je de vrouw/man die we zoeken!

Wat wordt van je verwacht?
Een enthousiaste ploeg FOK!crewleden werkt dagelijks aan de inhoud van FOK!. Het zal je taak worden deze mensen te ondersteunen met grafisch materiaal. Dit doe je doormiddel van het zoeken van plaatjes voor nieuwsberichten, plaatjes voor reviews, etc. Deze plaatjes werk je bij zodat ze bij nieuwsberichten gebruikt kunnen worden. Daarnaast zul je, wanneer nodig, FOK! voorzien van thema plaatjes (denk aan Sinterklaas of de "Red het 3FM kuiken" actie).

Wat kun je verdienen?
Helaas kunnen we je geen geld bieden, en ook een computer of auto van de zaak zit er niet in. Iedereen bij FOK! werkt op vrijwillige basis mee aan de site, maar gaat wel akkoord met de verplichtingen die er aan gesteld worden, zoals hierboven genoemd.

Wat we je wel kunnen bieden is een leuke en enthousiaste ploeg van mensen om mee samen te werken, en dat is natuurlijk ook heel veel waard!

Hoe kun je solliciteren?
Heb je interesse? Stuur dan voor dinsdag 13 januari 23:59 uur een mailtje naar frontpage@fok.nl. Zet in het onderwerp van je mail de tekst: "sollicitatie fotobewerking expert".

Vermeld in deze mail verder het volgende:
je username
een beschrijving van jezelf
de reden dat je ons team wilt komen versterken

Stuur GEEN plaatjes mee! Wanneer je beeldmateriaal meestuurt, wordt je sollicitatie niet in behandeling genomen.

En dan?
Nadat je mailtje is ontvangen zul je, nadat de uiterste inzenddatum is verstreken, een mailtje terug krijgen met een opdracht.

Na binnenkomst van de teruggestuurde opdrachten zal de crew zich over jouw eerste mail en jouw verwerkte opdracht buigen. Enkele dagen daarna zul je bericht krijgen of je wel of niet bent aangenomen.

Namens de FOK! FP-crew,
De Eindredactie

PSV wil defensieve versterking

Guss Hiddink wil nog in deze winterstop een nieuwe speler voor de defensie binnenhalen.

PSV heeft met de blessures van Kasper BÝgelund, Andrť Ooijer, Wilfred Bouma en Ernest Faber niet veel verdedigers meer over. Ernest Faber, die al veel blessures kende en net weer hersteld was, moest in de oefenwedstrijd tegen het Turkse Trabzonspor met last van zijn hamstring het veld verlaten.

Ook middenvelder Remco van der Schaaf haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij liep een kuitblessure op. Overigens won PSV de oefenwedstrijd na het nemen van strafschoppen. Na 90 minuten stond het nog 2-2. De twee doelpunten voor de club uit Eindhoven werden gescoord door Arjen Robben en Mark van Bommel.

Hiddink is bang dat in de tweede seizoenshelft de verdediging de achilleshiel van PSV wordt: "Zeker met het oog op de grote hoeveelheid wedstrijden die we gaan spelen, zijn we gauw kwetsbaar."

PSV heeft echter niet de financiŽle mogelijkheden voor aankopen. Zeker niet nu het lijkt alsof er deze winterstop geen van de spelers waar geruchten over gingen, zullen worden verkocht. "Voor een nieuwe versterking zal gezien de financiŽle situatie creativiteit zijn geboden." aldus Hiddink.

Antisemitisme in Hongarije baart zorgen

Afgelopen zondag hielden ongeveer 10.000 rechtse betogers een demonstratie in Boedapest. Deelnemers aan de demonstratie riepen antisemitische leuzen en verbrandden de IsraŽlische vlag. De IsraŽlische ambassade in Boedapest reageerde geschokt op deze demonstratie.

Aanleiding voor de demonstratie was een radioprogramma van het alternatieve radiostation Tilos Radio (Verboden Radio) op kerstavond. De presentator van het programma, die schijnbaar dronken was, had namelijk verkondigd dat hij alle christenen wilde uitroeien. Tilos Radio heeft de betrokken presentator inmiddels ontslagen, maar dat mocht niet baten.

