Fan Mel C stuurt eigen porno en dreigementen

Marijke (Mini_rulez)
calvobbes stuurde ons via de newssubmit dit geheel herschreven bericht:

Een 38 jarige man uit Utrecht ging wel heel erg ver om zijn liefde voor de voormalige Spice Girl Melanie C te tonen. Van juni tot oktober 2001 stuurde hij haar postpakketten met o.a. videobanden waarop te zien was hoe hij masturbeerde boven een foto van de zangeres.

Naast die banden waren er ook diverse dreigementen aan haar adres en dat was de reden dat de man is opgepakt door de politie. Ondertussen heeft de verdachte al 3 maanden in de cel heeft gezeten. Bij de behandeling van de rechtszaak gisteren eiste de officier van Justitie geen extra onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

Melanie CIn de brieven aan de zangeres schreef de man dat hij haar nodig had "als ik door de poort loop" en dat ze vanaf 8 oktober 2001 samen zouden zijn. Deskundigen die de brieven lazen namen de dreigementen serieus en adviseerden de politie dat ook te doen.

In de rechtzaal verklaarde de verdachte aan "fans en familie" dat hij haar nooit kwaad zou hebben gedaan. Als hem verteld was dat de zangeres niet gediend was van de post, zou die ook wel gestopt zijn na 2 pakketten, zo verweet hij de politie.

Volgens een psychiater verkeerde de man in de periode waarin hij de pakketten stuurde in een psychose, en was de man sterk verminderd toerekeningsvatbaar. De officier van Justitie vond daarom dat de man zich moet laten begeleiden door de reclassering. Uitspraak in deze rechtszaak volgt op 12 november.