Boekhoudschandaal bij uitzendketen

McPieter, Teffa en beyond cool hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

AdeccoDe VS hadden het Enron-gate, Nederland z'n Ahold-schandaal, ItaliŰ is nu in de ban van het Parmalat's faillissement en het houdt blijkbaar maar niet op: het Frans-Zwitserse Adecco, de grootste uitzendorganisatie ter wereld, heeft de presentatie van de jaarcijfers over 2003 moeten uitstellen. De reden: de boekhouding klopt niet.

Het uitzendconcern liet gisteren weten dat de presentatie van de cijfers, die voor 4 februari op de agenda stonden, later worden bekendgemaakt, omdat de controle van de boeken niet op tijd klaar is. Het concern geeft als reden op voor het uitstel dat er bij de controle van de activiteiten in de Verenigde Staten "enkele onvolkomenheden" zijn aangetroffen. Ook in enkele andere landen schijnen een aantal accountantskwesties te moeten worden opgelost.

Adecco kan nog niet zeggen wanneer de jaarcijfers wel gereed zijn voor publicatie. In een poging de schade zoveel mogelijk te beperken, heeft de onderneming een onafhankelijke commissie opdracht gegeven de kwesties nader te onderzoeken. Of dit helpt is maar de vraag; de voorbeurshandel in ZŘrich wees op een koersverlies van het aandeel Adecco met 16 procent. Kort na het begin van de officiŰle handel verloor het aandeel uiteindelijk 38 procent van z'n oorspronkelijke waarde. Daarmee lijken de beleggers opnieuw bevreesd te hebben gereageerd op mogelijk een nieuw boekhoudschandaal.