De ultrarechtse commentator Istvan Lovas hield een redevoering waarin hij de beschuldigende vinger wees richting "de minderheid die de Hongaarse natie en het christendom haat". Volgens Lovas speelt dit probleem al vijf decennia lang de meerderheid van Hongarije parten. Hij verwees naar "de totale controle over nationale bronnen" door het, volgens hem, joods-communistische regime.

In Hongarije, dat binnenkort lid zal worden van de Europese Unie, is momenteel veel discussie over een wet die het uiten van haat verbiedt. In december sprak president Madl al zijn veto uit over deze wet. De wet wordt door voorstanders gezien als een voorbeeld voor Europa.

Zie verder ook: Neo-nazi's duiken weer op in Centraal-Europa

'Dr. Death' dood gevonden in zijn cel

LSD, Mosselmaster, GreeTz, klenski, _MrBrown_, DiviNe-, Skwish, r00terr0r, Hanz0, lr817086, Quartz, McPieter,Flapske_kort en Vaakje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De tot levenslang veroordeelde Britse huisarts Harold Shipman is dood in zijn cel in Wakefield gevonden. 'Doctor Death' vermoorde 215 patiŽnten. Hij heeft zichzelf opgehangen.

Toen hij gevonden werd was hij nog niet dood. Twee uur later bleek zijn toestand zo kritiek, dat hij overleed. Shipman werd veroordeeld voor vijftien moorden, maar heeft er waarschijnlijk veel meer op zijn naam. Een officieel onderzoek wees uit dat de huisarts verantwoordelijk was voor de dood van ten minste 215 van zijn patiŽnten. Daarmee kwam Shipman op nummer twee te staan op de lijst van 's werelds ergste seriemoordenaars, na de Colombiaan Pedro Lopez.

De dokter had het vooral gemunt op vrouwen. In 23 jaar tijd bracht hij de mensen om met heroÔne-injecties. De 215 slachtoffers varieerden in leeftijd van 41 tot 93 jaar. Zijn eerste moord zou hebben plaatsgevonden in maart 1975 in de praktijk waar hij werkte. De patiŽnten die in de jaren daarna vermoord werd kwamen om in een groepspraktijk in het plaatsje Hyde en in Shipmans eigen praktijk. Het motief is altijd onduidelijk gebleven. Ook heeft Shipman nooit bekend.

Kabinet Godett 1 wankelt

De Antilliaanse regering onder leiding van Mirna Godett kan op elk moment vallen. Vanmiddag zijn de coalitie partijen WIPM van Saba en de UPB van Bonaire uit de regering gestapt. Beide partijen zijn samen goed voor drie zetels. Van de 22 zetels in de Staten, houdt de coalitie na het vertrek van beide partijen elf zetels over, en dat is geen meerderheid. Kabinet Godett 1 mag wel door regeren omdat de coalitie elf zetels heeft en de oppositie ook elf.

De WIPM en de UPB stapten op omdat zij vinden dat een veroordeelde Anthony Godett zich moet terugtrekken uit de politiek. De FOL heeft echter aangegeven dat Godett mag blijven deelnemen in de Staten. Er is geen wet die Godett dwingt zijn Statenzetel op te geven nu hij is veroordeeld. Die wet zou wel kunnen komen tijdens een eilandsraadvergadering die voor morgenmiddag staat gepland.

De huidige coalitie steunt op de FOL partij van Anthony Godett die goed is voor vijf zetels, de PLKP (twee), PNP (drie) en DP Statia (ťťn). Van alle vijf Antilliaanse eilanden zijn alleen CuraÁao en St. Eustatius vertegenwoordigd in de regering. PLKP heeft aangegeven door te willen werken met FOL. Statenlid John Woodley van DP Statia is een neef van Godett. Woodley heeft aangegeven dat hij zijn standpunt duidelijk zal maken in een coalitieberaad, het kan dus alle kanten uit. De PNP heeft dus de sleutel voor de val of voortgang van Kabinet Godett 1. De PNP wil niet dat de kabinet valt, alleen dat Anthony Godett uit de politiek stapt.

Queen Mary 2 begint aan eerste reis

Gisteravond heeft de Queen Mary 2 vanuit de haven van Southampton koers gezet naar de Verenigde Staten. Het is de eerste reis van de QM2 met betalende passagiers aan boord. Het 150.000 ton zware cruiseschip van de Cunard Line heeft 2600 betalende gasten aan boord. De prijzen van tickets voor de eerste cruise liepen op tot ongeveer 50.000 euro. De Queen Mary 2 zal over twee weken aankomen in Fort Lauderdale.

