Party Review: Ferry Corsten - Right of Way

Angel (Angelic1)
Met dank aan miss_blue

Eindelijk is het dan zover... Ferry Corsten in de Heineken Music Hall. De avond is eigenlijk een releaseparty voor zijn nieuwe CD "Right of Way". Om 22.00 zou het "concert" beginnen. Een plekje vinden in de buurt van de Heineken Music Hall blijkt echter niet zo makkelijk te zijn. De parkeergarage aan de achterzijde blijkt vol te zijn. Even wachten wordt echter beloond, want al gauw vertrekken enkele auto's en kunnen we toch naar binnen rijden. Rond kwart voor elf lopen we dan de Heineken Music Hall binnen, na een korte discussie met de beveiligingsman die mijn camera iets te groot vindt. Maar na hem gewezen te hebben op de perslijst is het toch in orde.

Echt laat blijken we echter niet te zijn, want het is nog niet erg druk en het grote podium met veel mooie verlichting is nog leeg. Behalve een draaitafel dan, maar geen aktie. Achteraf blijkt Ferry zelf wel te draaien, maar dan backstage. Met een cameraatje op zijn koptelefoon en grote schermen aan de zijkanten van het podium laat hij toch zijn publiek meegenieten van de geweldig set die hij backstage neerzet.

Dan rond 12 uur stapt een band het podium op. Het blijkt de band van Birgit te zijn. Ze zetten in met de nieuwe single van Ferry, namelijk "Rock Your Body, Rock". Jemig, wat klinkt dit lekker! Daarna volgen nog een paar lekkere rock versies van oa "Punk" en "Dance Valley Theme 2001". Dan volgen er een paar mega harde vuurwerkklappen en komt daar eindelijk de kleine grote man, Ferry, on stage en begint de sterren van de hemel te draaien. Binnen no-time heeft hij het publiek in zijn macht.

Net als we denken dat we de hele avond alleen maar naar "de man achter de draaitafels" zullen staan te kijken, heeft Ferry een verrassing in petto. Niemand minder dan de in Engeland uitermate populaire DJ Steve Helstrip (Thrillseekers) betreed het podium en zet samen met Ferry Corsten de HMH op zijn kop. Uiteraard starten ze met "Sublime" welke ook op de nieuwe CD van Ferry te vinden is. Naast mij gaan drie engelse jongens compleet uit hun dak. Ze vertellen speciaal voor Ferry Corsten naar Nederland te zijn gekomen en dat Steve Helstrip er nu ook bij is vinden ze helemaal super.
Tijdens hun set betreed een ballerina het toneel, wat de combinatie van klassiek en dance helemaal compleet maakt in de track die voorbij komt.

Inmiddels blijkt de hitte Ferry te veel te zijn geworden en vervangt hij zijn dikke trui voor een t-shirt. Dit zal mede door de schitterende lichtshow komen, want dat gaf zelfs vooraan bij het podium flink wat warmte af.