Immigratie en emigratie in evenwicht

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dit jaar komt Nederland waarschijnlijk uit op de laagste bevolkingsgroei van de afgelopen twintig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Uit woensdag gepubliceerde cijfers blijkt dat de groei van het aantal inwoners van Nederland dit jaar op ongeveer 65.000 zal uitkomen, het laagste aantal in twintig jaar.

In het derde kwartaal van dit jaar is het aantal inwoners van Nederland met bijna 20.000 mensen toegenomen, ten opzichte van 30.000 mensen in dezelfde periode vorig jaar.

Begin jaren tachtig waren het geboortecijfer en het aantal immigranten laag door de economische teruggang. Nu ligt het geboortecijfer wel hoog, maar de immigratie neemt sterk af. Er kwamen het afgelopen kwartaal 31.000 immigranten naar Nederland. Ook stierven er meer mensen vanwege de hete zomer. Er overleden door de hitte in de zomermaanden 1000 tot 1400 mensen meer dan normaal.

Volgens het CBS is het aantal immigranten en emigranten momenteel in evenwicht. Door de daling van het aantal asielzoekers neemt de immigratie uit Afrika en AziŰ af. In het derde kwartaal kwamen bijna 31.000 immigranten naar ons land, 7000 minder dan in die periode vorig jaar. De grootste daling deed zich voor onder Antillianen en Arubanen.

_
Het document van het CBS is hier te lezen en hier als PDF file te zien.