De Queen Mary 2 vlak voor vertrek.
De Queen Mary 2 vlak voor vertrek.

De aankomst van de Queen Mary 2 in Southampton op 26 december werd niet gevierd. Dit gebeurde uit respect voor de vijftien doden die vielen bij het ongeluk op 15 november op de scheepswerf in het Franse St. Nazaire, waar de Queen Mary 2 werd gebouwd.

Helft jongeren vindt zichzelf te dik

Uit een onderzoek van Kaboem, een website voor jongeren in de leeftijd van 9 tot 15 jaar, blijkt dat bijna de helft van de jeugd zichzelf te dik vindt. Van de meisjes vindt 43% zichzelf een beetje te dik en 16% veel te dik. Bij de jongens ligt dat respectievelijk op 30% en 7%.

Zo'n 44% van de meisjes doet wel eens aan de lijn, van de jongens lijnt 23% wel eens. Van de ondervraagden snoept 38% een paar keer per dag en 9% meent dat ze niet gezond genoeg eten. Aan sport wordt relatief veel tijd besteed; 71% sport een paar keer week en 66% wil best vaker sporten.

Opvallend is dat de jongeren die zichzelf te dik vinden niet meer lijnen of minder snoepen, dan de groep die zich niet te dik vindt. Ook het zelfbeeld over gezond eten is niet veel anders.

Europese clubs: schuld 7 miljard

Volgens het Duitse blad Kicker heeft het Europese profvoetbal een schuldenlast van in totaal zeven miljard euro.

Dat het Europese profvoetbal het de laatste jaren een stuk moeilijker heeft weet iedereen. De verhalen over clubs als Barcelona en AS Roma met schulden van over de 200 miljoen euro zijn niet van de lucht. Het Duitse blad Kicker heeft getracht het goed te onderzoeken. De uitkomst is een schuldenlast van in totaal 7 miljard euro.

Vooral Italiaanse en Spaanse clubs dragen hier erg aan bij. De totale schuldenlast van Italiaanse clubs bedraagt 2 miljard euro, net zoveel als van de Spaanse clubs. De Nederlandse clubs dragen slechts 80 miljoen euro bij. Aangetekend moet worden dat het gaat om cijfers uit 2002.

Gedetineerde belt met GSM

BerliBerli had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een gevangene heeft maandenlang met een mobiele telefoon uit de gevangenis gebeld. Dit was met medeweten van de rechercheurs, de politie heeft hem zelfs opgebeld. Dit heeft het OM bevestigd nadat de advocaat van de gedetineerde dit eerder al had gezegd. De man, een belangrijk getuige bij een moordzaak, had de GSM voor 800 euro van een gevangenisbewaarder gekocht.

De politie heeft pas na twee maanden besloten over te gaan tot het opstellen van een proces-verbaal voor dit strafbare feit. Justitie geeft geen mededelingen over eventuele verdere vervolging van de gevangenisbewaarder en/of de gevangene.

In BelgiŽ werd eerder deze maand al vastgesteld dat sommige gedetineerden via een mobiele telefoon en sms contact onderhouden met de buitenwereld.

71-jarige invalide in cel na doden crimineel

De invalide garagehouder Cees Gardien (71) uit Leidschendam is door justitie in de cel gezet, omdat hij de illegaal in ons land verblijvende Turkse crimineel Yacup Yuruyucu heeft doodgeschoten. De garagehouder, die eerder slachtoffer was van drie andere overvallen en negen inbraken, wordt beticht van doodslag.

Op 15 december in de vroege ochtend werd Gardien, toen hij de krant uit de brievenbus haalde, in het pikkedonker plotsklaps omringd door vijf met messen en vuurwapens gewapende overvallers die bivakmutsen droegen. "Ze schreeuwden: 'Dit is een overval!' Ik probeerde weg te komen, maar verstapte me. Omdat ik doodsbenauwd was, haalde ik in een flits de trekker over. Ik zag de overvallers wegrennen en ben mijn zaak binnengestrompeld. Ik heb snel de rolluiken laten zakken, want ik was verschrikkelijk bang." De enige kogel die Gardien afvuurde, raakte Yuruyucu in de rechterzij.

