Kabinet Godett 1 wankelt

De Antilliaanse regering onder leiding van Mirna Godett kan op elk moment vallen. Vanmiddag zijn de coalitie partijen WIPM van Saba en de UPB van Bonaire uit de regering gestapt. Beide partijen zijn samen goed voor drie zetels. Van de 22 zetels in de Staten, houdt de coalitie na het vertrek van beide partijen elf zetels over, en dat is geen meerderheid. Kabinet Godett 1 mag wel door regeren omdat de coalitie elf zetels heeft en de oppositie ook elf.

De WIPM en de UPB stapten op omdat zij vinden dat een veroordeelde Anthony Godett zich moet terugtrekken uit de politiek. De FOL heeft echter aangegeven dat Godett mag blijven deelnemen in de Staten. Er is geen wet die Godett dwingt zijn Statenzetel op te geven nu hij is veroordeeld. Die wet zou wel kunnen komen tijdens een eilandsraadvergadering die voor morgenmiddag staat gepland.

De huidige coalitie steunt op de FOL partij van Anthony Godett die goed is voor vijf zetels, de PLKP (twee), PNP (drie) en DP Statia (één). Van alle vijf Antilliaanse eilanden zijn alleen Curaçao en St. Eustatius vertegenwoordigd in de regering. PLKP heeft aangegeven door te willen werken met FOL. Statenlid John Woodley van DP Statia is een neef van Godett. Woodley heeft aangegeven dat hij zijn standpunt duidelijk zal maken in een coalitieberaad, het kan dus alle kanten uit. De PNP heeft dus de sleutel voor de val of voortgang van Kabinet Godett 1. De PNP wil niet dat de kabinet valt, alleen dat Anthony Godett uit de politiek stapt.