'Dr. Death' dood gevonden in zijn cel

LSD, Mosselmaster, GreeTz, klenski, _MrBrown_, DiviNe-, Skwish, r00terr0r, Hanz0, lr817086, Quartz, McPieter,Flapske_kort en Vaakje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De tot levenslang veroordeelde Britse huisarts Harold Shipman is dood in zijn cel in Wakefield gevonden. 'Doctor Death' vermoorde 215 patiŽnten. Hij heeft zichzelf opgehangen.

Toen hij gevonden werd was hij nog niet dood. Twee uur later bleek zijn toestand zo kritiek, dat hij overleed. Shipman werd veroordeeld voor vijftien moorden, maar heeft er waarschijnlijk veel meer op zijn naam. Een officieel onderzoek wees uit dat de huisarts verantwoordelijk was voor de dood van ten minste 215 van zijn patiŽnten. Daarmee kwam Shipman op nummer twee te staan op de lijst van 's werelds ergste seriemoordenaars, na de Colombiaan Pedro Lopez.

De dokter had het vooral gemunt op vrouwen. In 23 jaar tijd bracht hij de mensen om met heroÔne-injecties. De 215 slachtoffers varieerden in leeftijd van 41 tot 93 jaar. Zijn eerste moord zou hebben plaatsgevonden in maart 1975 in de praktijk waar hij werkte. De patiŽnten die in de jaren daarna vermoord werd kwamen om in een groepspraktijk in het plaatsje Hyde en in Shipmans eigen praktijk. Het motief is altijd onduidelijk gebleven. Ook heeft Shipman nooit bekend.