De advocaat van de garagehouder is woedend over de detentie van zijn cliŽnt. "Het gaat om een zieke man op leeftijd die allerlei ellende achter de rug heeft en in grote angst leeft. Hij werd plotseling omringd door vijf zeer gewelddadige kerels en had geen alternatief. Mijn cliŽnt heeft gehandeld uit noodweer en heeft voorkomen dat de criminelen zijn zieke vrouw kwaad konden doen. Cees Gardien dient gewoon vrij te komen", zo stelt de raadsman.

Gardien beweegt zich vanwege zijn ziekte vrijwel uitsluitend in een rolstoel. Hij lijdt aan keelkanker en suikerziekte. Het OM in Den Haag wil alleen kwijt dat het de betrokkenheid van Gardien bij de schietpartij onderzoekt. Verder wil justitie niets zeggen. Twee van de overvallers zijn overigens ook gearresteerd.

Verstappen had geslaagde dag bij Jordan

Jos VerstappenJos Verstappen meldt dat hij een positief gevoel heeft overgehouden aan de dag in de Jordan-fabriek. Jos heeft daar kennis genomen van de ontwikkeling van de nieuw wagen EJ14, en de technische veranderingen voor volgend seizoen.

"Ik kijk terug op een geslaagde dag", aldus Jos. "Het was tevens een weerzien met wat mensen waar ik in het verleden mee gewerkt heb. Iedereen is erg enthousiast. We hebben de nieuwe auto bekeken, voorzover hij klaar is welteverstaan. Verder hebben Eddie en ik wat gefilosofeerd over komend seizoen. Hoe gaat Jordan het seizoen tegemoet, met welk pakket, wat zijn de technische verbeteringen aan de auto, enzovoorts."

Verhalen over het mogelijk passen van stoeltjes noemt de Nederlander 'onzin'. Hij onderstreepte ook nogmaals dat hij nog geen contract getekend heeft.

Meer F1-nieuws vind je op de FOK!F1manager!

Bush haalt uit naar Cubaanse leider Castro

De Amerikaanse president Bush heeft maandag de aanval geopend op de Cubaanse leider Fidel Castro en andere rivalen in een regio waar de anti-Amerikaanse gevoelens stijgende zijn. De inwoners van de landen waar zij regeren hebben volgens Bush het door God gegeven recht op vrijheid.

Bush sprak op een bijeenkomst van 34 Amerikaanse landen. Hij verbeterde de vriendschap met de Mexicaanse president Vicente Fox weer na een jaar vol woorden om de Irak-oorlog, maar had weinig goede woorden over voor sommige andere Latijns-Amerikaanse leiders. Castro kreeg er het felst van langs.

"Door ons democratisch voorbeeld moeten we bij de moedige mensen in Cuba zijn, die al voor bijna een eeuw tirannie en onderdrukking hebben doorstaan," aldus de president bij de opening van de bijeenkomst. "Dictatuur heeft geen plaats in de Amerika's. We moeten allemaal werken aan een snelle, vreedzame overgang naar democratie in Cuba."

Castro is in Cuba al 45 jaar aan de macht, ondanks pogingen van de VS om hem te verdrijven. De laatste jaren zijn onder andere BraziliŽ, ArgentiniŽ en Venezuele vriendschappelijke betrekkingen met de dictator aangegaan.

Charles stuurt Ozzy Osbourne fles drank

Als je net probeert van de drank af te komen is het laatste wat je als cadeau wilt krijgen... juist, een fles drank. Dat stuurde prins Charles echter naar rocker Ozzy Osbourne, om lekker op te drinken tijdens zijn herstel van een ongeluk met een quad.

De gift werd door de vrouw van Ozzy, Sharon, onthuld in haar Amerikaanse TV chat show. Ze liet weten dat niemand meer iets fouts over Charles mocht zeggen, omdat hij voor de Osbournes nu helemaal goed was. "Hij stuurde mijn echtgenoot een fles scotch, welke hij uiteraard niet zal drinken," vertelde ze haar publiek.

Ozzy Osbourne raakte december vorig jaar zwaargewond toen de quad waar hij in reed bij een crash boven op hem landde. De 55-jarig ster brak hierbij een sleutelbeen, zes ribben en een nekwervel.

