[update] Neergeschoten leraar overleden

Br@m en Mr.Vulcano hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Haagse Stevin College heeft zich om ongeveer 13.30 uur een schietpartij voorgedaan. Daarbij is een conrector van de school door zijn hoofd geschoten. Hij is zwaargewond per helikopter afgevoerd naar een ziekenhuis. Alle leerlingen van het Stevin College zijn naar huis gestuurd.

Omstanders melden dat een geschorste leerling (17) verhaal ging halen bij de docent. Volgens een getuige zou de dader een vuurwapen bij zich hebben gehad van 50 centimeter lang. De politie is met speurhonden naar de schutter op zoek.

Volgens ooggetuigen is het slachtoffer conrector Van Wieren, die naast conrector ook biologieleraar is. Dit meldt het Radio 1 Journaal. De toestand van de man was dinsdagavond kritiek, maar stabiel.

Hans van Wieren
Hans van Wieren

In een reactie laat Minister Van der Hoeven van Onderwijs weten de schietpartij "afgrijselijk" te vinden. De Minister, die op dit moment op werkbezoek in China is snapt niet "dat jonge mensen met een wapen problemen op willen lossen".

Ook vice-voorzitter De Jong van Onderwijsbond CNV reageert geschokt: "Ik had het niet voor mogelijk geacht dat dit in Nederland zou gebeuren." Hij voegde hier aan toe dat hij niets voelt voor nog meer veiligheidsmaatregelen op scholen.

De leerlingen van de school en ouders zijn verzocht om woensdag 8.30 uur op school te zijn, waar hulp voor hen aanwezig is. De school en de gemeente Den Haag houden om 14.00 uur een persconferentie in het stadhuis.

Update 22.00 uur
De verdachte van de schietpartij heeft zich vanavond aangegeven. De jongen kwam met drie mensen in een auto aan op het politiebureau en gaf zich daar vrijwillig aan. De zoekactie is daarmee ten einde. Volgens zijn voogd heeft de jongen spijt van zijn daad.

Update 22.47 uur
Conrector Van Wieren is vanavond om 22.00 uur aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt NOVA zojuist.

Update 23.15 uur
Op de website van D66 - de partij waarvoor van Wieren in de gemeenteraad van Zoetermeer zat - is een verklaring van Boris Dittrich, fractievoorzitter van D66, te lezen. Hij spreekt van "ontzetting, schok en sprakeloosheid" waarvoor op dit moment even alleen plaats is. Ook op de website van de D66-fractie van Zoetermeer is inmiddels een verklaring over de gebeurtenissen van vandaag verschenen.

Het bericht is weer open. Wij hopen dat iedereen op een gepaste manier op dit tragische nieuws wil reageren.

Het originele bericht werd om 14:08 uur geplaatst.