De familie Osbourne

Hossam Ghaly toch naar Egypte

Ondanks nadrukkelijke verzoeken van Feyenoord heeft Egypte toch Hossam Ghaly voor de Afrika Cup geselecteerd.

Feyenoord hoopte dat Hossam Ghaly met een gedegen voorbereiding op de tweede seizoenshelft kon bewijzen geen miskoop te zijn. De middenvelder heeft tot nu toe nog weinig indruk weten te maken bij Feyenoord. Hossam Ghaly zal over enkele dagen moeten afreizen naar Egypte voor de voorbereiding op de Afrika Cup en maximaal tot na de finale op 14 februari weg zijn bij Feyenoord.

Moord in gevangenis was te voorkomen

Het ministerie van Justitie had de moord op therapeute Carien Hofman-van Ark in de Leeuwarder gevangenis De Marwei kunnen voorkomen. Dat concludeert de Arbeidsinsprectie in haar onderzoek. De vrouw werd 29 januari vorig jaar door een gedetineerde om het leven gebracht.

Volgens de inspectie was de activiteitenbegeleidster slecht voorgelicht en opgeleid om met gedetineerden op de Beveiligde Individuele Begeleiding Afdeling te werken, een tekortkoming van Justitie. Daarnaast waren de afspraken over het toezicht op Hofmans werkplek 'onhelder' en de inrichting ervan 'ronduit slecht'.

De inspectie stelt in het rapport dat het departement de Arbeidsomstandighedenwet heeft overtreden en wil dat het ministerie er alles aan doet om de kans op dergelijke zaken te minimaliseren.

Ook in de Marwei was veel mis. Er was vrijwel geen toezicht op de vrouw en de gedetineerden, ramen waren dichtgeplakt en kasten belemmerden het zicht. In die ruimte was de begeleidster met haar latere moordenaar, een gestoorde gedetineerde, aan het werk. Soms zat ze zelfs met vijf gedetineerden in de ruimte vol met gereedschap. Ze werd uiteindelijk met een hamer en een beitel om het leven gebracht.

Sponsoring Red Bull veel lager

De sponsoring die Red Bull betaald aan Jaguar blijkt veel lager te zijn dan in de pers werd gesuggereerd.

Nadat Christian Klien bekend was gemaakt als rijder van Jaguar vlogen de bedragen die Red Bull zou betalen hiervoor door de lucht. Red Bull zou volgens de pers 3 jaar achter elkaar 15 miljoen euro in Jaguar steken en daarvoor slechts enkele kleine logo's op de teamkleding willen.

Red Bull heeft nu aangegeven dat de pers hun sponsoring zwaar heeft overschat. Ze sponsoren Jaguar dit jaar voor slechts 4,5 miljoen dollar.

Onderzoek naar boek O'Neill

Paul O'NeillEr komt een onderzoek naar het boek van de Amerikaanse oud-minister van FinanciŽn O'Neill. Het ministerie van FinanciŽn wil weten of hij de wet heeft overtreden door geheime documenten in het boek, dat over zijn tijd in de regering Bush gaat, te plaatsen

Gisteren zorgde O'Neill nog voor een diplomatieke rel door te stellen dat president Bush al bij zijn aantreden plannen had om de Iraakse president Saddam Hoessein van zijn troon te stoten, maar dat hij nog een goede reden nodig had om dat te doen. Hij zei dat in een televisie-programma waarin hij zijn boek promootte.

The price of loyalty
O'Neill's boek

In hetzelfde programma werd een document in het boek getoond dat de status geheim had. De schrijver van het boek over O'Neill is tijdens het schrijven door de oud-bewindsman van duizenden documenten voorzien.

Agenten krijgen extra geld door snor

De snor is weer helemaal in. In Noord-India wel te verstaan en dan ook nog vooral onder politieagenten. Zij krijgen namelijk extra geld als ze boven hun bovenlip haar laten groeien. De snor zou extra gezag uitstralen, zo liet een commissaris van de politie in de staat Madhya Pradesh dinsdag in de krant The Asian Age weten.

De agenten krijgen per maand 30 roepies (50 eurocent) bovenop hun normale loon. Wel zal de vorm en stijl van hun snor in de gaten worden gehouden.

Oom agent
Deze Indiase oom agent tikt 30 roepies per maand meer binnen.

Man uit auto gelanceerd, vliegt door ruit

PunkAssFudgePacker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Bleskensgraaf heeft zich afgelopen nacht een tragisch ongeluk voorgedaan. Een man raakte met zijn auto van de weg en kwam tot stilstand tegen een huis. Hij overleed toen hij daarbij werd gelanceerd en door een ruit van de woning vloog.

De auto raakte rond 01.00 uur door nog onbekende oorzaak van de hoofdweg en reed door een heg, over een stuk weiland en door de tuin, alvorens tegen het huis te botsen. Op het moment van het ongeluk waren er mensen in het huis. De identiteit van de man is nog niet bekend.

Microsoft verlengt leven van Windows 98

In tegenstelling tot eerdere berichten op de Microsoft-site blijkt de support voor Windows 98 toch nog anderhalf jaar door te gaan. Gaf Microsoft eerder nog aan dat de support op Windows 98 en Windows Millennium Edition gestopt zou worden, mede dankzij het verliezen van de rechtszaak tegen Sun (over het gebruik van Java), nu zegt Microsoft de support om een aantal redenen nog even vol te houden.

Zo blijkt (volgens Microsoft) nog tussen de 15 en 20% van de markt nog altijd op Windows 98 te draaien, een cijfer dat volgens analisten eerder op 25% zou liggen. Ook blijkt dat een aantal markten nog bezig is zich te ontwikkelen, en Microsoft zou die niet gelijk willen dwingen over te stappen op Windows XP.

Het gevolg van de Extended Support is dat Microsoft nieuwe patches en updates blijft aanbieden via windowsupdate. Tevens denkt men er bij Microsoft over na om alle updates gratis op een CD-Rom beschikbaar te stellen, voor klanten die updates via downloads over de telefoon wel erg bewerkelijk vinden.

We bedanken RonaldV voor de vertaling en het submitten van dit bericht!

Boekhoudschandaal bij uitzendketen

McPieter, Teffa en beyond cool hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

AdeccoDe VS hadden het Enron-gate, Nederland z'n Ahold-schandaal, ItaliŽ is nu in de ban van het Parmalat's faillissement en het houdt blijkbaar maar niet op: het Frans-Zwitserse Adecco, de grootste uitzendorganisatie ter wereld, heeft de presentatie van de jaarcijfers over 2003 moeten uitstellen. De reden: de boekhouding klopt niet.

Het uitzendconcern liet gisteren weten dat de presentatie van de cijfers, die voor 4 februari op de agenda stonden, later worden bekendgemaakt, omdat de controle van de boeken niet op tijd klaar is. Het concern geeft als reden op voor het uitstel dat er bij de controle van de activiteiten in de Verenigde Staten "enkele onvolkomenheden" zijn aangetroffen. Ook in enkele andere landen schijnen een aantal accountantskwesties te moeten worden opgelost.

Adecco kan nog niet zeggen wanneer de jaarcijfers wel gereed zijn voor publicatie. In een poging de schade zoveel mogelijk te beperken, heeft de onderneming een onafhankelijke commissie opdracht gegeven de kwesties nader te onderzoeken. Of dit helpt is maar de vraag; de voorbeurshandel in ZŁrich wees op een koersverlies van het aandeel Adecco met 16 procent. Kort na het begin van de officiŽle handel verloor het aandeel uiteindelijk 38 procent van z'n oorspronkelijke waarde. Daarmee lijken de beleggers opnieuw bevreesd te hebben gereageerd op mogelijk een nieuw boekhoudschandaal.

Nieuwe DVD standaard krijgt voet aan grond

Het logo van de Blu-ray DiscDe twee grootste PC-fabrikanten ter wereld, Hewlett-Packard en Dell, hebben afgelopen maandag aangegeven dat ze de zogenaamde Blu-ray Disc zullen gaan ondersteunen. De Blu-ray Disc kan vier uur hoge definitie beeldmateriaal (HDTV) opslaan. HP geeft aan dat de Blu-ray Disc de meest consument vriendelijke en technische hoogstaande keuze voor de toekomst is. Dell meldt dat het een gemakkelijke keuze was aangezien de grote capaciteit van de Blu-ray Disc voor veel ruggesteun bij computer- en consumentenelektronica-fabrikanten zorgt. Ook de entertainmentindustrie laat zich niet onbetuigd.

Een Blu-ray Disc Speler
Een Blu-ray speler van Pioneer

De Blu-ray Disc is een gezamenlijke ontwikkeling van onder andere Philips Electronis, Hitachi LG Electronics, Sony en Thomson. De nieuwe DVD maakt gebruik van een blauwe laser, die een veel kortere golflengte heeft dan de nu gebruikte rode lasers. De data op een Blu-ray disk kan door die kortere golflengte veel dichter op elkaar geplaatst worden, doordat de laserstraal veel dunner is.

De ondersteuning van HP en Dell is een goede stap in de richting van een nieuwe standaard, maar er zijn meer kapers op de kust. Toshiba en NEC hebben ook een blauwe laser ontwikkeld. In november vorig jaar kregen zij al ondersteuning van het DVD Forum. Het DVD Forum is een samenwerkingsverband tussen 220 DVD bedrijven, waaronder elektronica- en mediabedrijven. De beslissing in de strijd om de nieuwe DVD standaard wordt verwacht als de Hollywood studios hun voorkeur aangeven. Het gesoebat om DVD standaarden is niet nieuw voor de DVD-markt, er zijn nu vijf verschillende rode laser standaarden op de markt.

Laatste overlevende Bam overleden

De 56-jarige man die vorige week donderdag als laatste levende uit de puinhopen van Bam in Iran werd gehaald, is afgelopen zondag overleden. De man heeft dertien dagen onder het puin gelegen na een zware aardbeving voordat hij werd gevonden.
De 56-jarige man
de 56-jarige man vlak na zijn redding

De man raakte kort na zijn redding in een coma en is volgens de artsen niet meer wakker geweest. De 97-jarige vrouw die na acht dagen werd gevonden maakt het naar omstandigheden goed.

Deodorant kan mogelijk tot kanker leiden

De Britse "University of Reading" heeft in een onderzoek naar borstkanker ontdekt dat de stof parabens voorkomt in borstkankergezwellen. Deze stof wordt echter ook gebruikt in deodorant. Borstkanker komt vooral voor bij vrouwen, in Engeland krijgt gemiddeld ťťn op de negen vrouwen deze vorm van kanker.

Volgens Dr. Philippa Darbre, de initiatiefneemster van het onderzoek, is de ontdekking zorgelijk omdat parabens de werking van het vrouwelijke hormoon oestrogeen nabootst. Dit hormoon is van invloed op tumoren in de borst en het is volgens de onderzoekster dan ook de vraag of het wel zo verstandig is om deodorant met parabens te blijven produceren.

Dr. Philip Harvey, de redacteur van het wetenschappelijke blad "Journal of Applied Toxicology" waar het onderzoek in werd gepubliceerd, maakt zich vooralsnog niet druk om de resultaten van het onderzoek. Volgens Harvey moet er eerst nog meer onderzoek worden verricht naar de exacte werking van oestrogeen en parabens in tumoren.

Ruzie binnen SP met Kamerlid Lazrak loopt op

LazrakDe onenigheid tussen SP-Tweede Kamerlid Ali Lazrak en de rest van de partij, met name Jan Marijnissen, is opgelopen tot een ware ruzie. Lazrak weigert al sinds begin 2003 om een deel van zijn loon af te dragen aan de partijkas van de Socialistische Partij. Binnen de SP-fractie is het normaal (eigenlijk een regel) dat iedereen een groot deel van zijn salaris afdraagt. Van de ruim 7.000 euro bruto die men per maand vangt, houden Kamerleden modaal een nettoloon van zo'n 2.000 euro over.

In een interview met het NRC Handelsblad beschuldigt Ali Lazrak Marijnissen van een veel te streng salarisbeleid. Hij spreekt daarbij zelfs van "koppelbaaspraktijken".

Jan Marijnissen weigert ieder commentaar op de kwestie. Binnen de SP is er nog een bemiddelingspoging van prominent SP-lid Tiny Kox met Lazrak. Dit om te voorkomen dat het Kamerlid als ťťnmansfractie verdergaat.

Marijnissen schijnt ook enorm boos te zijn over het feit dat Lazrak uit de commissie-Blok is gestapt. Die commissie, welke de integratie in Nederland onderzoekt, is mede een initiatief van de SP.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
review
Mega Man Battle Network Legacy Collection
special
Random Pics van de Dag #951
special
Random Pics van de Dag #950
©FOK.nl e.a.